Ağustos 2020'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Haberler / Medya

Ağustos 2020'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Acısıyla tatlısıyla bir seneyi daha geride bırakırken; sizleri 2020 yılında Emirdağ'da neler olduğuyla ilgili kısa bir gezintiye çıkarmak istedik. İşte 2020 yılında Emirdağ'da yaşananlar;

Ağustos 2020

Haberlerin ayrıntıları için turuncu yazılara tıklayabilirsiniz...
Emirdağlı gazeteci Cüneyt Gargılı'nın verdiği bilgilere göre yaklaşık 20 vatandaşın hastalık kaptığı ve tedavi gördüğünü açıklarken; bu rakamın 19 olduğu ve test sonucunu bekleyenlerin de olduğu öğrenildi. Yeni tespit edilen vakalar içerisinde ilk defa yurtdışı kaynaklı vakalar olduğu da öğrenildi.

Afyonkarahisar - Emirdağ Kaymakamlığı görevine de Batman'da Kozluk Kaymakamı olarak görev yapan Osman Bilici'nin atanmıştı. Kaymakam Osman Bilici’nin Emirdağ’da göreve başladığı bildirildi.

On binlerce balık kuruyan akarsuda telef oldu, çevreyi de dayanılmaz bir koku sardı. Yüzyıllardır akan akarsu 2 yılda kurudu. Emirdağ'daki bu çevre felaketinin duyurulması için vatandaşlar ellerinden geleni yaparken; A haber isimli ulusal haber kanalı felakete haber bültenlerinde yer verdi. Canlı yayınla bağlantı kurulan Emirdağ Pınarbaşı Göletindeki durumu aktaran muhabir Ata Gündüz Kurşun, buradaki felaketin gerçek yüzünü televizyon ekranından paylaştı.

5 Ağustos 2020 Çarşamba günü öğleden sonra ilçemiz Davulga Kasabasında yaşanan cinayet ilçemizde ve Davulga’da büyük üzüntü yarattı.

Emirdağ’da yeni atanan Kaymakam Osman Bilici’ye hayırlı olsun ziyaretine giden Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Emirdağ’ı gezdirdi ve yerinde Projelerini anlattı.

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, “Emirdağ Organize Sanayi Bölgemiz birçok il ile yarışabilecek seviyede yatırımcı çeken bir organize sanayi bölgesi oldu. Nazar değmesin, bölgemizde parmakla gösteriliyoruz ve Emirdağ’da yatırım yapmak isteyenler için yeni alanlar oluşturmaya başladık. Emirdağ OSB’yi tüm büyük şehirlerin tam orta noktasında olan ve mevcutta bulunan ve yapılmakta olan dondurulmuş gıda fabrikaları ile Türkiye’nin dondurulmuş gıdadaki en önemli yeri olmuştur. Birçok dondurulmuş sebze ve meyvenin üretilmesinin yanı sıra Türkiye’deki dondurulmuş patates üretiminin %85’i Emirdağ OSB’den karşılanmaktadır. Türkiye’deki dondurulmuş patatesin lideri Emirdağ Organize Sanayi Bölgemiz’dir.” Dedi.

Emirdağ ilçesinde corona virüsü nedeniyle ilk ölüm gerçekleşti. Emirdağ'da Korona virüsten kaynaklı ilk ölüm vakasının gerçekleştiği öğrenildi

Emirdağ Karacalar Köyü Horan mevkii rampasında meydana gelen Trafik Kazasında Emirdağ Tez köyü nüfusuna kayıtlı Halil Pamuk hayatını kaybetti.

Emirdağ’da atılan havai fişeklerden çıktığı iddia edilen yangın itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi ile söndürüldü.

Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi her geçen gün büyümeye, istihdam ve gelir sağlayacak yatırımlara devam ediyor. İlçe de faaliyet gösteren Şahansuyu Sondaj ve Sulama Sistemleri firması OSB’ye 12 Milyon TL'lik yatırımla yaklaşık 30 kişilik istihdam sağlayacak.

Gurbetçiler, yıllık izinlerini geçirmek için sevinçle geldikleri memleketlerinden özlemle ayrılıyor.

Aslen Yozgatlı olup ilçemiz Cumhuriyet Mahallesi'nde ikamet eden yağlı tohumlar dan emekli Arif Demirci bugün öğle saatlerinde henüz bilinemeyen bir sebeple evinde av tüfeği ile kendini vurarak intihar etti.

Sağlık Bakanlığınca 94. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurası kapsamında Emirdağ’daki münhal kadrolara 13 yeni doktor ataması gerçekleşeceği öğrenildi.

İlçemiz A.Piribeyli Köyü’nde dün yaşanan cinayette Y.T.-20-, annesiyle ilişkisi olduğunu öne sürdüğü Sezgin K.’yı -47- tabancayla öldürdü.

Bugünkü kongreye de MHP Genel Merkezi’nin tek listeyle gidilmesi talimatının ardından Orbay DİVRİKLİ ve yönetimi tek liste olarak katıldı.

Bir süredir ilçemiz gündemini meşgul eden “Emirdağ Yaylalarında altın ve mermer mi aranacak” sorusunun cevabıyla ilgili bugün sosyal medyada önemli bir bilgi paylaşıldı.

Emirdağ Yaylalarına giden CHP İlçe Başkanı Barış CAN ve CHP heyeti sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı : “Bir süredir sosyal medyada gündem olan Emirdağ yaylalarindaki maden sondaj çalışmasını yerinde görerek yetkililerden bilgi aldık. İlgili sivil toplum kuruluşlarıyla gerekli görüşmeler yapıldıktan sonra hukuki sureci baslatmaya hazırlanacağız”.

  • Güncelleme: 02.02.2021 22:11
  • Okunma: 1108

Yorumlar (0)Yorum Yap