AK Parti Eskişehir Vekilleri Ulaştırma Bakanına Gidiyor

Haberler / Güncel

AK Parti Eskişehir Vekilleri Ulaştırma Bakanına Gidiyor

Ak Parti Eskişehir Milletvekilleri Prof Dr. Nabi Avcı, Prof Dr Emine Nur Günay ile Ak Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
Ana konunun Eskişehir Hasan Polatkan Hava Limanının uçuşlara kapatılması olan toplantıda; AK Partili vekillerin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile bir araya geleceklerini dile getirdi. Eskişehir’e inmek isteyen yüzbinlerce Emirdağlı gurbetçinin ve Eskişehir’de evi olan gurbetçilerin göz ardı edilemeyeceğinin vurgulandığı toplantıda Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanının kapatılmasının söz konusu olamayacağını vurguladılar.
AK Partili Milletvekili Avcı; 16 Mart’ta konunun kendilerine iletildiğini, o günden sonra Eskişehirli milletvekilleri olarak gerekli görüşmeler geçekleştirdiklerini, Ulaştırma Bakanı ile görüşme planladıklarını çözüm olmazsa Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da konuyu aktaracaklarını dile getirirken; havalimanı konusunun Eskişehir ile Afyonkarahisar veya Kütahya arasında bir gerilime sebep olmaması için dikkatli olduklarını açıklamaları da bu çerçevede yaptıklarını dile getirdi.
Yaklaşık 50 dakika süren toplantıda Belçika’daki Emirdağlıların ve Eskişehir bölgesinden olan gurbetçilerin, Hasan Polatkan Havalimanına inemeyince Zafer Havalimanı’nı tercih etmeyecekleri durumunda Eskişehir’e inmeyeceklerini Zafer Havalimanına uçuşların olduğu zaman gördüklerini, gurbetçilerin İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına ineceklerini düşündüklerini dile getirdiler.

Video

  • Okunma: 2128

Yorumlar (0)Yorum Yap