Nisan Ayı Portresi: Kürşat Özgüler

Ayın Portresi / Ayın Portresi

www.emirdag.gen.tr 2010 yılı Nisan ayı portresi: Kürşat Özgüler. 1962 yılında Emirdağ’da doğan Kürşat Özgüler,  ilk ve orta öğretimini Emirdağ’da, lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 1985 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olan Özgüler, 8 Mayıs 1986 tarihinde Maliye Müfettiş Yardımcılığına, 19 Kasım 1989 tarihinde de Maliye Müfettişliğine atandı. 6 Haziran 1997 tarihinde ise Maliye Başmüfettişliğine atandı.

Nisan Ayı Portresi: Kürşat Özgüler - Emirdag.gen.tr1992 yılında staj ve eğitim için Amerika Birleşik Devletleri'ne gönderildi. Bu süre zarfında ABD Hazine Bakanlığı'nın yapısı konusunda araştırmalarda bulundu. 1994 yılında ABD Western Michigan Üniversitesi'nde lisansüstü eğitimini tamamlayarak ekonomi dalında master (MA) derecesi aldı.  19 Ağustos 1997 tarihinde Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı görevine atandı. Mayıs-Haziran 1998 döneminde Harvard Üniversitesinin ‘Gelir Tahminleri ve Ölçme Yöntemleri Programı'nı tamamladı.

Nisan Ayı Portresi: Kürşat Özgüler - Emirdag.gen.tr1998 ve 1999 yıllarında faklı tarihlerde ABD İç Gelir İdaresi (IRS)’de elektronik beyanname konusunda araştırmalar yaptı.  Mayıs 2000-Mart 2001 döneminde, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)’nın ilk kuruluş çalışmaları ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)’nin yeniden yapılandırılması çalışmalarını yürüten ekipte görev aldı.

Nisan Ayı Portresi: Kürşat Özgüler - Emirdag.gen.tr14 Nisan 2004 tarihinde Gelirler Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi.  Bu görevi sırasında çok sayıda projenin yanı sıra Türkiye’de elektronik beyanname uygulamasına ilişkin çalışmaları yürüttü. 5 Mayıs 2005 tarihli ve 5345 sayılı Kanunla Gelir İdaresi Başkanlığının kurulmasıyla birlikte önce Gelir İdaresi Daire Başkanlığına kısa bir süre sonra da Gelir İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Nisan Ayı Portresi: Kürşat Özgüler - Emirdag.gen.tr8 Eylül 2006 tarihinde T.C. Brüksel Büyükelçiliği Maliye Müşavirliği görevine atandı.  Bu görevi sırasında Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Daimi Delegasyonunda Maliye Bakanlığını temsilen Maliye Müşavirliği görevini de yürüttü.

Son olarak 23 Eylül 2009 tarihinde Maliye Başmüfettişliği’ne atandı.

Özgüler evli ve bir çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.