Altınel'li AKP'nin Şansı

Köşe Yazıları / Mustafa Koyuncu

Altınel'li AKP'nin Şansı

Beklenen yine oldu. AKP yine her zamanki yaptığını yaptı, Cumartesi günü açıklanması gereken Belediye Başkan Adayı bu defa da ayın 15'ine atıldı.
İl'den gelen heyet Cumartesi günü Davulga Kasabası için temayül yaptı ama Davulga'nın adayı zaten belli gibiydi. Yusuf Akkuyu'nun AKP ilçe Başkanlığı seçiminden sonra yaptığı sert açıklamalar Yusuf Akkuyu'nun AKP'deki sonunu hazırladı. Biz de bu arada AKP?nin eleştiriye ne kadar açık olduğunu görmüş olduk.
Gelgelelim aday açıklama işine. Herkesin ağzında farklı bir isim var. Biri Cengiz Pala diyor öteki Serkan Koyuncu diyor bize gelen bilgi ise AKP Koordinasyon Kurulu Başkanı'na sorduğumuz gibi Tülay Altınel ismi. AKP'lilere Tülay Altınel'in Emirdağ Belediye Başkan adayı olduğu ve bunun da sır gibi saklandığı bilgisini bir türlü teyyit ettiremedik ama bu ismin AKP'de ağır bastığı birçok kişi tarafından söyleniyor. Ve yine Sayın Unakıtan tarafından desteklendiği duyumlarımız arasında. AKP'liler bu duyumları yalanlasa da doğru olmadığını bilemiyoruz.
Peki Altınel'li AKP Emirdağ'da seçimi nasıl kazanır? Ne yapar ne yapamaz? Benim şahsi görüşüm Altınel'le AKP'nin şansı hemenhemen hiç yok. Altınel'i Emirdağ halkının yüzde kaçı tanıyor, yüzdekaçı biliyor? Altınel'e kaç kişi niçin oy verir? Sanırım AKP İlçeBaşkanı Abdulkadir Yılmaz ve yönetimi bu soruları kendi kendilerinesormuşlardır. Bu soruları sormadılarsa da aday açıklanmadan öncesorsunlar bence. Altınel?in bayan olmasına hiçbir sözüm yok. Bay veyabayan hatta ve hatta bayan olması Emirdağ için atılmış iyi bir adımdırdiyebiliriz. Ama Altınel'in Eskişehir'de yaşıyor olması, yıllardırEmirdağ ile bağının olmaması, Emirdağ halkını ve esnafını tanımıyorolması ve kendisiyle ilgili birtakım özel konuların halk tarafındankonuşuluyor olması Altınel'in seçime zaten 3-0 yenik başlamasıdemektir. Halkın belli bir çoğunluğu da benimle aynı görüşte. YıllardırEmirdağ'da ikamet eden iki kişi dururken sen tut AKP Genel Merkeziistiyor diye seçimi kazanma şansı dahi olmayan birini aday gösterolacak şey değil. Olursa da AKP Genel Merkezinden gelirler, oylarınıkullanırlar Altınel'i Belediye Başkanı yaparlar, giderler. Hangi aklahangi mantığa hizmet anlamak güç ama inşallah yanılan ben olurum daAltınel yerine Koyuncu veya Pala'yı açıklarlar.
Saygılarımla...

