Afyon Protokolü, Emirdağ'da Bayramlaştı

Haberler / Güncel

Afyon Protokolü, Emirdağ'da Bayramlaştı

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ve Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen resmi bayramlaşma törenlerinde ilçelerde vatandaşların bayramlarını kutladı. Vali Mustafa Tutulmaz ve eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na bayramlaşma ziyaretlerinde Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Serkan Koyuncu, Emirdağ Kaymakamı Hüseyin Sayın, Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Değerlerimize Sahip Çıkalım

Bayramlaşma törenlerinde konuşan ve bayramların değerini iyi anlamak gerektiğine değinen Vali Mustafa Tutulmaz: "Kurban dini bir ibadettir. Her bayramda kurbanlarımızı keserek bu ibadeti yerine getiriyoruz. Ancak kurbanın bir de sosyolojik yönü var. Bu bizlerin kaynaşmasını, birbirimizi ziyaret edip kucaklamamızı, mümkünse sıla-i rahim yapmamızı emrediyor. Bunun gereğini de şükür ki milletimiz layıkıyla yerine getiriyor. Bu durumun devam edebilmesi adına hepimize büyük görevler düşüyor. Bu değerlerimize sahip çıkmalıyız. Ağustos ayı bir taraftan da mili bayramların olduğu bir aydır. Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Büyük Zaferi kutluyoruz. Tüm etkinliklere halkımızı davet ediyorum. Türk Yıldızları ekibi de güzel bir gösteri yapacak. Bu etkinliğe de imkânı olan her vatandaşımızı bekliyoruz. Motor Festivali adı altında Dünya Motokros Şampiyonası da yapılacak. Bu şampiyonayı da kaçırmamanızı diliyor ve şampiyonaya bir şekilde katılmanızı bekliyoruz. Sözlerimi noktalarken Allah nice bayramlara kardeşlik, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde erişmeyi nasip etsin" diye konuştu.

Birlik ve Beraberliğimizi Koruyalım

Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise dini bayramların önemine değinerek bu günlerde duaların makbul olduğuna dikkat çekti. Eski Bakan Eroğlu; “Türkiye üzerinde çok büyük oyunlar oynanıyor. Ülkemizin güçsüz olması isteniyor. Oynanan tüm oyunları milletimiz her seferinde bozdu. Bu millet üzerinde çok dua var. Dünyanın farklı yerlerinde ülkemizin bekası için dualar ediliyor. O dualar sayesinde ülkemiz her sıkıntıyı aşıyor. Yeter ki bizler de böyle durumlarda birbirimize sıkı sıkı sarılalım, birlik ve beraberliğimizi muhafaza edelim. Ben tüm vatandaşlarımızın bayramını tebrik ediyorum. Rabbim nice bayramlara ağız tadıyla erişmeyi nasip eylesin.” dedi.

Vali Mustafa Tutulmaz ve Eski Orman ve Su İşleri Bakanın Veysel Eroğlu'na bayram süresince yaptıkları ziyaretlerde vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

  • Okunma: 2423

Yorumlar (0)Yorum Yap