Haziran Ayı Portresi: Metin Edeer

Ayın Portresi / Ayın Portresi

www.emirdag.gen.tr Haziran ayı portresi, Emirdağlı gurbetçi iş adamı ve EYAD başkanı Metin Edeer. 1957 yılında Emirdağ’da doğan Edeer, ilk öğrenimini Emirdağ İnkılap ilkokulu’nda tamamladı. 1968–1969 döneminde ortaokula başladı. 1978 yılında evlilik yoluyla Belçika’ya gitti. İki yıl inşaat işlerinde çalıştıktan sonra 1985’e kadar lokanta işlerinde çalıştı. 1985 kendi yerini açtı. Evli ve 3 kız 2 erkek olmak üzere 5 çocuk babası olan Metin Edeer iki torun dedesi.Haziran Ayı Portresi: Metin Edeer - Emirdag.gen.trEdeer, pidecilik mesleği dışında kısa adı EYAD olan Emirdağ yöresi ve yardımlaşma derneği’nin başkanlığını yapıyor. Belçika’da ticari kariyerini devam ettiren Edeer, Belçika’daki ilk Türk cenaze firmasının ve evlerdeki molozları ayrıştırma işlemlerini yaptığı bir yıkım, taşımacılık şifketi var. Yaklaşık olarak 20 kişiye iş imkanı sağlayan bu şirketi bir ortağıyla beraber işletiyor.
Haziran Ayı Portresi: Metin Edeer - Emirdag.gen.trEdeer; Emirdağ’dan yurtdışına olan ve hala devam eden göçün aksine büyük kızının okulunu Belçika’da bitirdikten sonra yaşamına Türkiye’de devam etme kararı aldığını ve Türkiye’de yaşadığını söylüyor. Bir kızı belediye’de çalışıyor, bir kızı üniversitede eğitim alıyor. Büyük oğlu yıkım şirketinde, küçük oğlu ise ortaokulda eğitimini devam ettiriyor.Emirdağ yöresi ve yardımlaşma derneği’nin tanıtılması hakkında dernek başkanı olarak Metin Edeer şunları söylüyor:” EYAD aracılığıyla Emirdağımızı Türkiye’nin bir çok şehrine özürlü araçları göndererek tanıtmış olduk. Bu araçların ücretlerini hayırsever vatandaşlardan ve EYAD yönetim kurulumuzdan topladık. Hiçbir ücret talep etmeden Türkiye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Bir yardım kuruluşu olarak birçok medikal araç gereç, Emirdağ Devlet Hastanesi’ne diyaliz makinesi ve yine Emirdağ Devlet Hastanesi’ne diyaliz merkezine minibüs aldık. Buna benzer bir çok faaliyetlerimiz oldu.” dedi.

Haziran Ayı Portresi: Metin Edeer - Emirdag.gen.trYaptıkları etkinliklerden dolayı birçok ödülü ve başarı belgesi bulunan Metin Edeer 8. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından bir plaketle de ödüllendirilmiş. Tema’dan bronz yaprak, Merkez Bankası teşekkür belgesi alınan bu ödül ve belgelerin birkaç tanesi…

Haziran Ayı Portresi: Metin Edeer - Emirdag.gen.trHaziran Ayı Portresi: Metin Edeer - Emirdag.gen.trHaziran Ayı Portresi: Metin Edeer - Emirdag.gen.trBu ödüllere kendini layık görenlere teşekkür eden Metin Edeer, Lütfi İhsan Dağ döneminde 5 yıl boyunca Emirdağ Belediyesi Meclis Üyeliği de yaptı.