Ağustos Ayı Portresi: Fuat Çapa

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Ağustos Ayı Portresi: Fuat Çapa

www.emirdag.gen.tr Ağustos Ayı Portresi Emirdağlı Teknik Direktör Fuat Çapa.

Aslen Afyon Emirdağ’a bağlı Veysel köyünden olan Fuat Çapa,1968 yılında Emirdağ’da dünyaya geldi. Emirdağ'dan 1972 yılında 4 yaşındayken ailesiyle Belçika'ya göç eden Fuat Çapa, teknik direktörlüğe de burada başladı. Belçika Üçüncü Lig takımlarından Turnhout'da göreve başlayan ve bu takımla şampiyon olan Çapa, daha sonra İkinci Lig ekiplerinden Patro Maasmechelen, Heusden-Zolder, Geel ve KFC VW Hamme'de kariyerini sürdürdü.

2007-2008 futbol sezonunda Türkiye Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'nin başında görev alan Çapa, takımına TSYD Kupası'nı kazandırdı. 2008-2009 sezonunda Hollanda'nın MVV Maastrichttakımın teknik direktörlüğüne getirildi.
Avrupa'nın birinci ve ikinci liglerinde görev alan diplomalı tek Türk teknik direktör olma özelliğini taşıyan Çapa, Belçika Futbol Federasyonu'nun düzenlediği törende futbolda en yüksek diploma olan UEFA Prolisans Diploması'nı aldı. Beş dil bilen ve Hollanda'nın kondisyon okulundan diplomalı olan Çapa, 2003-2004 yıllarında PSV Eindhoven takımında Hollandalı teknik direktör Guus Hiddink'ten de eğitim almıştır.

2011-12 sezonunun başında, 2 Eylül 2011'de, bir sezonluk sözleşme imzalayarak ikinci kez Gençlerbirliği'nin başına geçti. 18 Mayıs 2013'te 1. Lig'i şampiyonlukla bitirip Süper Lig'e yükselen Kayseri Erciyesspor ile 2 yıllığına anlaştı.
17 Mart 2014'te Samet Aybaba ile yollarını ayıran ve küme düşme tehlikesi yaşayan Antalyaspor'la sezon sonuna kadar anlaştı. Antalyaspor ile sözleşme yenilemeyen, Fuat Çapa; İsviçre 2. Futbol Ligi ekibi FC Wil 1900'in teknik direktörlüğüne getirildi. Hemşehrimiz Çapa, 2016 yılı haziran ayından bu yana Bolu Spor Teknik Direktörü olarak görevini sürdürmektedir.

Aynı zamanda bankacı olan Çapa, evli ve iki çocuk babasıdır.

Fotoğraflar

  • Güncelleme: 18.08.2016 20:40
  • Okunma: 7462

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Ömer ŞEN

    Fuat ÇAPA düzenli ve azimli çalışması ile başarılı olmuş ,Belçika'da yaşayan gençlerimize örnek bir hemşerimizdir.
    Efendiliği ve disiplinli olması ile tanınan Fuat ÇAPA'ya mesleki ve özel hayatında başarılar ve mutluluklar dilerim.