Allah Yardımcısı Olsun!

Köşe Yazıları / Özel Kalem

Merhaba sıladaki ve gurbetteki Emirdağlılar;,

Yine hızlı bir hafta ve yoğun gündem... İktidar partisinin ilçemiz teşkilatında yaşananlar ve yaşanılacak olaylar konuşuldu. Kimilerine göre görevden alma, kimilerine göre Genel Merkez’in isteği doğrultusunda istifa, kimilerine göre ise ihanetin bedeliydi. Lakin adı ne olursa olsun H.Halil Yedikapu ve ekibi gitti. Diğer bir gelişmede İlçe Başkanının belirleneceği toplantıda yaşanan gerilim, darp ve sinkaflar… Ama biz 2.olaya girmeden, kamuoyunun vicdanına bırakarak ilçe teşkilatıyla ilgili bir şeyler karalayacağız…

Bir partinin azı dişi teşkilattır, teşkilatçılıktır. İlçelerden başlayıp illere ve Genel Merkeze şeklinde devam eden bir zincirin halkasıdır. Ama bu güne göre bakarsak tam tersinin işlediğini de görebiliriz. Teşkilatçılığın en iyi örneklerinden biri MHP (D.Bahçeli dönemi tartışılabilir), diğeri de Milli Nizam Partisi ile başlayıp MSP ile devam eden ihtilalden sonra Refah, Post-modern darbeden sonra Fazilet Partisi olan yenilikçilerin ve liberallerin son adresi AKP’dir. Teşkilatçılık bağlamında ev ev, kapı kapı, dükkan dükkan gezilir, oy istenir. Çok Partili hayata geçiş sürecinin muhafazakar demokrat kahramanlarından Menderes, Demirel ve Özal’dan sonra milletin teveccühü Tayyip Erdoğan’dan yana olmuştur. AKP 12 yıldır iktidarda ve 2007 den sonra ise muhafazakar demokrat çizgisine merkez partisiyiz deyimini de ekleyerek yoluna devam ediyor.

Türkiye genelinde merkez partisi olma yolunda ilerleyen ve önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı Seçiminde %50’nin üzerinde oy alma hedefi olan bir iktidar partisinin Emirdağ’daki durumu nedir? 2002 yılında iktidara gelmesine rağmen yerel yöneticilerinin kimseyi ilgilendirmediği bir partiydi. Yalan mı? 2004 yılındaki Mahalli İdareler Seçiminde diğer sağ partilere adeta şemsiye görevi görmüştü ama seçimi büyük bir farkla kazanmıştı. 2007 Genel Seçimlerinde 2 tane Emirdağlı Milletvekili aday adayı olmuş birisi ön yoklamada iyi bir netice almasına rağmen bazı isimler tarafından engellenmiştir. 2007 Yılında CHP ve DYP de 2.sıraların Emirdağlı olmasına rağmen AKP açık ara birinci çıkmıştır. 2009 yılındaki Mahalli İdareler Seçiminde az bir farkla rakiplerini geçmiş ve kazanmıştır. 2011 yılındaki Genel Seçimlerde yine Emirdağlı aday adayları olmuş fakat sıralamada kendilerine yer bulamamışlar, ama Emirdağ da en yakın rakip partiye 2 katından fazla fark atmıştır. Gelelim 2014 yılı Belediye Başkanlığına; aday adaylığı muammasıyla kargaşa yaşandığı, neredeyse tüm Türkiye’deki AKP adaylarının belli olduğu ama Emirdağ’da yılan hikayesine dönen bir atmosfer yaşandı. Sonuçta kaybedilen bir seçim oldu’AKP de. Bunun üzerine partide deyim yerindeyse var olan çatlak artık su yüzüne çıktı. Sadece Afyon il yönetiminin değil Genel Merkezin kulağına da bir şeyler üflendi ki H.Halil Yedikapu görevinden istifa etti ya da alındı.

Şimdi bu atmosferde atanacak olan İlçe Başkanı ne yapacak? Allah yardımcısı olsun…

  • Okunma: 3595

Yorumlar (0)Yorum Yap