Aralık Ayı Portresi: Dr. Safa Halaç

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Aralık Ayı Portresi: Dr. Safa Halaç

www.emirdag.gen.tr Aralık ayı portresi: Halen Eskişehir’de doktor olarak görev yapan, Eskişehir’deki Emirdağlıların sosyal olanaklarının geliştirilmesine önemli katkılar yapan ve Eskişehir sosyal hayatında önemli izler bırakan Dr. Safa Halaç.

Safa Halaç, 1944 yılında Emirdağ’da doğmuştur. İlk ve orta öğretimini Emirdağ İnkılap İlkokulu ve Emirdağ Ortaokulu’nda tamamlayan Safa Halaç, lise öğrenimini o yıllarda Emirdağ'da lise eğitimi veren kurum olmadığından Balıkesir Lisesi’nde yatılı olarak tamamlamıştır. 1962-1964 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Tıp Tahsili gören Halaç, 1970 yılında Emirdağ’da “hükümet tabibi” olarak görev yapmıştır. Daha sonra Isparta'da askerlik ve 1973-1977 arası tekrar Emirdağ’da “pratisyen hekim” ve “hükümet tabibi” olarak görev yaptı.

1977-1978 yılları arasında İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Ankara Keçiören Atatürk Sanatoryumu’nda “asistanlık”, 1978-1982 yılları arasında da Ankara Hastanesi İç Hastalıkları Kliniği’nde “asistanlık” ve “dahiliye uzmanlığı” görevlerini yürütmüştür. 1982'de Eskişehir Demiryolları Hastanesi’nde iç hastalıklar uzmanlığı, 1987-2003 yılları arasında hem başhekim hem de iç hastalıkları uzmanı olarak görev almıştır.

Bu arada Eskişehir Spor’un lige çıktığı dönemde o zamanki Büyükşehir Belediye Başkanı rahmetli Aydın Arat döneminde Eskişehir Spor yönetim kurulu üyeliği ve klüp doktorluğu, 1999 yılında mahalli seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı gibi Eskişehir’de sosyal olayların içerisinde yer almıştır.
Aralık Ayı Portresi: Dr. Safa Halaç - Emirdag.gen.trSafa Halaç eczacı Sabahat hanımla evlidir. Halaç çiftinin, Hakan ve Gözde isminde iki çocukları vardır. Hakan tekstil mühendisi olup halen Amerika'da çalışmaktadır. Gözde ise anne mesleğini seçerek eczacı olmuş ve halen Eskişehir’de Gözde Eczanesi’nin sahibidir.

Safa Halaç başarılı bir hekimliğinin dışında koyu bir Emirdağ milliyetçisi olması ile de dikkat çekmektedir. 1996-1997 ve 1997-1998 yılları arasında Emirdağ Derneği’nin vakfa dönüştürülmesinde ve vakıf kanalı ile hali vakti iyi olan Emirdağlıların burs vererek başarılı öğrencilerin okutulmasına öncülük etmiştir.

Safa Halaç halen Özel Sakarya Tıp Merkezi Mesul Müdürü ve İç Hastalıkları Uzmanı olarak Eskişehir’de yaşamına devam etmektedir.

  • Okunma: 16367

Yorumlar (19)Yorum Yap

  • mesut özgüler

    cok degerli kiymetli guzel insan safa abimin vefatini uzuntuyle ogrenmis bulunuyorum emirdagimizin yetistirdigi degerli sahsiyetlerden ve degerlerinden birisiydi Allahtan rahmet diliyorum kederli ailesine ve halac ailesine sabirlar diliyorum mekanin cennet olsun safa abi kacerlili onbasi ......

  • Sadık ÖNAÇAN

    Sayın Dr safa HALAÇ
    Örnek komşumuz.
    temel komşumuz
    aile doktorumuz
    Yeğenim.1972 doğumlu: Safa ÖNAÇAN (isim örneği)
    Sağlık ve mutluluklar dilerim
    Sadık ÖNAÇAN
    ANTALYA

  • Salh Çağatay

    Safa bey Emirdağ'ın yetiştirdiği ender kişilerden biridir. Ben kendisiyle 1983-84lerde Eskişehir DDY hastanesinde görevliyken tanıştım.İyi bir hekim,hepsinden önemlisi iyi bir insandır. Kendisine saygı ve sevgiler yolluyorum.

  • Emin ERKART

    Sevgili Sefa HALAC agbi,Bizlere ve Emirdagli hemserilerimze
    gostermis oldugun ilgiden ve yardimlarindan dolayi,tsk ediyor...Saygilarimla...

  • Cihat Nedim SAYIN

    Bizim Emirdağlıları anlamak güçtür,kıymet bilmezler pek...Safa Abi gerçek bir Emirdağ milliyetçisi,kaliteli dost ve konusunda uzman bir hekimdir,,bundan iyisi can sağlığı,,hatırlarımda rahmetli babam Mehmet Sayın ve Allah uzun ömür wersin Sevgili anacığım sağlık sorunu olsada olmasada 1-2 ayda bir Safa Beye gitmeden yapamazlardı..bazen bende olurdum o anlarda ve görürdüm maneviyatın,moralin ve dostluğun ne kadar mühim olduğunu,,işte budur benim tanıdığım SAFA Abi..Allah sağlıklı ve mutlu hayat wersin Halaç Ailesine,Sabahat Hanıma selamlar.