  • Okunma: 5236

Yorumlar (20)Yorum Yap

  • NİHAT ALTINEL

    Sayın Abdurrahman K.????,ben öz be öz Emirdağlıyım,seni tanımamam veya senin beni tanımaman benim Emirdağla ne kadar ilgili olup olmadığımın ölçüsü değildir.Ayrıca ben Eskişehir'de de yaşamıyorum,karıştırıyorsun.Ben Tavşanlıda çalışıyorum.Senin düz mantığınla ekmek parası ve görevi gereği yurt içinde ve dışında olan sevgili hemşerilerimin Emirdağla ilgili düşünmeleri,Emirdağı sevme hakları yok,bu hak sadece Emirdagda ikamet eden 21000 hemşerimize ait.Böyle şey olur mu Allahaşkına,Emirdağ nüfusunun kat ve kat fazlası hemşerimiz Belçikada,Hollandada,Almanyada,Eskişehirde,Afyonda,Antalyada yaşamaktadır.Demek ki burada yaşayan değerli hemşerilerimizin bu sitedeki yorumlarının önemi yok öğle mi sayın Abdurrahman efendi..Emirdağı sevmek ukalalıksa sana rağmen seveceğim,sana rağmen yorum yapacağım,sana rağmen geleceğim.Senden ricam üslubuna dikkat etmen,Allaha emanet ol..

  • çakır

    Tülay ALTINEL bir bayan iken çıkıp mertçe ben Akp den Emirdağ belediye başkan adayıyım.diyor.CESARETLİ BİR BAYAN.Böyle medeni cesareti olan bir bayan ve Eskişehirde belediye başkan vekilliği yapmış bayan,Emirdağ da rahatlıkla belediye başkanlığı yapar.
    Yorumlarda yazan kişiler ve Tülay Altınel hakkında olumsuzluk bahsedenler yorumlarda açıkca ad soyadlarını gizleyip rumuz kullanıyorlar.tülay Altınel gibi cesaretli değiller.,gizleniyorlarBir bayan gibi cesaretli değiller.İsimlerini gizleyen yormcular UTANIN.Tülay ALTINEL sizlerden daha erkek.SAyın Yorumcular ad soyadlarınızı yazarak mert olun.Tülay ALTINEL dedeleri ve amcaları ilcede belediye başkanlığı yapmış kişiler.BİLİN BUNLARI.ALTINEL gibi mert,erkek ve cesaretli olun,Sayın yormcular saklanmayın.ALTINEl mertliğinden ve cesaretinden dolayı kutluyorum ve başarılar diliyorum.

    ÇAKIR ESEN
    EMİRDAĞ

  • Emirdağlı

    Siz Emirdağın yetiştirdiği değerlere ukala diyebilecek tarzda bir insan olduğunuza göre, DR.NİHAT ALTINEL umarım size cevap verip sizin seviyenize inmez.Doktor bey sizinle şahsen tanışmıyor olsamda sizin örfüyle adetiyle tam bir beyefendi ve tam bir Emirdağ çocuğu olduğunuzu ailem hep söyler.Başarılarınız daim olsun.SAYGILAR.

  • Türkmen kızı

    Tülay hanım has Emirdağlıdır.Yeni neslin Gözeli diye bildiği köydendir.Ne yapsaydı,aday olabilmek için bu güne kadar hep köyde mi otursaydı?Eskişehir'de belediyeciliği öğrenmiş olması en büyük avantajı.AKPli olmadığım halde Tülay hanımın aday adaylığı beni bile umutlandırmıştır.Bizler artık oy kullanmaya gitmeyi bile istemez hale gelmiştik.Her gelen birbirine benziyordu.İŞTE TÜLAY HANIM EMİRDAĞIN UFKUNU DEĞİŞTİREBİLECEK TARZDA BİR KİŞİDİR.bırakın yıkıcı olmayı.

  • Abdurrahman K.

    Dr.Nihat Altınel'e
    Yorumlardaki seviyesizliği ben de kınıyorum.
    Elbetteki eleştiri sınırları içinde olmalı.
    Altınel, Koyuncu, Pala vs. gibi soyadları taşıyanlar yıpratılmamalı.

    Ancak -benim fikrim- yıllardır Emirdağından uzak kalmış Emirdağlı insanlar buraların sorunlarını tam olarak anlayamazlar.
    Yazında, kışında, gecesinde, düğününde, selinde, Ramazanında, fırtınasında burada yaşamakla anlaşılabilir bir çok şey.
    Bu da çok yıllar alır.

