Aktepe, THY Sorununu İletti

Haberler / Ekonomi

Aktepe, THY Sorununu İletti

Afyonkarahisar’ın Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil İbrahim Aktepe, geçtiğimiz gün gerçekleşen ve Başbakan Binali Yıldırım’ında katıldığı 9. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’nı değerlendirdi.

Aktepe, yaz aylarında gurbetçilerin geldiği sezonda artan uçak fiyatlarıyla alakalı Başbakan Binali Yıldırım’dan talepte bulunduklarını dile getirdi. Halil İbrahim Aktepe, 9. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’nda Afyonkarahisar’ın sorunlarını dile getirdiklerini belirterek, özellikle gurbetçilerin en önemli sorunu olan uçak biletleri fiyatlarındaki dengesizliği toplantıda yazılı olarak dile getirdiklerini aktardı.

Aktepe, “Temmuz ve Ağustos ayında 500-600 Euro’lara kadar çıkıyor uçak bileti fiyatları. Şuan 50-60 Euro’ya kadar indi. Bunun da Türkiye ekonomisine, özellikle Emirdağ ekonomisine büyük zararları oluyor. İnsanlar uçak fiyatlarını görünce gelmekten vazgeçiyor. Böyle olunca mağduriyet oluşuyor, ticaret zayıflıyor. Hem bu uçak bileti fiyatlarına müdahale edilmesi hem de Zafer Hava Alanına Brüksel ve Fransa’dan sefer açılırsa fiyatların düşeceğini düşünüyoruz. Onun için böyle bir teklifte bulunduk Başbakan’a rica ettik. 81 ile 3’er dakika konuşma fırsatı verdiler. Bu 3 dakika süre içerisinde bu konuları arz ettik. Afyon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Afyon’daki 9 oda ve borsa adına Afyon’un sorunlarıyla alakalı 3 dakika sunum yaptı. Diğer taleplerimizi Başbakanımıza yazılı olarak illettik” dedi.

  • Güncelleme: 11.10.2016 23:22
  • Okunma: 2829

Yorumlar (0)Yorum Yap