Afyonda En Fazla Toki Emirdağ'a

Haberler / Güncel

Afyonda En Fazla Toki Emirdağ'a

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ sosyal konut projesi ile ilgili merak edilen detayları açıkladı. Erdoğan, 81 ilde yapılacak TOKİ sosyal konut başvurularının 14 Eylül itibarı ile başlayacağını ve ekim sonuna kadar devam edeceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından TOKİ'nin resmi internet sitesinden de sosyal konutların yapılacağı ilçeler, konut adedi ve başvuru yapılacak banka bilgileri paylaşıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan "Yüzyılın Konut Projesi" kapsamında ilçemize de TOKİ'nin 316 yeni konut yapacağı duyuruldu. Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ; "#ilkEvim #İlkİşYerim projesiyle Emirdağımıza bir yıl içinde inşa edilecek 316 yeni konut kadim şehrimize şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Başvurular yarın başlıyor. Göreve Geldiğimizden itibaren; 2. Etap 174 adet Toki konutları yapıldı yakında teslim ediliyor. 3. Etap 316 adet Toki konutları yarın itibariyle başvuruları başlıyor. Yeter mi? Yetmez dedik. 4. Etap 300 adet Toki konutlarını takip ediyoruz, kısa zaman sonrasında bu etap için de başvurular açıklanacak. İlçemiz her hizmetin en iyisine hemşehrilerim de en güzeline layık. Hayırlı olsun Emirdağ" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün açıkladığı "Yüzyılın Konut Projesi" kapsamında Gömü Beldesine de 200 konut yapılacağı duyuruldu. Bununla beraber Afyonkarahisar ve ilçeleri arasında TOKİ konutlarında en fazla payı Emirdağ aldı. Proje kapsamında Emirdağ ve Gömü'ye toplamda 516 yeni konut yapılacak. Yapılacak dairelerde 2+1 daireler 240 aylık vadeler ile 2.280 TL'den başlayan taksitle toplam 608 Bin TL, 3+1 daireler ise 240 aylık vadeler ile 3.187 TL'den başlayan taksitle toplam 850 Bin TL olarak hesaplandı.

Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hangi ilçe ve beldeye ne kadar konut yapılacağını paylaştı.

Fotoğraflar

  • Okunma: 4383

Yorumlar (0)Yorum Yap