Emirdağ’da Gündem

Haberler / Görsel Medya

Geçtiğimiz Pazartesi günü ilçemizde yapımına 2016 yılında başlanan Fazlı-Macide Halaç Yaşlı Bakım Evi’nin açılışı yapıldı. Açılışa Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk da katıldı.

Açılış için Sayın Selçuk’la beraber Afyonkarahisar protokolü de ilçemize akın etti. Açılıştan dolayı ilimiz Valisi Sayın Gökmen Çiçek, milletvekilleri, belediye başkanları, bürokratlar Emirdağ’da buluştu. İlçemiz Belediye Başkanı, Sayın Selçuk’u yaşlı bakımevinin girişinde karşılayarak Emirdağ Belediyesi’ne davet etti. Bakan Selçuk da bu daveti kabul ederek açılıştan sonra Emirdağ Belediyesini ziyaret etti.

SAYIN ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK’UN ZİYARETİ
İlçemizi Sayın Veysel Eroğlu Bakanlığı döneminde sık sık ziyaret ederdi. Sayın Eroğlu’nun dışında ilçemiz hatırladığım kadarıyla aylar sonra bir Bakan’ı ağırladı. İlçemizi ne zaman bir bakan ziyaret etse aklıma hep aynı sorular gelir. Acaba Sayın Bakan’dan Emirdağ için gerek siyasiler gerekse yöneticiler birşeyler istedi mi birşeyler koparabildi mi? Çünkü ilçe olarak elimize nadir olarak böylesine önemli fırsatlar geçiyor bu fırsatları değerlendirecek olan da siyasiler ve yöneticiler... FazlıMacide Halaç Yaşlı Bakımevi’nin ilçemize hayırlıuğurlu olmasını diliyor, Halaç Ailesi’ne ilçemize sağlamış oldukları katkılardan dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum.

EMİRDAĞ YAYLALARI
Pazartesi günü yapılan açılışa Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Sayın Gültekin Uysal da katıldı. Sayın Uysal açılıştan sonra ilçemizde bir dizi ziyaretlerde bulundu. Son ziyaretini ise gazetemize yaptı. Sayın Uysal’a Emirdağ yaylalarını sorduk. Uysal; “devletin- milletin temsilcileri olarak Emirdağ Yaylalarının bizler de takipçisi olmak mecburiyetindeyiz” dedi. Emirdağ Yaylaları konusu artık hem kamuoyunun, hem siyasilerin, hem de ulasal ve yerel basının gündeminde.

PINARBAŞI SU TUTTU AMA...
Pınarbaşı konusu bugünlerde yine sosyal medyada sık sık yer alıyor. Pınarbaşı Göleti yeniden su tutmuş ve görünteleri sosyal medyada sık sık paylaşılıyor. Dün tarımla uğraşan bir vatandaşımız bizi ziyaret etti. Sorduğu soru şu; Pınarbaşı yeniden su tutmaya başladı ama sulama kuyuları yeniden faaliyete geçince Pınarbaşı’nın durumu ne olacak? Eskisi gibi kuyular plansız bir şekilde Pınarbaşı’ndan su çekmeye başlarsa Pınarbaşı tekrar kurumaz mı? Bu konu da ayrı bir merak konusu...
*Maske *Mesafe *Hijyen kurallarına lütfen uyalım, kendimizi ve sevdiklerimizi tehlikeye atmayalım.
Sağlıcakla kalın, Allah’a emanet olun.>Mustafa Koyuncu