CHP, Ulusal Basına Konuştu

Haberler / Özel Haber

Cumhuriyet Halk Partisi cephesinden de seçim sırasında yaşananlara tepkiler gelmeye başladı. Cumhuriyet Halk Partisi Emirdağ Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Pala Emirdağ’a gelen ulusal bir haber ajansının kameralarına şunları söyledi:” Emirdağ’da gelmeyenlerin yerine oy kullandırılmış olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin favori olduğunu öğrenenlerin yaptığı hamlelerle Emirdağ’da oy kullanması engellenen sandık başkanlarının köye gönderilmesini kınıyoruz. Ahlaklı bir seçim olmadı. Siyasi ahlaka yakışmayan hareketler olduğunu öğrendim. CHP’yi bölmesi için aday çıkarılan DSP İl Genel Meclisi üyesi adayı Dilek Sarı’ya alındığı söylentileri olan aracın nasıl ve hangi koşullarda alındığını merak ediyoruz. Seçim sandıkları sayılırken CHP lehine oyların da çıktığını biliyoruz. Halk ve Ak arasındaki farkı bilemeyen sandık başkanlarına sesleniyorum. Bizim partimizin adı Türkiye Cumhuriyet’inin kurucusu olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Maalesef Cumhuriyet Halk Partisi diyemeyenler sandık başkanı olmuşlardır. Bizler de bu sonuçlara itiraz edeceğiz.” dedi.
DSP İlgenel Meclis Üyesi Adayı olan Dilek Sarı’nın cevap hakkını kullanarak bizleresunduğu basın açıklamasını sizlere sunuyoruz.
“BenKaracalar köyünden Yörük Halil’in torunu Dilek Sarı. Atalarımdan bana tek birmiras kalmıştır. Bu da onur ve gururdur. CHP Emirdağ Belediye Başkan AdayıMehmet Pala’nın ulusal basın üzerinden atalarımın ban bıraktığı mirasa, şahsımave partime yapmış olduğu hakaretten dolayı kendisine karşı yasal hakkımıkullanacağımı kamuoyunun bilgisine sunarım.”