Ekim Ayı Portresi: Ramazan Yaldızkaya

Ayın Portresi / Ayın Portresi

www.emirdag.gen.tr 2009 yılı Ekim Ayı Portresi: Cumhuriyet Savcısı Ramazan Yaldızkaya.

Ramazan Yaldızkaya, 1 Ocak 1967 yılında Emirdağ'da dünyaya geldi. İlköğrenimini Emirdağ Cumhuriyet İlkokulu'nda, ortaöğrenimini Emirdağ Lisesi'nde tamamladı. Yaldızkaya, 1987 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanarak başladığı lisans eğitimini ve 1992 yılında tamamladı. Stajyerliğini 1995 yılında Eskişehir Adliyesi'nde yerine getirdikten sonra 12 Ocak 1995 yılında Ceyhan Cumhuriyet Savcılığı'na atandı. Ceyhan'da E tipi cezaevi, tarıma açık cezaevi ve terör ve organize suçlardan sorumlu Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptı.

Ekim Ayı Portresi: Ramazan Yaldızkaya - Emirdag.gen.tr2001 yılının temmuz ayından itibaren Tokat ili Yeşilyurt ilçesi Cumhuriyet Savcılığı'na atandı. 2003-2004 yıllarında ise Kayseri ili Özvatan ilçesi Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulundu. 2004 yılında ise Gaziantep ili Nizip ilçesine cezaevi ile terör, kaçakçılık ve organize suçlardan sorumlu savcı olarak atandı. Daha sonra Sinop'ta D tipi cezaevinden ve yine terör ile kaçakçılık ve organize suçlardan sorumlu savcı olarak görev yaptı.

Ekim Ayı Portresi: Ramazan Yaldızkaya - Emirdag.gen.trHalen Ağrı ilinde M tipi cezaevinden ve terör ve organize suçlardan sorumlu Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Yaldızkaya, evli ve iki çocuk babası olup, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.