Özür Dile Sayın Başkan

Köşe Yazıları / Timuçin

Demokrasilerin bayramı seçimlerdir. Bir bayramı acısıyla tatlısıyla böyle geçirdik. Sonuçlara "sözde değil; özde saygılı olmak zorundayız." Bizim farklı düşünme hakkımızın olduğu kadar başkalarının da farklı düşünme hakları vardır ve bizim çok taraftar toplama hakkımız olduğu kadar başkalarının da çok taraftar toplama hakkı vardır. Bunu hazmedeceğiz burası kesin ve su götürmez bir vakıa. Zira bugün Bekir Coşkun misali mızıkçılık yaparsanız, yarın da siz iktidar olduğunuzda başkalarının da Bekir Coşkunluk yapma hakları doğar.

Bir de olayın karşı yakası var. Dün yeni belediye başkanımızın Cengiz Pala’nın bir internet sitesinde yayınlanan bir demeci vardı diyordu ki "Seçimi www.emirdag.gen.tr'ye rağmen aldık" Sevgili başkan demokrasi; çoğunluğun, azınlığın haklarını da gözeterek yönetme biçimi olduğunu hatırlatmama gerek var mı bilmiyorum. Dolayısı ile ilk yapmanız gereken açıklama birlik beraberlik içermesi gerekirken tahrik edici bir üslubu neden seçtiniz anlayamadım? Eğer böyle düşünmeye devam ederseniz size derler ki yüzde 72 karşısında "azınlık çoğunluğu partizanca yönetiyor." Bu söylenirse hoşunuza gider mi sayın başkan? Ayrıca benim oy hakkım yoktu; ama açıkça söyleyeyim olsaydı size vermeyecektim. Sevgili Başkanım ilçe halkının seçilmiş bir belediye başkanını hafife alma, reddetme hakkı yoktur. Tamam; ama insanların size oy verme mecburiyeti de yoktur. Yaptığınız yanlışı görüp www.emirdag.gen.tr'den özür dilemeniz sizi küçültmez aksine büyütür. Bekliyoruz sayın başkan “Sizi polemiklerle değil hizmetlerinizle anmak istiyoruz.”

Muhsin başkanı rahmeti rahmana gönderdik. Sağlığında kadrini kıymetinibilemedik ancak öldüğünde milletimiz inanılmaz bir sevgi gösterdi. Obunu çok hak ediyordu. Kendisi için yaşamadı, kendisi için istemedi,kendini milletine ve onun ideallerine adamıştı. Adam gibi adamdı,vefakârdı. 12 Eylül’den sonra muhasebesini en iyi yapan insandı. Nerdeyanlış yaptığını açıkça itiraf edebilmiş, ders alabilmiş o yüzdencezaevinden çıktıktan sonra demokrasiden yana tavır koyarak, karanlıkodaların içinde ve kıyısında hiç olmamış, darbelere karşı dimdik ayaktadurmuştu. Yurt dışındaki bankalarda istiflenmiş milyon dolarları yoktuöldüğünde, kuru bir sevdası vardı sadece. Ama o sevda yere göğe sığmazbir sevdaydı. Bizim zaten yok ki sende hakkımız varsa da Helal Olsun. Esas sen bize hakkını helal et Başkanım. Yattığın yer Nur, Mekanın Cennet Olsun.Timuçin