Helal Olsun Uğur Usta

Haberler / Güncel

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrası 10 ilde meydana gelen yıkımlar sonrasında tüm dünya bölgeye yardıma koştu. Birçok bölgeden giden yardımların geçiş güzergahı olan Emirdağ'da da birçok araç ve yardım tırı geçiş yaptı.

Deprem bölgesine geçişler sırasında yolda kalan bazı araçlar da oldu. Yolda kalan yardım araçları ve depremzede araçlarından Emirdağ'da sanayi esnafları birlik olarak ücret almama kararı aldı. Esnafların kurdukları Whatsapp grubundan birbirleriyle haberleşmeye başladılar.

Bursa'dan deprem bölgesine yardıma giden Niyazi Acar'dan günler sonra gelen paylaşımla bu yardımlaşmadan haberi oldu herkesin... Niyazi Acar yaptığı paylaşımda "Gaziantep'e giden aracımızın Afyon Emirdağ'da su hortumu patladı, Emirdağ'daki hocalarımız bir ustaya ulaşmış aynı anda birbirimizden habersiz olarak ben de aynı ustaya ulaştım... Gecenin 12'sinde Emirdağ ayazında geldiler, hortumu değiştirdiler, eksildiği için bir teneke antifiriz koydular, aracımız yola çıktı, hesabımızı sorduk, "o hesap ödendi" dediler. Israrcı olduk ödeme yapabilmek için bir iban no bile alamadık kendilerinden. "Yardım araçlarından gücümüz yettiğince para almadık, almıyoruz" dediler. Velhasıl kuruş ödeme almadılar. Allah o koca yürekli insanlardan da razı olsun. Bir taraftan bakıyorum başımıza taş yağsa reva, diğer taraftan bakıyorum özümüze sadık niceleri de var elhamdülillah
Bir gün özel ziyaretlerine gitmek vacip oldu bize." dedi.

Emirdağ'da sanayi esnaflarından Uğur Keskiner'in olduğunu öğrenen www.emirdag.gen.tr ekibi o anları Uğur Usta'nın ağzından dinledi. Dağlı Usta servisinden Uğur Keskiner şunları paylaştı; "Ayın 6'sında bu deprem oldu, Başımıza geldi ülkemizin giden gitti, gidemeyen gidemedi. Herkes yapabildiğini yaptı. Biz de dedik ki kendimizce yolda kalan araçlara gücümüzün yardımcı olalım, dedik. Tamirci grubunda arkadaşlarla, ben dedim, yedek parçasını da yapalım dedim. Nitekim oldu. Beni aradılar, buradan bir hoca abimiz aradı. Araç kalmış. Gece geldik, yaptık. Yedek parçasını kullandık, antifirizini koyduk. Antifirizini burada bir esnaf arkadaştan aldık. Taktık, gönderdik. Orada şoför sordu, yükle beraber giden sorumlu sordu. Aracın sahibi sordu. Biz de dedik, biz bu işi yaptık. Allah rızası için elimizden gelen budur. Biz ücret talep etmeyeceğiz, diye söyledik sonra tekrar patron da aradı. İşi halletmişiz, borcumuz nedir bizim de çorbada bir tuzumuz olsun dedik. Borcunun ödendiğini söyledik. Herkesten Allah razı olsun." dedi.