Antalya’da Arabaşı Kültürünü Yaşatıyorlar

Haberler / Güncel

Antalya’da Arabaşı Kültürünü Yaşatıyorlar

Emirdağ’dan uzakta Emirdağ kültürünü yaşatmaya devam ediyorlar. Emirdağ adı gurbetle özdeşleşmiş bir isim... Yemek kültürü de Yörük ve Türkmenlerin yemeklerinden oluşuyor. Emirdağ yemek kültürünün önemli yemeklerinden Arabaşı dostlukların pekişmesinde önemli bir unsur...

Kış mevsiminin vazgeçilmez sohbet ortamlarının ayrılmaz bir parçası olan Arabaşı, Antalya’da ikamet eden Emirdağlıları bir araya getirdi. Antalya’da ikamet eden Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Kahya, Turizmci Cemal Sayın, Arif Atak, Eğitimci Avni Güzle ve Vedat Turan aileleri bu önemli kültürü Antalya’da sürdürüyorlar.

Emirdağlı duayen Gazeteci Erdoğan Kahya bu kültürleşmeyi şu kelimelerle özetlemiş; “Kimine göre arabaşı, kimine göre Ara aşı. Aslında bir göçebe yörük kültürü arabaşı. Türkmenlerin de... Emirdağ’da, soğuk kış gecelerinin vazgeçilmez gece yarısı aşı...”

  • Okunma: 4356

Yorumlar (0)Yorum Yap