MHP: "Bu Seçim Şaibeli Geçmiştir"

Haberler / Özel Haber

29 Mart 2009 Pazar günü yapılan yerel seçimlerin ardından resmi olmayan sonuçlara göre kazanan AKP’nin adayı Cengiz Pala oldu ve AKP ile MHP arasındaki oy farkı 188 olarak ortaya çıktı. Şükrü Mola İlköğretim Okulu’ndaki 1033 numaralı sandıktaki oylar sayılırken yapılan itirazlar sonucunda 1033 numaralı sandıktan iptal edilen oyların birçoğu geçerli sayıldı. Milliyetçi Hareket Partisi Emirdağ İlçe Başkanlığı ve Cumhuriyet Halk Partisi Emirdağ İlçe Başkanlığından yapılan itirazlarla Emirdağ’da bulunan toplam 50 sandık yeniden sayılmaya başlandı. Tekrar sayılmak üzere açılan bir sandıkta iptal edilen CHP adına 10 oy tekrar geçerli sayıldı ve CHP’nin hanesine eklendi.

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanlığından yapılan açıklamada: “Biz sandık başkanlarının bu seçimlerde yanlı davrandığını söylüyoruz. Bazı sandıklarda yaşanan olaylar bu seçimin şaibeli şekilde geçtiğinin kanıtıdır. Seçimler öncesinde sandık başkanlarının Emirdağ merkezlere Eğitim Bir-sen üyelerinden oluşması, Türk Eğitim Sen ve Eğitim Sen üyelerinin köylere gönderilmesi bir çelişki değil midir? Bizim haberdar olduğumuz 1033 numaralı sandık başkanını görevini kötüye kullanmaktan savcılığa vermiş bulunuyoruz. Emirdağ’da yapılan bu seçime şaibe girmiştir. Sadece açılan sandıklardan aldığımız bilgilere göre AKP ile MHP arasındaki fark 129’a kadar düşmüştür. Biz bu işin takipçisi olacağız. Burada AKP hükümeti seçimler almak adına her şeyi yapmıştır. Kendini galip sayanlar, kesin sonuçlar açıklanana kadar kendilerini galip görmesinler.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partililer gün boyunca MHP İlçe Başkanlığında adayları Ceylan Morca ile beraber gelişmeleri takip ediyorlar.