Seçim Sonrası...

Köşe Yazıları / Melih Can Kalender

Aylardır beklenen Türkiye’nin seçimi sona erdi. Partiler propagandaları döneminde ellerinden geleni yaptılar. Ve sonuçlar ortada… II. AKP Dönemi ile Türkiye yeni bir yola girdi. Bakalım önümüzdeki yıllarda bu yolda neler göreceğiz. Acaba bizim araba asfaltta mı gidecek yoksa toprak yolda mı ilerleyecek? Yol ortasındaki çukurlardan kaçabilecek mi? Bu seçimde her türlü sonuç çıkabilecek gibiydi. Ama iyi çalışan taraf Ak Parti olmuş ki her iki seçmenden biri Ak Partiyi seçmiş. İnşallah ülkemize hayırlı olur. Ama Emirdağ’a faydalı olacaklar mı? İşte bizim için önemli olan noktalardan birisi de bu.Geçen dönem Afyonkarahisar’a gelen devlet yatırımlarından en yüksek payı Emirdağ almış deniliyor. Bu 4.5 yıl içinde Emirdağ’da ne değişti elle tutulur! Bir şeyler değişmiş ki Emirdağlılar hemşerilerine sahip çıkmamış. O meşhur Emirdağ milliyetçiliği yerini nelere bırakmış bilinmez…

Seçimi kaybedenlerden Demokrat Parti… Adıyla iyi bir çıkış yakalayan Ağar ve Mumcu ikilisinin birleşme işi suya düşmesiyle dengeler değişti. Ağar hariç bütün herkes Demokratların baraj altında kalacağını biliyordu. Emirdağlı Adayımız Av. Uğur Türkmen’de baraja takılanlardan oldu. Aslında Emirdağ ve civarı en şanslı aday olarak Cumhuriyet Halk Partisini görüyordu. Ama siyaset bu… Neler değişti bir günde. Emirdağ’dan iyi oy bekleyen Av. İsmet Güler hüsrana uğrayanlar arasında oldu.

Emirdağ’daki AKP yetkilileri seçimleri değerlendirmiş. Emirdağ’dan aday çıksa da muhalefet olduklarından dolayı bir hizmet yapamayacaklarını, hizmet yaptırmak için partilerinin milletvekillerine, ilçe başkanlarına rica ederek bu işlerini gördüreceği görüşünde olduğu belirtmiş. 20 yıldır Emirdağ Milletvekili hasreti çekiyordu. Sizler siyasetçi olarak bunu bizden daha iyi biliyorsunuzdur. Biz sizden Emirdağlı bir aday bekledik ama siz yapamadınız. Emirdağ particilik yapmadan güçlü olanın yanında olacaktı. Hayırlısı değilmiş diyelim artık. Ama sizi bir konuda eleştirmek istiyorum. Bir milletvekili iktidarda olan bir partinin ilçe başkanına şu işi yapalım diye geleceğini sanmıyorum. Keşke seçilen olsaydı da yaşasaydık dediklerinizi ama kısmet değilmiş. Bundan sonra yapacağımız tek şey izlemek, aman başka şeyler izlettirmesinler. Seçimler vatanımıza, milletimize, Emirdağ’a hayırlı olsun. Saygılarımla.