Gündeme Düşen İddia

Haberler / Özel Haber

Geçtiğimiz gün Emirdağ Kaymakamlığı’nda Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın ve Emirdağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Karakış arasında yaşanan tartışmayı Eğitim Bir-Sen Emirdağ şubesi tarafından basına yansımasının ardından tartışmaların neden olduğu ve kimlerin bu olaya müdahil olduğu konuşulmaya başlandı.

Emirdağ Kaymakamlığı öncülüğünde kurulan Emirdağ Doğalgaz Platformu çalışma grubu için Emirdağ’da görev yapan birkaç öğretmenin çalışmaları devam ederken; görevli öğretmenlerin okullarına geri dönmeleri konusunda yapılan görüşmelerle öğretmenler platformun çalışmaları sona ermeden görevlerine döndürüldüğü iddiası gündeme geldi. Emirdağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Karakış’ın çeşitli ortamlarda Emirdağ’a doğalgaz gelmesi çalışmalarıyla ilgili olarak geçtiğimiz dönem ile bu dönem doğalgaz çalışmalarının karşılaştırıldığı iddiaları ve çalışmalarda bu dönem çalışmalarına öğretmenlerin destek vermesinin artmasıyla ilgili Cengiz Pala zamanında neden destek vermediniz tarzında iddialarını duyan Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, Karakış’la konuşması tartışmaya döndü.

12.05.2014 Pazartesi günü Emirdağ Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleşen İlçe Trafik Komisyon toplantısı çıkışında Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın “Sen eğitimle ilgilen! Siyaset denedin olmadı! Memursun işine bak!” demesinin üzerine Emirdağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Karakış’la karşılıklı sözlü münakaşa sonrasında Kargın’ın “Eğitim Bir-Sen doğuda BDP ile kol kola hareket ediyor!” gibi söylemlerde bulunulduğu iddiaları Emirdağ gündemine düştü.

Emirdağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Karakış, yerel seçimlerde memleketi Bitlis-Adilcevaz’da AKP’den Belediye Başkan Aday Adayı olmuş, aday olamamıştı.