AK Parti Brüksel Temsilciliğinden Emirdağlılara Destek

Haberler / Güncel

AK Parti Brüksel Temsilciliğinden Emirdağlılara Destek

Bir süre önce modacı Barbaros Şansal, Belçika'da yaşayan Fas'lı ve Emirdağ'lılara hakaret etmişti. Bu olaylar Emirdağ'lılar tarafından şiddetle kınanmış ve dernekler toplanarak ortak basın açıklaması yapmıştı.

AK Parti Belçika Brüksel Temsilciliğinden bu konu hakkında basın açıklaması yapıldı.

AK Parti Brüksel Temslcisi Ruhi AÇIKGÖZ imzasını taşıyan mesajda şunlara yer verildi;

"İfade özgürlüğünü hakaret özgürlüğü zanneden Barbaros Şansal, 16 Aralık 2018 Pazar günü Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda Belçika’da yaşayan Fas’lı kardeşlerimiz ile Afyon Emirdağlı vatandaşlarımızı "Yobaz" olarak nitelendiren çirkin ve terbiyeden uzak bir ifade kullanmıştır.

2017 yılında KKTC’de hakaret ve küfür etmek suretiyle yaptığı açıklamalar neticesinde 'Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni alenen aşağılama' suçundan 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan bu şahsın cezası onanmış ve şartlı tahliye ile serbest bırakıldıktan sonra Belçika’ya sığınmıştır. Bu kişi benzer saldırgan tutumunu geçen süre zarfında devam ettirmiş, Londra’da yaptığı ‘1974 yılında Türkiye’nin Kıbrıs’ı işgal ederek ülkenin refahını ve topraklarını çaldığı’ suçlamasıyla bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti’ne asla kabul edilemez iftiralarda bulunmuştur.

Hakeret ve dengesiz ifadeleri ile tanınan bu kişi, 16 Aralık Pazar günü yaptığı açıklama ile bu kez haddini iyice aşmıştır. Emirdağlı vatandaşlarımızın olayı yargıya taşıyarak, haklarını hukuk önünde aramaları en tabii haklarıdır.

Bu vesile ile vatanseverlikleri ile bilinen Emirdağlı vatandaşlarımızın yanlarında olduğumuzu bildirir bu dengesiz kişiyi şiddetle kınadığımızı kamuoyuyla paylaşmak isteriz.”

  • Okunma: 1873

Yorumlar (0)Yorum Yap