Ağustos Ayı Portresi: Ramazan Kır

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Ağustos Ayı Portresi: Ramazan Kır

Ramazan Kır Cici oğlu Ethem’in 4. çocuğu olarak 1964 yılında Emirdağ'a bağlı Davulga kasabasında dünyaya geldi. İlköğrenimini Eskişehir’in Hamidiye köyünde alan Kır, 1977 yılında ailece Eskişehir’e taşınmaları sonrası öğrenimini Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nda tamamladı. 1980 Yılında Antalya'da Otelcilik ve Turizm Eğitim Merkezi'ne imtihanla girdikten sonra başarı ile bitirdi. Ardından Antalya'da zamanın tek oteli olan Talya Oteli'nde işe başladı ve 3 yıl çalıştı.Ağustos Ayı Portresi: Ramazan Kır - Emirdag.gen.trOtelciliğin hizmet anlamında “altınçağı” askerlik hizmeti sırasında yaşayan Kır, Çanakkale Jandarma Kampı'nda mutfak sorumlusu olarak 7 ay görev yaptıktan sonra, komutanın özel aşcısı olarak Denizli’ye gitti ve vatani görevini Denizli'de tamamladı. 1986 yılında Club Sera’da Production Chef olarak işe başladı. Bu arada görev gereği Sous Chef ve Executive Head olarak yurt dışında kaldı. Almanya Frankfurt Marriott Otel'de bir ay süre ile Türk yemek festivali'ne katıldı. Malta'da Corinthia Otel grubunda 4 ay süre ile hem eğitim almak hemde eğitim vermek amaçlı kaldı.

KKTC’de Oscar Otel’de Executive Head Chef olarak 1 yıl çalıştı. Şu an Emirdağlı değerli iş adamlarımızdan Sayın kardeşlere ait olan Sentido Roma Beach Otel'de 2 yıldan beri executive chef olarak çalışmakta olup mesleğini profesyonel olarak devam ettirmektedir. Orta derecede İngilizce bilmektedir.

Ayrıca, Kır evli ve 3 çocuk babasıdır.

  • Güncelleme: 23.08.2011 07:56
  • Okunma: 5577

Yorumlar (3)Yorum Yap

  • avni aykut

    Ramazan Kır kardeşim,
    Mesleği açısından hem alaylı hemde mektepli tabir ettiğimiz ender ustalardandır.Kendisini mesleğine adamış bir şahsiyettir.Kendisini övmeyi pek sevmez.
    Kendi bilgi ve becerilerini topladığı ve yeni gelen genç nesil ahçıların ışık tutması açısından kendi adına bir Internet Sitesi vardır.Ücretsizdir.İsteyen ziyaret edebilir.
    Ustacığım yolun açık olsun.
    Emirdağ üslubu ile Allah ayağına taş değdirmesin.

  • sahin acet

    Roma resort &sp beach hotel'de bas asci olarak senin leziz yemeklerinden yedik supersin ustam hala tadi damagimizda zeka ve bilegini kulaniyorsun basarilar diliyorum ustacigim.

  • hasan

    türkiyede eskişehiri hamidiye ilçesidiye bir yer yok..