EMA Koleji Öğrencileri Tübitak Bölge Finaline Gidiyor

Haberler / Eğitim

“17. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri” kapsamında TÜBİTAK tarafından düzenlenen yarışmaya fen bilimleri alanında oluşturdukları projeyle katılım sağlayan EMA Koleji ortaokul öğrencileri, hazırladıkları projeyle bölge finaline katılmaya hak kazandılar.

TÜBİTAK tarafından düzenlenen yarışmaya Emirdağ’dan katılmaya hak kazanan tek okul olan EMA Koleji bölge finali için hazırlıklarını hız kesmeden sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde bölge finali gerçekleşecek yarışma için öğrenciler oldukça heyecanlı olduklarını ve yarışmayı kazanacaklarını ifade ettiler. Hasan Hüseyin Diker, Oğuzhan Yıldız ve Ahmet Bilal'de oluşan öğrenci ekibi öğretmen Ayşegül Çiçek danışmanlığında "Gıda ve Gıda Arzı Güvenliği" üzerine hazırladıkları projelerini bölge finalinde sunacak.

EMA Koleji genel müdürü Osman YILDIZ bu başarı için “ Okulumuzda bilimsel anlamda çalışmalar yapıyoruz. Öğrencilerimizle beraber ulusal ve uluslararası projelere katılım sağlayarak hem okulumuzun başarısını hem de Emirdağ’ın başarısını ortaya koyuyoruz. TÜBİTAK projesinde finale kalan öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” sözlerini ifade etti.