    Şimdi herkes sizin gibi gurbete yerleşse bizler hayalinizdeki bu güzel(!) Emirdağında ne yaparız.
    Bakın bir göz doktorumuz, doğum doktorumuz bile yok.
    Emirdağını sizler gibi sevenler de terkederse, HELE sizin ESKİŞEHİRLİ çocuklarınız ASLA ve ASLA emirdağına gelmezler değil mi?
    Lütfen sağduyulu düşünün. Fanatikseniz buraya bir klinik açın, hastanede çalışın, eşleriniz çocuklarınız burada iş kursunlar.
    Buranın soğuğunu, anti-sosyalliğini, özel okulsuzluğunu, doğalgazsızlığını, çamurunu, rüzgarını, hipermarketsizliğini yaşayın, ondan sonra sevin.
    Bir eliniz yağda, öbürü balda UZAKTAN HASRET VE BÖĞRÜYANIK TÜRKÜLERİ İLE YANLIŞ DESTANLAR yazmayın, bağırıp çağırmayın.

    GELİN yerleşin, bütün imkanlarınızı da getirin. Oradan yat, kat almayın, nüfus 19 bine düştü.
    HERKES buradan gitse OKULLARIMIZ, dükkanlar kapanır, köyden farkımız -zaten yok da- kalmaz.

    LÜTFEN BURALARA GELİN, BURDA YAŞAYIN, BURDA YATIRIM YAPIN.

    GELEMİYORSANIZ DA BİZİ BİZDEN DAHA İYİ ANLAYAMAZSINIZ,
    BİZE UKALACA AKIL VERMEYİN, BİZE KARIŞMAYIN VE SAMİMİ OLUN.

  • NEJAT ALTINEL

    Sayın koyuncu yazınız bir seçim öncesinde Emirdağ hakkında görüşlerinizi bildirmek mi yoksa yanlı olarak bir adayı desteklemek mi anlaması güç doğrusu..Tülay ALTINEL i kim tanıyor konusuna gelince öyle anlaşılıyor ki siz haricinde herkes tanıyor..Şöyle çıkıp Emirdağda bir dolaşsanız sanırım ne kadar haklı olduğumuzu göreceksiniz.Her şeyden önce sevgili babanız Kazım KOYUNCU ya sormanız yeterli olacaktır..Bu tür yanlı yazılarla sadece hizmete talip insanların şevkini kıracağını da unutmamanız gerekmektedir..Herşeyden önce tanımıyor tanımıyoruz derken neden araştırıpta tanıma gereği duymamamanız da yine akıllara soru işareti getirmektedir..Attığınız başlıkta bile ALTINEL li Emirdağın şansının ne kadar yüksek olduğunu sizde biliyorsunuz.Diğer aday adayı kardeşlerimizede bu yarışta başarılar diliyor nasipten ötesinin olmadığını bilmenizi istiyorum.

  • nejat altinel

    SAYIN AHMET???????????? YADA HER KİMSEN..
    YORUM YAZARKEN BİRİLERİNE BİR İTHAMDA BULUNURKEN KİMLİĞİNİ SAKLAMAYACAKSIN.VARSA BİLDİĞİN BİR ŞEYDE MERTÇE ÇIKIP BU ADAYIN HAKKINDAKİ ŞAİBELER ŞUNLAR DİYECEKSİN..
    EMİRDAĞ NE SENİN NEDE BAŞKALARININ TEKELİNDE DEĞİLDİR..
    HAS EMİRDAĞLILIKSA EMİRDAĞ YERLİLİĞİYSE GEÇMİŞE BAKARSIN BAKMAZSAN DA SORARSIN.BU GÜN İNCİLİ MAHALLAESİNDE HANGİ TAŞIN ALTINI KALDIRSAM BİR SARIOĞLU SÜLALESİNE YANİ ALTINELLERE RASTLARSIN O YÜZDEN BU SÜLALENİN SOYADINI TAŞIYAN İNSANLAR HAKKINDA KONUŞURKEN YORUM YAPARKENDE YAŞIN KADAR DÜŞÜNECEKSİN.TÜLAY ALTINEL ADAY ADAYIYSA SONUNA KADARDA ARKASINDA OLDUĞUMUZU BELİRTİR BİR DAHADA ASILSIZ İSİMSİZ YORUMLAR YAPARKENDE BİR DEFA DAHA DÜŞÜNMEN GEREKTİĞİNİ HATIRLATIRIZ...

