21. Yüzyıl Emirdağ'ında Utanç Manzarası!

Haberler / Özel Haber

21. Yüzyıl Emirdağ'ında Utanç Manzarası!

21. Yüzyılın içerisinde elektriksiz ev, çeşmesiz ev var deseler kimse inanmaz... Ancak Emirdağ'a 11 km, en yakın elektrik noktasına sadece 3 km uzaklıkta olan Tez Köyü'ne bağlı Güzle mevkiindeki yaşam şartları görenleri şaşırtıyor. Tez köyündeki yaylacıların kullandığı yolların büzlerinin konulması ve düzeltilmesiyle gayet düzgün bir yola sahip olan Güzle mevkiinde 5 hane ve 30'a yakın birey yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Ancak, Güzle mevkiinde öyle bir dünya düşünün ki en büyük ihtiyaçlarımızın başında gelen elektrik yok, su yok. Kanalizasyon ve telefonun oraya gelmesi bile rüyalarında olabileceğine inanıyorlar.

21. Yüzyıl Emirdağ'ında Utanç Manzarası! - Emirdag.gen.tr"Sesimizi duymuyorlar, doğuda bir tane haneye bile elektrik çeken devlet nerede?" diye sitem eden 60 yıldır o mevkiide yaşayan ve ailesiyle yaşam mücadelesi veren Hürü Güllü, bölgede yaşan en yaşlı kişi. 80'e dayanmış olan yaşına aldırmadan ağıldaki hayvanlardan süt sağıyor, hayvanları otlatıyor, sırtındaki çuvala doldurduğu pet şişelere su doldurup geliyor. Hürü teyzenin evinde 9 kişi ikamet ediyor. Oğlunun aldığı 80 model Renault ile Salı günleri Emirdağ pazarında yoğurt, süt ve peynir satarak yaşamlarını sürdürüyor. Hürü teyzenin tek istediği elektrik. Geceleri ağıla girdiğinde kafasını defalarca bir yerlere vurduğunu dile getiriyor.

21. Yüzyıl Emirdağ'ında Utanç Manzarası! - Emirdag.gen.trHürü teyzenin yanında yaşayan oğlu, gelini ve 6 çocuğu kışın Tez'de ikamet ediyorlar. Çocuklara soruyorum: "Burada neler yapıyorsunuz?" Verdikleri cevap "Hayvanlarla uğraşıyoruz. Su taşıyoruz. Kışında PİYO'da okuyoruz. Hava ısınınca buraya geliyoruz." şeklinde oluyor. Havanın kararmasıyla biten ve günün ışımasıyla devam eden hayatlar, 21.yüzyılda elektrikten çok insanca yaşama hakkı bekliyor.
21. Yüzyıl Emirdağ'ında Utanç Manzarası! - Emirdag.gen.tr

  • Güncelleme: 07.09.2010 02:53
  • Okunma: 6393

Yorumlar (8)Yorum Yap

  • gonzales

    arkadaşlar kürtler elektriği kaçak kullanıyor hemde hepsi ama suyu kaçak kullanmıyorlar zaten doğuda su ücretsiz akpli ve bdp li belediyeler su ücretinin alınmasının sosyal devlet anlayışına aykırı olduğunu söylüyorlar peki devlet doğuda sosyal batıda asosyal mi olur 3 gün elektirik su parasını ödeme anında keserler inadına evet demeye devam edin yakında görürsünüz kürdistanı

  • bilinçilerden

    doğu da elekrik su bedava burada iç batı anadolu bölgesinde emirdağın orta yerinde para yı geçtim bile yani... belediye başkanları gövde gösterisi yapmayı biliyolar yapıyorlar o da ayrı mesele lakin bu böyle oldukça yetkililer sesimizi duymadıkça ve vatandaş bilinci gelmedikçe sonumuz nasıl olur mevlam bilir ...hadi hayırlısı!

