Emirdağ'a Geliyorlar!

Haberler / Ekonomi

İlk kez Adapazarı Yenihaber Gazetesinin gündeme getirdiği 3 yıl önce Ülker Grubu tarafından satın alınan Adapazarı Şeker Fabrikasının Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesine taşınması gündeme geldi. Şeker Fabrikası Genel Müdürü Naci Özavcı, 15 Nisan 2015 tarihinde Şeker Kurumuna bir yazı yazarak fabrikanın Afyon Emirdağ'a taşınması için onay istedi.

Fabrikadan kuruma yazılan yazıda Adapazarında üretilen tüm pancarın Afyona ücretsiz olarak taşınacağı taahhüt edilirken, Afyon ve çevre illerinde pancar tarımının daha gelişmiş olması gerekçe gösterildi. Şeker Fabrikasının bu yazısı Kurum Genel Sekreteri tarafından olumlu görüşle yönetime taşındı.

Yönetim Kurulunun seçim sonrası taşınmayla ilgili son kararı vereceği öğrenildi. Şeker Fabrikasının taşınması için çalışma yapan Ülker Grubunun bir yandan da yabancı bir bankaya, fabrikanın satışıyla ilgili çalışma yapması için yetki verdiği belirtildi. Bankanın satış için görüşmeler yaptığı ifade edildi.

Adapazarı Şeker Fabrikasını Ülker Grubuna bağlı Yıldız Holding 2013 yılında 182 milyon liraya satın almıştı. Kaynak:Medyabar.com