Afyon Bütçesinden Aslan Payı Emirdağ’a

Haberler / Güncel

Afyon Bütçesinden Aslan Payı Emirdağ’a

İl Genel Meclisi’nde İl Özel İdaresi'nin 2023 yılı bütçesi kabul edildi. 580 Milyon TL olan 2023 yılı bütçesinde hangi ilçeye ne tür yatırım var? Afyon Postasından Nail Azbay sizler için derledi.

2023 yılında Afyonkarahisar'da hangi ilçeye hangi belde ve köye parke taşı, yol, su, alt yapı, üst yapı gibi yatırımlar için ne kadar bütçe ayrıldı? Milli Eğitim için ayrılan bütçe ne? İşte ayrıntılar… 

PARKE TAŞINDA EN FAZLA ÖDENEK EMİRDAĞ’A EN AZ ÖDENEK ÇOBANLAR’A
2023 yılında beton parke yapım programına göre tüm ilçelere 6 Milyon TL ayrıldı. Bu 6 Milyon TL içinden en büyük payı Emirdağ en küçük payı ise Çobanlar ilçesi aldı. Emirdağ’a 985 Bin TL ayrılırken onu 857 bin TL ile Dinar izledi. Sandıklı’ya ise 800 bin TL ayrıldı. 42 bin lira ile Çobanlar en az ödeneğin ayrıldığı ilçe oldu. 

HALI SAHA, SALON VE KÖY KONAĞI İÇİN EN BÜYÜK PAY SANDIKLI’YA EN KÜÇÜK PAY KIZILÖREN’E
İl Özel İdaresi tarafından 18 ilçeye bu senede halı saha, çok amaçlı salon, çevre düzenlemesi ve köy konağı yapımı için 15 Milyon lira ayrıldı. Bu 15 Milyonluk bütçeden en büyük pay 1 milyon 717 Bin TL ile Sandıklı’nın oldu. Onu 1 Milyon 418 Bin TL ile Dinar, 1 Milyon 446 bin TL ile Emirdağ izledi. En düşük pay ise bu kategoride 72 bin TL ile Kızılören’in oldu. 

YOL YATIRIM PROGRAMINDA EN BÜYÜK PAY EMİRDAĞ, SİNANPAŞA VE MERKEZ İLÇEYE AYRILDI
2023 yılında yapılacak olan yollarla ilgili planlarda netleştirildi. Bu kapsamda merkez ilçede 32 kilometrelik sathi kaplama ile 2.5 km sıcak asfalt yol çalışması olacak. Yani toplamda merkez ilçede 34.5 km yol işi var. Bu yollar arasında 9 kilometrelik Anıtkaya-Çatkuyu yolu ve Anıtkaya Köyiçi yol çalışması listenin en uzun yol çalışması olarak kayıtlarda yer alıyor. 

2023’de Emirdağ’da toplamda 52,2 kilometrelik yol yapılacak. Bu yolun tamamı sathi kaplama olacak. Bu yollar arasında en uzun yol çalışması 6.2 kilometre ile Özkan-Büyüktuğluk yolu arasında olacak. 

2023 yılında Sinanpaşa’da 38,5 kilometrelik yol çalışması olacak. Sathi kaplama şeklinde gerçekleşecek yol çalışmasında 8 kilometrelik İzmir asfaltı- Eyice Köyü yolu, 6 kilometrelik Balmahmut-Çatkuyu yolu var. 

MİLLİ EĞİTİM YATIRIMLARI
2023’de İl Özel İdaresi tarafından Milli Eğitim yatırımları kalemi için toplam 48 Milyon 181 Bin TL ayrıldı. Burada en büyük pay 2 Milyon TL ile merkez ilçeye ayrılmış durumda. İkinci sırada 776 bin TL ile Sandıklı ilçesi var. Üçüncü sırada ise 719 bin TL ile Bolvadin ilçesi bulunuyor. En az ödenek ise 27 bin TL ile Kızılören ilçesine ayrıldı. 

Bu giderlerin tamamı okulların bakımı ve onarım gideri olarak ayrıldı. 

OKULLARA SPOR SALONU VE ÇOK AMAÇLI SALONLAR YAPILACAK

2023 yılı bütçesindeki Milli Eğitim yatırımları alanında yaklaşık 21 Milyon TLdevam eden ve yeni yapılacak okul yapımları için ayrıldı. 
Onun dışında Bolvadin Gazi Ortaokulu bahçesine çok amaçlı salon yapılması için 3 Milyon TL, İhsaniye Döğer İlkokul Bahçesine kapalı spor salonu yapılması için 3 Milyon TL, Sandıklı Akharım İmam hatip Ortaokulubahçesine çok amaçlı salon yapılması için 3 Milyon TL, Emirdağ Aziziye Okulunun bahçesine çok amaçlı konferans salonu yapmak için 3 Milyon TL, Bayat çok amaçlı salon yapımı için 2 milyon TL, Evciler Gökçek Ortaokul bahçesine çok amaçlı salon için 2 Milyon TL, Sandıklı Mehmet Akif Ersoy ilkokulu bahçesine oyun sahası yapılması için 300 Bin TL, Sandıklı 75. Yıl İlkokul Bahçesine oyun sahası yapmak için 300 bin TL ayrıldı. 

-Afyon Postası'ndan Nail Azbay'ın özel haberi. 

  • Okunma: 1696

Yorumlar (0)Yorum Yap