  • Dr.Nihat ALTINEL

    Sayın AHMET ?????,Rrumuzun arkasına saklanmadan kimliğini açıklayarak bir iftirada bulundun,ne demek şaibeli bunu açıklamanı bekliyorum.Ben diğer adaylara sadece saygı duyuyorum ve başarılar diyorum,fakat sen terbiye sınırlarını zorluyorsun.

  • DR.NİHAT ALTINEL

    Değerli hemşerilerim,şu ana kadar değişik başlıklar altında yapılan yorumlara cevap vermemek için çabaladım.Ancak cevap verilmedikçede bazılarının kendilerini sahipsiz köyde sanıp vur abalıya misali,rumuzların arkasına saklanıp, mertce isimlerini verme cesaretinde bulunamıyan bazı muhterem hemşerilerimizin Emirdağlılığı tekeline alıp,anası babası,yedi sülalesi Emirdağlı olan insanları ithal aday diye lanse edip ulu orta atmalarını yadırgıyorum.Ben kısa bir hatırlatma yapayım,ALTINEL soyadı Emirdağ'da eskilerin aşina olduğu,lekesiz bir soyadıdır,babalarınıza,amcalarınıza ve dedelerinize sorarsanız Sarıoğlu Abdülkadir Altınel'in Emirdağ'da 10 yıl belediye başkanlığı yaptığını,Rahmetli Erol Sarıer'in belediye başkanlığı görevinde vefat ettiğini,yine bu ailenin akrabalarından Abdülkadir Altıntaş'ın milletvekilliği yaptığını iyi bilirler.Öz Emirdağlılık Emirdağ'da yaşamakmıdır,ben yıllardır görevim gereği canım memleketimden uzaktayım,hasbelkader işi gereği orada yaşayanlardan daha mı az Emirdağ'lıyım!Yapmayın muhteremler,kendi adaylarınızı desteklemek pahasına belden aşağı vurmayın.Ben uzaktayım kendi hastanemde 5 Emirdağ'lı çalışıyor,hepsi de iyi şartlarda ve iyi konumda.Fazla gelseydi fazlası çalışmış olurdu,şuna da inanın hiçbiriniz benden daha fanatik Emirdağ'lı değilsinizdir.Ben Emirdağ'lılığımla gurur duyuyorum,bu konuda en önemli referans Ahmet Urfalı'dır.Cengiz Pala yakın tanıdığımdır,Serkan Koyuncu'yu tanımıyorum.Tüm aday adaylarına başarılar diliyorum,yorumculara insaf!

  • murat rumuza cevap

    Sakaryadada iki amcaoğlu karşılıklı aday hemde biri chp den biri akp den neden olmasın demokratik ortamda seçime girmek har adaın hakkı cengiz paladan mehmet palalı chp oy ölemez akp cengiz palayla chp den oy getirir nasılmı? biraz düşünürsek buluruz....

  • kim bu aday

    kimdir bu tülay altınelde belediye başkan aday adayı oluyor bırakın beyler özbe öz emirdağının çocukları dururken emirdağını emirdağlıyı bilmeyen birini getiripte adaysınız demiyelim serkan beyde cengiz beyde emirdağa faydalı olacak kişiler serkan beyin eksisi chp kökenli olması getirin cengiz beyi götürün oyları........

  • emirdağ şahinleri

    son dakikaa haberine göre akp nin emirdağ adayı serkan koyuncu olmuş hadi hayırlı olsun.tam dişinize göre yorumcularada hayırlı olsun.

