Emirdağ’da Fark-Et Projesi Başladı

Haberler / Güncel

Emirdağ Kaymakamlığı tarafından himaye edilen ve farklı kuşakların bir araya gelerek iletişimlerini-etkileşimlerini güçlendirmek, kuşaklar arasındaki empati eksikliğini gidermek, aile bireyleri içerisindeki farklı kuşakların birbirlerini daha iyi tanıyıp anlamasını sağlamak ve bu şekilde kuşak çatışmalarının önüne geçmek amacıyla; farklı kuşakların bir araya geleceği pek çok etkinliği içeren FARKLI KUŞAKLARIN ETKİLEŞİMİ (FarK Et) PROJESİ, 11 Kasım 2022 Cuma günü yapılan ilk etkinlikliği ile birlikte hayata geçirildi.

Yıl içinde pek çok farklı etkinliği kapsayacak olan projenin ilk etkinliği olan fidan dikme etkinliğinde, aynı aile içinde yer alan ve farklı kuşaklardan olan bireyler bir araya gelerek birliktelik içerisinde hem hoşça vakit geçirdiler hem de kaynaşarak aralarındaki bağları güçlendirdiler. Aynı aileden Dede/Nine, Anne/Baba ve çocuk olmak üzere 3 farklı kuşak, işbirliği içerisinde fidan dikerek geleceğe nefes oldular.

Projenin amacı, kapsamı ve önemine değinen Kaymakam Bilici: "Kuşak farklılıklarından kaynaklı çatışmaları, anlaşmazlıkları ve iletişim eksikliklerini giderip aile içindeki farklı kuşakları yıl içinde yapılacak pek çok farklı ve anlamlı etkinlikte bir araya getirerek kaynaşmalarına vesile olmak, birlikte vakit geçirerek birbirlerini daha iyi tanımaları ve anlamalarını sağlamak amacıyla başlattığımız FARKLI KUŞAKLARIN ETKİLEŞİMİ (FarK Et) PROJESİ'nin ilk etkinliğini gerçekleştirerek projemizin startını verdik.

Proje süresince geziler, söyleşiler, dinletiler, eğitici ve eğlenceli pek çok sosyal etkinlikte farklı kuşakları bir araya getirerek; dede/nine, anne/baba ve çocukların yer aldığı farklı 3 kuşak arasındaki bağları güçlendirmek ve kuşak çatışmalarının önüne geçerek birbirlerini daha iyi tanıyıp anlamalarına vesile olmak projedeki temel hedefimiz. Bu hedef doğrultusunda planladığımız etkinlik takvimi çerçevesinde amaca hizmet eden zengin içerikli etkinliklerimiz ile projemizin sürdürülebilir bir şekilde uygulanacağına inancımız tamdır. " şeklinde konuştu.