AK Parti Genel Merkezi Belçika'da Görevlendirdi

Haberler / Siyaset

AK Parti Genel Merkezi Belçika'da Görevlendirdi

AK Parti Genel Merkezi’nin görevlendirmesiyle Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven ile Emirdağ
Belediye Başkanı Serkan Koyuncu geçtiğimiz hafta Belçika’ya gittiler. Afyonkarahisar heyetine, Belçika’da AK Parti Brüksel AB Temsilcisi Ruhi Açıkgöz, UID Belçika Başkanı Enis Çimen, UID Halkla İlişkiler Başkanı Ahmet Kuruoğlu, UID Brüksel Şube Başakanı Nuri Acar, UID Gent Şube Başkanı Mehmet Morgül, BEB Derneği Başkanı Osman Mızrak ve Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Ali Kaya eşlik ettiler.

Ziyaretlerinde gurbetçi Türk vatandaşlar, bürokrat ve temsilciler ile bir araya gelen Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, ziyaretlerin ardından yazılı bir açıklama yayımladı.

Özkaya açıklamasında; “Belçika bilindiği üzere, özellikle Emirdağlı hemşehrilerimizin yoğun olarak yaşadığı bir ülke. Bizler de burada hem hemşehrilerimiz ile hem de Türk kökenli vatandaşlarımız ile bir araya geldik. Hasret giderdik, onların bizlerden
Türkiye’den beklentilerini ve taleplerini dinledik. Ramazan ayının sevincini ve mutluluğunu gurbetteki hemşehrilerimiz ile yaşadık” dedi.

“Türkiye’den Avrupa’ya giderek, Avrupa ekonomisine katkı sunan gurbetçilerimiz 1960’lı yılların başından itibaren Avrupa’nın bir çok kentinde önemli bir işgücü olmuş, buralara adapte olarak aralarından Milletvekili, Belediye Başkanı, Bakan ve önemli iş adamları çıkarmayı başarmıştır. Vatanından binlerce kilometre uzakta, vatan hasretiyle yaşayan gurbetçilerimiz ile bir ara-
da olmaktan, ziyadesi ile memnun olduk” dedi.

Avrupa’da yaşayan Türklerin artık Avrupa’yı oluşturan asli unsur olduğuna da dikkat çeken Milletvekili Özkaya; “Türkiye olarak gurbetteki her bir vatandaşımızın yanındayız. Elhamdülillah, bugün güçsüz ve zayıf Türkiye değil, sözü dinlenen pasaportu itibar gören, güçlü bir Türkiye var. Buralarda yaşayan vatandaşlarımız müsterih olsunlar Türkiye Cumhuriyeti devleti her zaman dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşının hizmetindedir." dedi.

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan KOYUNCU ise; "AK Parti Genel Merkezi'miz tarafından yapılan görevlendirme ile 22-25 Nisan tarihleri arasında Belçika'da Brüksel, Gent ve Anvers şehirlerinde hemşerilerimiz ve Türk kökenli vatandaşlarımızla bir araya geldik. Hemşerilerimle bir kez daha gurur duydum. Belçika'da dimdik bir duruş sergileyerek bulundukları yerlerde en iyi işleri yapmaya çalışıyorlar. Milletvekillerimiz ile Belçika'da yaptığımız ziyaretler önemliydi. Onların talepleri, sorunları ve ihtiyaçlarıyla ilgili geniş kapsamlı bir raporla ülkemize döndük. Gösterilen ilgiye teşekkür ediyorum." dedi.

  • Güncelleme: 29.04.2022 01:09
  • Okunma: 1611

Yorumlar (0)Yorum Yap