Belediye Personelinden Başkan Koyuncu'ya Rekor Teşekkürü

Haberler / Güncel

Afyonkarahisar’ın AK Partili Emirdağ Belediyesi’nden asgari ücret açıklaması… Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, en düşük işçi ücreti 3.194 TL olduğu en yüksek işçi ücretinin ise 4.273 TL olduğunu açıkladı.

Emirdağ Belediyesinin şirketi olan Üç Hilal Ltd Şti. ile Belediye - İş Sendikası arasında işçilerin maaşlarını düzenleyen sözleşme imzalandı. İmza töreninde konuşan Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, “Yapılan sözleşmeye göre Belediyemizde şirket işçilerinin en düşük işçi ücreti 3.194 TL, en yüksek işçi ücreti ise 4.273 TL olmuştur. Ayrıca belediyemizde çalışan şirket işçilerinin ortalama aylık net ücretleri de 3.273 TL olarak güncellenmiştir. Bu rakamlara göre Emirdağ Belediyesi bünyesinde şirketin personeline verdiği asgari ücret pek çok büyükşehirden ve çevre ilçe belediyelerinden daha yüksek olup, bu ücret tarifesini uygulayan belediyemiz şirketine teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye başkanı Serkan Koyuncu'nun bu açıklamasının ardından Belediye personeli, Başkan Koyuncu'ya teşekkür ettiler. Emirdağ Belediye Başkanlığı binası önünde gerçekleşen teşekkürde, belediye personeli şunları kaydetti; "Sayın başkanım, gönül belediyeciliği olarak çıktığınız bu yolda, göreve geldiğiniz andan itibaren gerek ikramiyeler gerek fazla mesai ücretleriyle hep yanımızda oldunuz. Hiçbir belediye personelini ayırt etmeden çalışma şartlarımızın iyileşmesi için personelinin yanında olan cefakar bir belediye başkanı olarak elinizden geleni yaptınız. Yapmış olduğunuz bu sözleşmeyle bu sıkıntılı dönemde en büyük destekçimiz oldunuz." dediler ve teşekkür ettiler.

Belediye Meclis Toplantısının ardından yapılan açıklamada AK Partili Belediye Meclis üyelerinin yanı sıra CHP'li ve MHP'li belediye meclis üyeleri de yer aldı.