  • ezel

    Beyler iyi bir malzeme bulmussunuz. Amaciniz bagciyimi dovmek, siyasetmi yapmak. Orasi bir yayla keske yaylalarda da elektirik olsa, tezkoyunun suyu da o yayladan geliyor. 3-5 yil once sehirlerde de yoktu kanalizasyon AKP kadar sizin partiler hukumetlerde calissaydi, hortumlamasalardi memleti, bahsettiginiz seyler Guzlede de coktan olurdu. Umarim buradan Tezli siyasilerde gerekli dersi alirlar, birazcik memleketleri icin calisirlar. Bu haberi yapani gonulden tebrik ediyorum. Sozum yorumculara... Saygilar.

  • cilgin emirdagli

    yasin demir arkadas yorumu cok begendim ve olayi anlayan bir emirdagli hemserim sizde yusuf demirin ne oldugunu gordunuz icin ha yusuf demir bey ihalesinin kendigi elinden gecmeyen hic bir hizmeti yapmaz( ha yaptigi bir hizmetde gormedik ya) emirdagina bunu defalarca yazdim bana yok fesat yok cekemiyor maden suyu iç diye yazdilar ben emirdagini seven biriyim 2010 yilinda bu olayi yasiyoz benim gozumde emirdag da elektirgi olmayan bir yer cunku hic bir gelisme olmuyor bu akp ekibi sayesinde hani noldu secimlerde verilen sozler barajlar fabirkalar ??? genen secim gibi referandum simdi ne sozu verecekler merak ediyom zugurt aga fliminde ki gibi ceneten arsami yazacak yusuf demir ve ekibi ???????

  • Osmanlı

    Yasin Demir'in görüşlerine katılıyorum. Bu gariban ve cahil vatandaşlarımıza patates-domotes-patlıcan-şeker-pirinç-makarna dağıtarak AKP yine bu mazlum ve saf vatandaşlarımızdan oy avcılığı yapmasını bilir. Kürtlerden Evet alabilmek için her türlü numarayı yaparsınız.. Cengiz Pala ve AKP lütfen bu köyün sorunlarını halledin.....

  • KURTCEBE

    AKP ve onun basi tayyip bizlerden aldiklari vergilerle hainleri besliyor.Doguda kurtlerin buyuk bir orani elektirigi suyu kacak kullanir para vermez.Saglik giderleri yesil kart oda beles,adamlarin bir cogu cok esli 3,4 hanim20,30 cocuk;fakir fukara fonundan duzenli para ,iyase gideri,komur (tabi bunlarin sevkiyatini akp li valiler yapiyor.) yore halki akp yi cok sever.Hatirlarsiniz secimde tuncelinin koylerine dagin basindaki evlere bulasik ,camasir makinesi bu arada evde makineleri kullanmak icin su yok.Bu goruntuleri ulusal tv ler de turkiye seyretd.AKP bunlarI bizim vergilerimizle kurtlere yapiyor.Simdi soruyorum size millet pardon cok muhterem yoruk ve turkmen toplulugu emirdaglilar,emirdagli AKP liler?EMIRDAGIN TEZIN GUZLESININ, IMRALLININ, IMPINARIN, MACAKLININ sucune?Sucu ney TURK olmakmi.AKP yede onun HAZIRLADIGI TEK PARTI ANAYASASINADA ILK SECIMDE AKP YE DE OY VERMEYEREK TOPDAN HAYIR DIYECEGIM.

  • mesutt

    yazikk hala bunlari gormuyolarsaa vay hallerinee

  • Yasin demir

    Verin eveti verinn kürt conileri elektirk parası vermez bizim kiler de parasını vereceği elektiriği bulamaz EVETTT yaa sonuna kadarr tayyipp doğudan oy alacagım dıye yapmadıgı kalmadı sayın il genel meclis üyesi yusuf bey afyona gidip de valiyle akpli vekillerle ahbab olması değil köyüne bak halk perişan sizi hizmete davet ediyoruz...Oy istemeye gelince altdan girer üstden cıkar cahil oyları alırsınız ama