Alişan Kapaklıkaya, EYAD'ın Konuğu Oldu

Haberler / Güncel

Alişan Kapaklıkaya, EYAD'ın Konuğu Oldu

Türkiye’nin ‘siyah pantolon’ hikayesiyle tanıdığı Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya, Belçika’nın başkenti Brüksel’de konferans verdi.
Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya Kısa adı EYAD olan Emirdağlılar Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen “Aile İçi İletişim, Evimizi Nasıl Cennete Çevirebiliriz” konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.
Konferans öncesi Eyad başkan yardımcısı Erol Top, Türkçe olarak Eyad çalışanı Helene Delory ise Fransızca olarak geçmişten günümüze Eyad’ın yapmış olduğu faliyetler hakkında konukları bilgilendirdi.
Brüksel’de İnsanların, ailelerin, gençlerin, çocukların gösterdiği ilgiden çok menmnun olduğunu belirten Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya, «Belçika’da ilk defa böyle güzel bir salonda bu kadar kalabalık bir topluluğa konferans vereceğim. Buraya gelen ailelerle sohbet edip, onları dinliyorum,onların sıkıntılarını fark ediyorum. Biraz sonra sahne de bu sıkıntıların çözümlerini örnekleri ile anlatacağım. » ifadelerini kullandı.

Brüksel Pasage 44 Konferans salonunda düzenlenen etkinlikte kendi aile hayatından örnek kesitler anlatan Kapaklıkaya, insan beyninin iki bölümden oluştuğunu belirterek herkesin aynı biçimde öğrenemeyeceğini belirtti.
Bazı insanların görsel, bazı inşaların işitsel, bazı insanların da dokunsal olduğunu dikkat çeken Kapaklıkaya, “Bazı insanlar beynin sağını kullanır, bazı insanlar solunu, bazıları ise iki tarafını birden kullanır.
Anne babalar beynin solunu kullanır, çocuklar sağını kullanır. Ana babalar çocuklara ‘yavrum akıllı ol, ödevini yap, çalış’ der, bunu duyan çocuklar ‘teşekkür ederim hemen çalışıyorum’ demezler. Beynimizin solunda akıl, mantık, karma, kural, detay, disiplin, konuşma, matematik, tertip, düzen bunlar vardır. Beynimizin sağında hayal, müzik, üreticilik, sanat, spor, sıra dışılık gibi kavramlar vardır.” şeklinde konuştu.
Kendinle kavgalı olanların etrafındaki kimselerle barışık olamayacağına dikkat çeken Alişan Kapaklıkaya, “Ben eşimle kavgalıydım ya, ben sanıyordum eşimle kavgalıyım. Ben aslında kendimle kavgalıymışım. Bir İnsan Kendisiyle kavgalıysa, etrafında barışacak kimse olmuyor. Bir insan kendisiyle barıştı mı, etrafında kavga edecek kimse kalmıyor” dedi.
Eyad Başkanı Erdal Akdeniz etkinlik ile ilgili olarak yaptığı açıklamada « Göreve gelişimizin birinci yılında alışılmışın dışında farklı bir etkinlikle karşındayız. Bugünden itibaren Belçikalı Türklere yönelik farklı konu ve konuklarımızla eğitim çalışmalarımıza start verdik» dedi.
Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya konferans öncesi ve sonrası hayranlarına kitaplarını imzalayıp, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Haber: Şükrü Sağlam-BelTurkHaber

  • Güncelleme: 17.04.2018 22:41
  • Okunma: 1683

Yorumlar (0)Yorum Yap