Şubat Ayı Portresi: Dr.Turgay Güler

Ayın Portresi / Ayın Portresi

www.emirdag.gen.tr Şubat Ayı Portresi Dr.Turgay Güler

Güler, 1966 yılında Emirdağ’da doğdu. İlk okulu Emirdağ Mithatpaşa İlkokulu’nda ,Orta okulu Emirdağ Ortaokulu’nda okudu. Lise eğitimini Afyon Lisesinde yatılı okuyarak tamamlayan Turgay Güler, Selçuk Üniversitesi Tıp fakültesini bitirdikten sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinde İç Hastalıkları İhtisası yaptı.

Muş Bulanık İlçesinde 1 yıla yakın mecburi hizmet görevinden sonra Çorlu Asker Hastanesinde askerlik görevini tamamladı. Dahiliye Uzmanı olarak Osmaniye Devlet Hastanesi, Afyon SSK Hastanelerinde çalıştı. Halen Osmaniye’de özel bir hastanede çalışmaktadır.

Osmaniye’de Fresenius Diyaliz A.Ş’nin açtığı Hemodiyaliz Merkezine açılmasına öncülük ederek bu hizmetin ilde ilk olarak gerçekleşmesini sağlayan Dr.Turgay Güler bu hemodiyaliz merkezinde 7 yıl başhekimlik yaptı. İyi derecede İngilizce bilen Güler’in Batuhan isminde bir oğlu bulunmaktadır.

Batuhan, İstanbul’da Tıp eğitimi almaktadır. Bilimsel makaleleri ve felsefe kitaplarını okumayı seven Güler, mesleğiyle ilgili olarak Diyabet ve İç Hastalıkları kongrelerini her yıl düzenli katılarak takip etmektedir. Güler’in hobileri arasında seyahat etmek, satranç oynamak, yüzmek, müzik dinlemek yer almaktadır.

Dr.Turgay Güler memleketi Emirdağ ile görüşlerini ise şu şekilde dile getiriyor; “Memleketim olan Emirdağ’a her fırsatta gitmeye çalışıyorum. Ancak yoğun iş temposu nedeni ile son zamanlarda bayramlarda ziyaret ediyorum. Mesleğimle ilgili olarak Emirdağ’da da hizmetim olsun istiyorum. Emirdağı ve Emirdağlıları çok seviyorum...”