  • DOKTOR CIVANIM

    DOKTOR CIVANIM DOKTOR DOKTOR CIVANIM NE ISTERSEN ALAYIM BEN SENIN OLAYIM DOKTOR DOKTOR CIVANIM :D

  • Ömer Faruk YALDIZKAYA

    Emirdağ'dan çıkıp da yüreğindeki Emirdağ sevdası hiç tükenmeyen gurur kaynaklarımızdan birisidir Sefa ağabey.Akrabam olması ve Emirdağ Hükümet Tabibi olarak,Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü olan rahmetli babamla birlikte çalışması hasebiyle hizmetlerini yakınen biliyorum.Ne yazık ve acıdır ki,içimizden çıkan ve göğsümüzü kabartan böylesi değerlerimizin kıymetini pek bilmiyoruz.Kendisine sağlıklı bir uzun ömür dileğiyle,selam ve saygılarımı sunuyorum.

    Ömer Faruk YALDIZKAYA

  • Prof.Dr.Selahattin SARI

    Sevgili dostum,siz Emirdağlıların örnek alması gereken,verdiğiniz hizmetlerle gönüllerde yer eden
    hemşehrimizsin.Yolun açık olsun,başarı dileklerimle.

  • metin edeer

    Degerli abimiz sefa doktor yüzlerce hastamiza derman olmustur,yüzlerce hayat kurtarmistir esi sebahat hanimla beraber emirdagimiza ornek olmuslardir genclik yillarimizin doktoru o zamanki genclerin doktor olmasinda emekleri gecmistir ornek olarak kendisine ve ailesine uzun omürler diliyorum saygilar sunuyorum.
    Metin edeer
    Belcika/Brüksel

  • VOLKAN IRICAGIL

    SEFA ABIYI RAHMETLI ANNEANNEM GOKKIZ COK SEVERDI EMIRDAGLILARA HER ZAMAN ILGI ALAKA GOSTERIP YARDIMCI OLMUSTUR SAFA ABIYE BUNDAN SONRAKI YASAMINDA SAGLIK VE MUTLULUK DILIYORUM HOLLANDADAN SAYGILAR

  • erol okutan

    Degerli büyüğümüz Sefa Halaç' a sağlıklı huzurlu günler diliyorum.

  • ali ihsan sarıçoban

    sayın Dr Sefa Halaç abimiz, hemşehrimize uzun ömürler dilerim. insan dostu, sevecen kalbi, cana yakınlığı senelerdir hiç bitmedi, bitmez de. Emirdağlı olması ise aynı bir gurur kaynağımız. Yeni neslin ondan çok şeyler öğrenmesi lazım. Birde Safa abimiz anılarını kaleme alsa iyi olur derim. Selam ve sevgilerimle,

  • erhan okutan

    BÖYLE KALİTELİ VE TAKDİRE ŞAYAN KİŞİLERİ AYIN PORTRESİNE ALDIKLARI İÇİN SAYIN GEN TR YÖNETİCİLERİNE AYRICA TEŞEKKÜRLER.

  • erhan okutan

    SEVGİLİ ABİMİZ EMİRDAĞ VE İNSANLARA YAPTIĞIN HİZMETLER İÇİN SANA TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

  • ertuğrul

    Doktor SAFA HALAÇ Emirdağ ,ının sevilen ve sayılan insanıdır.Kişilik ve karekteri ile Emirdağ ve Eskişehir toplumuna örnek insan olmuştur.Kendisini her yönden kutlar,sevgiler ve saygılar diler,başarılar temenni ederim. ERTUĞRUL ALTINEL...

  • aydin tapmaz

    benim rahmetli olan dedem ve babaannem hasta olduklarinda oglum bizi doktor safaya gotur derlerdi ve onlari devlet demir yollari hastanesine goturdugumuzde doktor safayi gorecegiz dedigimizde hastane personeli bizimle daha bi alakadar olur hemen istegimiz yerine gelirdi ve doktor safada buyuklerine herzaman yardimci olurdu tabiki biz kucuklerinede bu olaylar bi benim icin degil tum emirdag halki icinde gecerliydi emirdaglilara herzaman daha bi deger verilirdi devlet demir yollari hastanesinde

  • zalim-poyraz

    emirdag'in yetistirdigi nadide insanlardan birisi.basarilarinin devami dilegiyle

  • faki edeer

    sefa agabey emidagina buyuk hizmetleri olmus agabeyimizdir her zaman saygimiz sonsuzdur Allah uzun ömürler versin ellerinden öperim

  • Yüksel ÖNAÇAN

    İnsana güven veren görüntüsüyle her zaman içimi ısıtmıştır. Eskişehir gibi mozaik topluluklar şehrinde kendi kişisel çabasıyla yükselişine ne gariptir ve yazıktır Emirdağlı hemşerilerimiz tarafından dur denilmiştir. Emirdağlılar'ın, Eskişehir'deki bir Sezer'e, bir Halaç'a çelme takması, Nasrettiğin hoca'nın bindiği dalı kesiyor olmasıyla aynıdır. Ne var ki Hoca'nın durumu gülünecek bir durum, Sezer ve Halaç'ı düşürdüğümüz durum ise ağlanacak bir durumdur.

    Eskişehir'de gururumuz. Başka söze gerek yok.