Ocak Ayı Portresi: Resul Tapmaz

Ayın Portresi / Ayın Portresi

www.emirdag.gen.tr 2010 yılı ilk portresi, Belçika'nın üçüncü büyük kenti olan Gent şehri Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Resul Tapmaz.

4 Aralık 1977 tarihinde Gent şehrinde dünyaya gelen Resul Tapmaz, Emirdağ'dan Belçika'ya göç etmiş Tapmaz ailesinin üçüncü kuşak çocuğudur. Babası Abdil Tapmaz, 1974 yılından bu yana ticaretle uğraşan Belçika'daki en eski iş adamlarından birisidir. Resul Tapmaz da öğrenim hayatının ardından genç yaşta babasının yanında ticaretle uğraşmış; ama sosyal meselelere duyarlı tavrı ve Emirdağlı hemşehrilerinin bu konudaki teşviki ile genç yaştan itibaren Belçika siyaseti ile yakından ilgilenmiş ve çeşitli sosyal kuruluşlarda yıllarca gönüllü aktif rol almıştır. Avrupa'daki Türklerin sorunlarının insani ölçülerde ele alınıp tartışılabileceği ve çözüm bulunabileceği platform olarak da SP-A'yı(Sosyalist Parti) seçmiş, siyasette 18 yaşından itibaren  hizmet vermeye başlamıştır.

Ocak Ayı Portresi: Resul Tapmaz - Emirdag.gen.tr2006 yılındaki ilk yerel seçiminde, belediye meclis üyesi adayı olarak 2870 tercihli oy almış ve büyükşehir belediye meclis üyesi olma hakkını elde etmiştir. Mecliste eğitim, sosyal işler, gençlik komisyonu üyeliği; liman, esnaf, ekonomi komisyon baskanlığı; ulaşım ve şehir gelişimi komisyon üyeliği; personel ve eğitim komisyon üyeliği, sosyal kurumlar, polis, itfaiye komisyon üyeliği; çevre ve sorunları komisyon üyeliği alanlarında çalışkanlığı, risk alma konusundaki kararlığı, sonuç alıcı uygulamaları, mücadeleci kişiliği ile görevlerini başarı ile yürütmüştür. Sonrasında ise edindiği tecrübe, aldığı halk desteği ile boşalan belediye başkan yardımcılığı görevine adaylığını koymuştur.

Ocak Ayı Portresi: Resul Tapmaz - Emirdag.gen.trKendisiyle beraber göreve adaylığını koyan diğer 5 adayın (parti il başkanı,  belediye eski başkanı yiğeni, eski milletvekili, iki meclis üyesi) arasından ön seçimle parti genel kurulunda en yüksek oyu alarak Gent Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı seçilmiştir.

Tapmaz, 4500 çalışanı ile bürokrasiyi kolaylaştırıcı, kaliteli belediye hizmeti  birimlerinde en büyük üniversite kenti olan tarihi ve turistik 20.000'i Türk kökenli olan 250.000 nüfuslu Gent halkına hizmet vermektedir.

Ocak Ayı Portresi: Resul Tapmaz - Emirdag.gen.trTapmaz, bunların yanı sıra Avrupa çapında amacı belediyeler arasında kaliteli hizmet anlayışını öne çıkarmak olan Q CITY'S federasyonunun başkan yardımcılığı görevini yürütmektedir. Federasyonun önümüzdeki yıl Avrupa çapında büyük belediyelerin katılımıyla düzenleyeceği kongrede Gent şehri ev sahipliği yapacaktır.

Kendisinden başka beş kardesi olan Resul Tapmaz evli ve 3 çocuk babasıdır.