Nisan Ayı Portresi: Yrd. Doç. Dr. Özcan Saygın

Ayın Portresi / Ayın Portresi

www.emirdag.gen.tr Nisan ayı portresi, Emirdağlı akademisyenlerden Yrd. Doç. Dr. Özcan Saygın.

28 Ağustos 1969 yılında Emirdağ’da dünyaya gelen Özcan Saygın ilköğrenimini 1981 yılında Emirdağ İnkılap İlkokulu’nda; ortaöğrenimini ise 1984 yılında Emirdağ Ortaokulu’nda tamamladı. Sonrası’nda Eskişehir Ticaret Lisesi’nde eğitimine devam ettiği sırada aktif spor hayatına Eskişehir Spor’da başladı. 1994 yılında Selçuk Üniversitesi BESYO’da lisans, 1996-97 yıllarında Muğla Üniversitesi Yabancı Diller Bölümünde İngilizce Hazırlık, 1999 yılında Muğla Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü BES Anabilim Dalı’nda yüksek lisans ve 2003 yılında Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı, Spor- Sağlık Bilim Dalında “10-12 Yaş Çocukların Fiziksel Aktivite Düzeyi ve Fiziksel Uygunluklarının İncelenmesi” isimli tez ile Doktora Eğitimini tamamladı. 1994-95 yıllarında Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni olarak görev yaptı.
Nisan Ayı Portresi: Yrd. Doç. Dr. Özcan Saygın - Emirdag.gen.trBu sırada Selçuk Üniversitesi Spor Kulübü, Konya Şeker Spor ve Emirdağ Spor Kulübünde futbol oynamasının yanı sıra 2. ligde voleybol oynadı. Futbol branşında faal hakemlik, altyapı antrenörlüğü gibi birçok alanda çalıştı.

TÜFAD Muğla Eğitim Kurulu Üyeliği ve Spor Bilimleri Derneği Üyeliği de yapan Özcan Saygın, ulusal ve uluslar arası dergilerde spor – sağlık alanında hakemlik, bilim kurulu ve danışma kurulu üyeliği yapmaktadır. Spor-sağlık, fiziksel uygunluk ve fiziksel aktivite alanları üzerine çalışmaktadır. Bilimsel yayın olarak 3 kitap, 11 uluslar arası makale, 27 ulusal makale, 27 uluslar arası kongrede bildiri, 8 ulusal bildiri, 2 uluslararası kongrede kongre genel sekreterliğinde görev yaptı. Birçok kurs ve seminerlerde eğitici olarak görev yaptı.

1995 yılından beri Muğla Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda çalışmaktadır. Halen Yrd.Doç.Dr. akademik unvan ile Muğla Üniversitesinde Antrenörlük Eğitimi ve BESYO Müdür Yardımcısı olarak görev yapmakta ve iyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.