Aralık Ayı Portresi: Ulvi Yürük

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Aralık Ayı Portresi: Ulvi Yürük

www.emirdag.gen.tr Aralık Ayı Portresi Ulvi Yürük

1960 yılında dünyaya geldim. Afyonkarahisar İlinin, Emirdağ İlçesindenim. İlk ve Orta öğrenimimi, rahmetli babam İzzet Yürük’ ün memur olarak görev yaptığı Bayat İlçesinde, Endüstri Meslek Lisesini, Bolvadin İlçesinde okudum.

1978-1980 yılları arasında, Afyonkarahisar İlinin Sinanpaşa ve Bayat ilçelerindeki değişik İlkokullarda Vekil Öğretmenlik, 1982-1985 yılları arasında Eskişehir İli Mahmudiye İlçesinde Belediye Su Fen Memurluğu, 1985-2007 yılları arasında da, Bayat/Afyonkarahisar, Atça/Aydın ve Kuyucak/Aydın T.C. Ziraat Bankasında memur ve idareci olarak çalıştım ve çalıştığım süre içerisinde bir yandan da, Anadolu Üniversitesi, İşletme Fakültesini bitirdim. 2007 yılında emekliye ayrılarak Eskişehir’ e yerleştim.

Lise yıllarında başladığım şiire, emekliye ayrıldıktan sonra daha fazla zaman ayırmaya başladım. 2016 Yılı Mayıs ayında Azerbaycan Vatan Hasreti Grubunun Azerbaycan’ da düzenlediği şiir yarışmasında; Haydar Aliyev isimli şiirimle dördüncülük ödülü, Giresun İli Şebinkarahisar İlçesinde Mayıs ayında düzenlenen 19. Hikmet Okuyar şiir yarışmasında; Yeşil Bilecik ve Kara Elmas Zonguldak şiirlerimle birincilik ödülü, Ağustos ayında, Aydın İli Buharkent İlçe Belediyesi ile Aydın Şairler ve Yazarlar Derneğinin birlikte düzenlediği şiir yarışmasında; Buharkent Güzellemesi isimli şiirimle birincilik ödülü, Kasım ayında Bartın Belediyesinin düzenlediği, 19. Hasan Bayrı şiir yarışmasında; Bartın Sevdası isimli şiirimle üçüncülük ödülü, 2017 Yılı Mart Ayında Kızılcahamam Çıtak Türkmenleri Derneğinin düzenlediği şiir yarışmasında; Kızılcahamam Sevdası isimli şiirimle Mansiyon ödülü, Nisan ayında Zeytindostu Derneğinin Muğla’ da düzenlemiş olduğu şiir yarışmasında; Zeytin isimli şiirimle Jüri özel ödülü, 2018 Yılı Ağustos Ayında, Aydın Şairler ve Yazarlar Derneğinin düzenlemiş olduğu İncir, Zeytin ve Nazilli konulu şiir yarışmasında; Nazilli’ m isimli şiirimle mansiyon ödülü aldım.

Çeşitli dergilere şiir ve yazı yazıyorum. Ayrıca; şiir etkinlikleri için fırsat buldukça, davetli olarak şehirleri geziyorum.
2018 Yılı Temmuz ayında, ‘’Emirdağ Şiirleri Antolojisi’’ ni hazırladım ve Emirdağ Belediyesi kültür yayınları olarak basımı yapıldı.
Evliyim ve 1 Erkek çocuk babasıyım.

  • Okunma: 4294

Yorumlar (0)Yorum Yap