Ağustos Ayı Portresi: Fehmi Denizli

Ayın Portresi / Ayın Portresi

www.emirdag.gen.tr 2009 yılı Ağustos ayı portresi: Altek Döküm Yönetim Kurulu Başkanı Makine Yüksek Mühendisi Fehmi Denizli.

Fehmi Denizli Emirdağ'da Kacerli Mahallesi'nde dünyaya geldi. İlköğrenimini Emirdağ İnkılap İlkokulu ve Mithatpaşa İlkokulu'nda tamamlayan Denizli, 1952 yılında Emirdağ'dan ayrıldı. Ortaöğrenimi için Eskişehir Atatürk Lisesi'nde tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Yüksek Mühendisliği bölümünü kazandı ve bu bölümden makine yüksek mühendisi olarak mezun oldu.

Ağustos Ayı Portresi: Fehmi Denizli - Emirdag.gen.tr5 yıl Philiphs firmasında mühendis olarak çalışan Fehmi Denizli, 1970 yılında Altek Döküm Hammadde Mamülleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ni kurarak ticaret hayatına başladı. Bugün Altek Döküm firması bakır ve bakır alaşımlı bant, şerit, levha, disk ve çubuk profilleri gibi geniş bir ürün yelpazesine sahip olmakla birlikte; elektrik, elektronik, otomotiv, tekstil, sıhhi tesisat, otomasyon, dekorasyon, savunma ve darphane sektörlerine hizmet vermektedir. Denizli, Altek Döküm Yönetim Kurulu Başkanlığı'nın yanı sıra 12 yıl boyunca İstanbul Bakırcılar Derneği Başkanlığını yürütmüştür.

Ağustos Ayı Portresi: Fehmi Denizli - Emirdag.gen.trFehmi Denizli "Rahmetli babam Şükrü Denizli hayvancılıkla uğraşan bir reçberdi. Çocukluğumuzda sık sık Gömü Sülüklü Yaylası'na çıkar, hayvan otlatırdık" sözleriyle çocukluğundan kısaca bahsediyor.

Denizli Emirdağ ve Emirdağlılık üzerine "Hayatım boyunca en çok değer verdiğim şey eğitimdir. Eğitiminizi mutlaka ama mutlaka en iyi şekilde tamamlayın. İşte o zaman bu vatana ve memleketinize yararlı olursunuz. Bizler gurbet ellerde ekmek parası kazanmak uğruna çalıştık ve emeğimizin hakkını aldık. Bizim başarımız Emirdağ ve Emirdağlı için gurur kaynağı olmalıdır. Biz Emirdağlı olduğumuzu her yerde söylüyor ve bununla gurur duyuyoruz. Emirdağlı olmak bir şereftir" ifadelerini kullanıyor.