Afyonkarahisar Huzurevi, Emirdağ’a Taşınıyor

Haberler / Güncel

Afyonkarahisar Huzurevi, Emirdağ’a Taşınıyor

İzmir’de meydana gelen ve 112 vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremin ardından gözler depremde zarar görebilecek resmi binalara çevrilmişti.

Afyonkarahisar’da 1987 yılında hizmete açılan Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin de depremle ilgili yapılan inceleme sonrası depremde zarar görebileceğinin belirlenmesinin ardından Afyonkarahisar Huzurevi’ndeki huzurevi sakinlerinin ilçelerdeki huzur evlerine yerleştirilmesi planlanıyor.

Konuyla ilgili olarak edinilen bilgilere göre önümüzdeki 10-15 gün içerisinde Afyonkarahisar Huzurevinde kalan huzurevi sakinlerinlerinin önemli bir kısmı ilçemiz Huzurevine ve geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açılışı yapılan Fazlı-Macide Halaç Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yerleştirileceği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre ilçemize yerleştirilmesi planlanan huzurevi sakinlerinin sayısı 65 ila 80 civarında olacak.

Huzurevi sakinlerinin ilçemize yerleştirilmesi için ilçemizdeki huzur evlerindeki hazırlıkların sürdüğü öğrenilirken Afyonkarahisar Huzurevi’ndeki personelin bir kısmının da ilçemiz Huzurevinde görevlendirileceği edinilen bilgiler arasında. >Emirdağ Gazetesi

  • Güncelleme: 17.11.2020 13:51
  • Okunma: 5525

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • gurbetci

    Afyon dan gelecek olan hastalar Emirdagindaki vatandaslarimiz mahdur etmesin. Yer yok diye Afyon, eskisehirlerde yine perisan olmayalim. Emirdag vatandaslarimiza oncelik verilsin !!!