Çocukların Gözleri Önünde Ortalık Kan Gölü Oldu

Haberler / Özel Haber

(Emirdag.gen.tr - ÖZEL HABERİ) Yerel seçimlerde kazanan parti AKP ve adayı Cengiz Pala’nın seçilmesinin ardından Emirdağ Cumhuriyet Meydanında mazbata alınmasından ötürü Cengiz Pala ve AKP’liler tarafından büyük baş bir hayvan kurban edildi. Toplanan partililerin yanı sıra halkın da katıldığı törende kurbanlık dana çocukların gözleri önünde kesildi. Emirdağ Belediyesi’nden getirtilen kepçe tarafından ayaklarından bağlanan kurbanlığın Cumhuriyet Meydanı’ndaki kesim sırasında küçük çocukların gözleri önünde yapılan tören halk tarafından tepkiye neden oldu.

Akıtılan kan’ın yıkanması için gelen Emirdağ Belediyesi İtfaiye ekipleri tonlarca suyu kanı temizlemek için kullandı. İtfaiye ekibi tarafından yıkanan kanlar Girne Caddesi’ni kan gölüne çevirdi. Esnafların bu olaya tepkisi çığ gibi büyürken Emirdağ Mezbahanesi ne işe yarıyor? Sorularını akıllara getirdi.

Çocukların Gözleri Önünde Ortalık Kan Gölü Oldu - Emirdag.gen.trKonuyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Keskin, kurban bayramında yaptığı bir açıklamada çocukların gözü önünde kurban kesiminin psikolojilerine zarar verebileceğini belirtti. Keskin, "Bu bakımdan çok küçük yaştaki çocukları bir kenara çekmek, hayvanı keserken onların görmesine engel olmak biraz daha yararlı olacaktır. Bu hususta da titiz olmak gerekir" dedi. Daha fazla fotoğraf için devamına bakınız...

Çocukların Gözleri Önünde Ortalık Kan Gölü Oldu - Emirdag.gen.tr