Afyon’un Lezzetine Doyum Olmayan Yöresel Yemekleri

Haberler / Görsel Medya

Afyon’un Lezzetine Doyum Olmayan Yöresel Yemekleri

Afyonkarahisar veya eski ismiyle Afyon, Türkiye’nin Ege Bölgesi’nde yer alır. Mermercilik ve gıda sektöründe yurt içi ve yurt dışında isim yapmıştır. Mutfak kültürü konusunda oldukça donanımlı olan bu güzide il, bünyesinde birbirinden harika yöresel tatlar barındırır.

Peki, Afyonkarahisar'ın meşhur yemeği ya da yemekleri nelerdir? Bir gün bu şehrin sokaklarına yolunuz düşerse hangi yerel tatlarını denemelisiniz? Bu konuda bilgi sahibi olmak için aşağıda yer alan yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Sizin için araştırdık ve derledik. İşte Ege’nin güzide ili Afyonkarahisar’ın en güzel yöresel yemekleri!

Afyon’a Has Tadıyla: Sakala Çarpan Çorbası

Sakala çarpan çorbası, Afyon’un belki de en çok tüketilen ve bilinen çorbalarından biridir. Biraz tuhaf bir isme sahip olan bu çorba, günün hemen hemen her saatinde tüketilebilir. Yöre halkının severek tükettiği sakala çarpan çorbası, yeşil mercimek ve erişte ile hazırlanır. Kış aylarının vazgeçilmezi olan bu yerel lezzet, şehrin her lokantasında veya çorbacısında bulunabilir. Fiyatı oldukça makuldür. Sadece Afyon’da değil, bu özel çorba ayrıca Ege Bölgesi’nin diğer bazı illerinde de tüketilir. Eğer bir gün yolunuz Afyon’a düşerse bu içinizi ısıtacak çorbayı denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Lezzeti Şahane: Ekmek Kadayıfı Tatlısı

Afyonkarahisar denilince akla gelen tatlılardan biri de ekmek kadayıfı tatlısıdır. Bu meşhur tatlı çeşidi sadece Afyon’da değil Türkiye’nin her ilinde tüketilirken görebilirsiniz. Bu lezzeti Afyon’a mal eden en önemli özellik, ekmek kadayıfı tatlısının üzerine dökülen meşhur Afyon kaymağıdır. Afyon’un istisnasız her lokanta veya tatlıcısında bulabileceğiniz bu muhteşem tatlıyı, yolunuz bu şehrin sokaklarına düşerse muhakkak denemenizi tavsiye ederiz. Fiyatını uygun olarak nitelendireceğimiz ekmek kadayıfı tatlısının lezzetini yanına alacağınız bir bardak çay ile ikiye katlayabilirsiniz.

Afyon’da Kahvaltı Sofralarından Eksik Olmayan: Keşkek

Ülkemizin çeşitli yörelerinde çeşitli tatlarla hazırlanan keşkek, Afyonkarahisar’da da oldukça meşhur bir lezzettir. Öğle ve akşam sofralarının vazgeçilmezi olan keşkek, yöre halkı tarafından oldukça tüketilir. Bir gün yolunuz Afyonkarahisar’ın sokaklarına düşerse bu bu yerel tadı bir de burada denemenizi öneririz. Fiyatı makul olan keşkek, güzide şehrin çoğu lokantasında bulunur.

Köftenin En Lezzetli Hali: Çullama Köftesi

Özel günlerin vazgeçilmezi olan çullama köftesi, yöre halkının severek tükettiği bir başka yemektir. Özellikle düğün günlerinde sıkça tercih edilen bu enfes lezzet, bağımlılık yapacak kadar özeldir. Sadece bu ilde değil, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde, çeşitli isimlerle tüketilen çullama köftesini tatmanın en doğru adresi, elbette ki bu lezzetin ana vatanı olan Afyonkarahisar’dır. Eğer yolunuz güzide şehir Afyon’un sokaklarına düşerse çullama köftesinin tadına mutlaka bakın. Şu sıralar Afyonkarahisar’a gidecek fırsatı bulamıyorsanız, https://tarifdefteri.net/ sitesini ziyaret edebilir, çullama köftesini sofranıza getirebilirsiniz.

Küçük bir uyarı! Bir şehri tanımanın tek yolu o şehrin sokaklarında gezmek ya da o ilin havasını solumak değildir. Bir şehri sadece gezmek değil tanımak da istiyorsanız o şehrin kültürünü tanımalı ve yöresel yemeklerini tatmalısınız.

Fotoğraflar

  • Güncelleme: 04.01.2021 19:03
  • Okunma: 2377

Yorumlar (0)Yorum Yap