İyi Partililerden Emirdağ Ziyareti

Haberler / Güncel

İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu, Bayındırlık ve İskân eski Bakanı Abdülkadir Akcan, İYİ Parti İl Yönetim Kurulu, Emirdağ İlçe Başkanı Ergün Yardımcı Emirdağ ilçesinde bulunan sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Emirdağ İlçesi STK ziyaretleri kapsamında Emirdağ Ziraat odası Başkanı Öztürk Köycü, Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Halil İbrahim Aktepe, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Şükrü Ibrık, Afyon Damızlık koyun, keçi yetiştiricileri Biriliği Başkanı Mehmet Pala ve Esnaf ve Sanatkarlar oda Başkanı Muzaffer Aşık ziyaret edildi.

İyi Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu yaptığı konuşmada, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in selamlarını getirdik. Biz sivil kuruluşları gezerken partimize oy istemeye veya diğer partileri kötülemeye gelmedik. Tek bir amacımız var, Tüm Türkiye genelinde sivil toplum kuruluşlarının sıkıntılarını, sorunlarını ilk ağızdan öğrenmek ve bu sıkıntıları rapor halinde Genel Merkezimize bildirmek dedi. Sorunlarını Genel Başkanımız, Milletvekillerimiz ev bizler tarafından her platformda kamuoyuna duyurulacak ve çözüm üretilerek paylaşılacaktır. Sizlerin sesi olmaya devam edeceğiz. Bu bizlerin boynunun borcudur.Buraya siyaset yapmaya gelmedik” dedi.

Oda Başkanlarıyla yapılan görüşmelerde “ Bir yıl önce 2400 Tl olan gübre fiyatı bu yıl 6700 TL. Dışarıdan ithal edilen Arpa, Buğday üreticiyi zor durumda bırakıyor. Şu an sadece karnımızı doyuruyoruz. 336 TL olan pancar fiyatı en az 4400 TL olmalı aksi halde üretici pancar ekiminden vaz geçer. Ekonomiye artık bakamıyoruz. Yattığımda rahat uyuyamıyorsam sorun var demektir. Bu yıl gurbetçilerin gelmesiyle nüfusumuz on kat arttı.Esnaf biraz nefes aldı.Gurbetçiler gidince ne olur bilemiyoruz.Askeri Havalimanının sivil uçuşlara açılmasını istiyoruz. Afyon ve Emirdağ bu şekilde ihya olur.1lt. süt ile 1 lt. mazot alabilmeliyiz. Mazottan KDV ve ÖTV kaldırılmalı. Çiftçi kalkınmadan ülke kalkınmaz. Biz kazanırsak küçük sanayicimiz kazanır. Küçük sanayici kazanırsa büyük sanayicimiz ve ülke kazanır” diyerek sorunları ve çözüm önerilerini sıraladılar.

Ziyaretlerden duydukları memnuniyeti ifade eden oda başkanları İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu’na Eski Bayındırlık İskan Bakanı Abdülkadir Akcan ve İl yönetim kurulu üyelerine teşekkür ettiler.