Adaçal’da Karacalar Üzümü Yetişecek

Haberler / Güncel

Adaçal’da Karacalar Üzümü Yetişecek

Kaymakam Bilici Adaçal Mevkiinde Kurulacak Yılmaz Sezer Karacalar Üzümü Koruma ve Geliştirme Bahçesinde İncelemelerde Bulundu

Kaymakam Osman Bilici, Adaçal Mevkiinde Kurulacak olan ve çalışmaları devam eden Yılmaz Sezer Karacalar Üzümü Koruma ve Geliştirme Bahçesinde incelemelerde bulundu.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil İbrahim Koku'dan çalışmalar hakkında bilgiler alan Kaymakam Bilici, ilçemizin önemli değerlerinden olan Karacalar Üzümünün korunarak ve geliştirilerek gelecek nesillere ulaşmasını sağlayacak olan proje için başta iş adamı hemşehrimiz Yılmaz Sezer ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

25 bin metrekare alana 6 bin adet Karacalar Üzümü bağı ve 100 bin metrekare alana 5 bin adet aşılı badem fidanı dikimi yapılacak olan bahçenin ilçemiz için örnek bir bahçe olacağını ifade eden Kaymakam Bilici, kurulacak bahçe ile Karacalar Üzümü için ilçemizde ilk kapama bahçe tesisi yapılmış olacak ve gelecek nesiller için Karacalar Üzümü koruma altına alınacağını belirtti.

Kaymakam Bilici'ye incelemeleri esnasında Belediye Başkanı Serkan Koyuncu ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil İbrahim Koku eşlik etti.

  • Okunma: 1375

Yorumlar (0)Yorum Yap