Ekim Ayı Portresi: Sait Köse

Ayın Portresi / Ayın Portresi

www.emirdag.gen.tr 2008 yılı Ekim ayı portresi, Emirdağ’dan Belçika’ya ilk giden ailelerden birine mensup olması sebebiyle, Belçika doğumlu olan ve Belçika’daki Emirdağlılar alanında ön plana çıkan isimlerden Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse.

1966 yılında Emirdağ’dan Belçika’ya göç eden Köse ailesinden Şükrü Köse’nin oğlu olan Sait Köse, 1969 yılında Belçika’nın Brüksel şehri Schaerbeek bölgesinde doğdu. Türkiye’ye göre ilk, orta ve lise dengi eğitimini Schaerbeek’te tamamlayan Köse, 1990 yılında 4 yıl süreyle çalışacağı bir mobilya mağazasında yöneticilik görevine getirilerek iş hayatına atılır. 1995 yılında kendisi gibi Emirdağlı Yüksel Akdeniz ile kendilerine ait iş yerini kuran Sait Köse, 10 kişiye istihdam sağlar.

İş hayatı ve günlük hayatı neticesindeki tecrübe ve iyi sosyal ilişkileri doğrultusunda 2000 yılında aktif siyasete atılan Köse, Bernard Clerfat ile tanışır. Başarılı çalışmaları ile siyasilerin dikkatlerini çekmesinin yanı sıra, aynı yıl şansının da yaver gitmesi sonucu, 2000 yılı Ekim ayında Belçika’da yapılan yerel seçimlerde CDF listesinden seçime girer ve 1061 oy alarak Schaerbeek Belediye Meclisi üyeliğine seçilir. Seçimlerde gösterdiği başarının bir diğer göstergesi de Türklerin yoğun olarak yaşadığı Schaerbeek’te, Türk kökenli siyasilerin içerisinde en yüksek oyu almasıdır. Ekim Ayı Portresi: Sait Köse - Emirdag.gen.trSait Köse, meclis üyeliği süresince yaptığı başarılı çalışmalar ile Belediye Başkan Yardımcılığına kadar yükselir ve bütçe ve finanstan sorumlu Belediye Başkan Yardımcılığına getirilir. Köse, ilk dönemde başlattığı bir çok projeyi de gerçekleştirmeyi başarır. Başkan Bernard Cleyfart’ın izinli olduğu dönemlerde Belediye Başkanlığı’na vekaleten bakmasıyla Köse, bu alanda da Belçika’da Türk kökenli ilk belediye başkanı unvanına da sahip. 40 yıldan bu yan izinlerini ailesiyle birlikte Emirdağ'da geçiren, çocuklarına Emirdağ sevgisini aşılamaya çalışan Köse, Emirdağ'ın gelişimine katkıda bulunmak amacıyla bir çok projede yer alıyor.

1990 yılında hayatını Emirdağlı Nurten İbrik ile birleştiren Sait Köse’nin Kemal, Lütfi ve Melda isimlerinde 3 çocuğu var.