  • batuhan

    bin kafadan ses geliyor .neden halhin nabzini yoklamiyorsunuz.ki........yoklandinida biz halk cok iyi biliyoruz ama yonetime ve gazeteyede soramadan edemedim.ama yinede halkin sesini size hatirlatayim.yuzdeli konusuyum .yuzde70 serkan bey0kalanyuzde 30 da diger partilere tek oy serkan koyuncutek baskan serkan bey.isde bu kadar

  • murat

    ben bir emirdağlı olarak akp destekliyorum ama bu kadın yada cengiz pala gelirse oyum mhp ye gider haberiniz olsun geçmişi şaibeli dolandırıcı olan bir insan buraya başkan olacak ölemi yazık çok yazık gelelim cengiz palaya bu adamın amcasının oğlu chp den aday olamaz oylar bölünür en yakışır adayy bu işi yapabilecek aday SERKAN KOYUNCU............

  • ALİ

    YA SİZLER KENDİNİZİ PARTİ ÜSTÜ ZANNEDİYORSUNUZ AMA BENCE HİÇ BİR ŞEY DEĞİLSİNİZ. SİZ SADECE AKRABANIZ YA DA ARKADAŞINIZ OLDUGU İÇİN SERKAN KOYUNCU YU İSTİYORSUNUZ .İYİ DE BU A.K.P. NİNDE BİR YÖNETİM KURULU FALAN VAR SİZ AKP.LİYSENİZ BUNA SAYGILI OLMANIZ LAZIM DEĞİLMİ YOK DEĞİLSENİZ O ZAMAN Bİ TARAFINIZ OLMALI . BU AKP NEDEN BASKAN CIKARAMIYOR ANLAŞILDI :D :P

  • halk

    dısarda yasayıp gelen bır hemserımızın bıze emırdagımıza ne faydası olur kı bu aday zayıf bence koymasın ak partı bunu

  • gökhan

    Bu yorumu yazan arkadaş hiç Emirdağ da bulunmamış herhalde..Sn.Tülay ALTINEL öyle bir geliyor ki gümbür gümbür Emirdağın desteğini alarak Emirdağlının desteğini alarak ilin desteğini alarak ilçenin desteğini alarak genel merkezin hatta Sn.Başbakan Tayyip ERDOĞANI'ın desteğini alarak geliyor.Emirdağlı olupta hizmete talip olanların önünü kesmek işte bu tür geri kalmış zihniyetli adını bile açıklamaya cesaret edemeyen insanların işi Emirdağ her konuda bir ilki yaşayacak sayı ALTINEL ile DURMAK YOK YOLA DEVAM............

  • mantık

    serkan koyuncudan baska akpnın sansı yok hem pala hemde tulay hanım gelırse husrana uğrar akp
    demedı deme sayın baskan ve sakallıları

  • cesur

    Altıneli açıklasalar da bu arkadaş Emirdağa hangi yüzle gelecek.
    Kesinlikle gelemez, iddia ediyorum.
    Geçen geldi, esnaf ve halk yüzüne bakmadı. Yalınayak kaldı.
    Halka rağmen halkçılık olmaz.

  • ahmet

    Bence Altınelin şansı sıfır.

    Çünkü temayül yoklamasında 98 oyun sadece 1 veya birkaçını alan, ŞAİBELİ bir adayın YUKARIDAN EMİRDAĞINA İ N M E şansı yok.

    Yok eğer yukarıdan İNERSE de, bu Abdülkadir ve İlçe Yönetimine aşağıdan BİNER!...

    Ee onlarda -salak da değillerse- halka İNER, istifa falan eder.

    Halk oylarıda bu bayan adaya felç gibi İNER, Başbakan ve Maliye Bakanı da Sakallılara BİNER.

    Bir başka aday da Emirdağ Belediyesine TÜNER.


    Saygılarımla..