Başımıza İş Çıkarın Çocuklar

Haberler / Güncel

Başımıza İş Çıkarın Çocuklar

TOBB Afyonkarahisar Genç Girişimciler Kurulu, Emirdağ’da “Hologram Okullarda” etkinliklerine destek verdi. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası eşgüdümünde faaliyet gösteren TOBB Afyonkarahisar Genç Girişimciler Kurulu, Emirdağ’da 3 gün süren “Hologram Okullarda” isimli etkinliklere destek verdi.

18-19-20 Şubat 2020 tarihlerinde, İlçemiz Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda düzenlenen ve proje koordinatörü Murat Akarçay’ın icat, patent, inovasyon, tasarım, süreci ve hologram (Sanal Gerçeklik) kavramının uygulamalı olarak anlatıldığı etkinliklere, ilçemiz merkez ve beldelerinden 12 okul ve 624 öğrenci katıldı. Etkinliklere Kaymakamı Abdüssamed Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürkan Emeksiz, TOBB Afyonkarahisar Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Mustafa Özkan, GGK İcra Komitesi Üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Emirdağ’daki okulların sırasıyla izletildiği hologram etkinliği ile öğrenciler gerçek dünyaya ilişkin durumların bilgisayar teknolojileri tarafından yaratılmış 3 boyutlu benzetim içinde (3D) özel aygıtlarda algılanabildiğini ve oluşturulan bu sanal dünyanın bu aygıtlarla kontrol edilebildiğini keşfettiler. Yapılan etkinlikle öğrenciler farklı alanlara özgü (Coğrafya, Anatomi, Evren vb.) konularda hologram gösterimiyle açı, derinlik ve sanal gerçeklik kavramını deneyimleyerek öğrenme fırsatı buldular.


Etkinlik kapsamında düzenlenen programda konuşan Emirdağ İlçe Kaymakamı Abdüssamed Kılıç, “Günümüzde ilerleme teknolojiden ve üretimden geçiyor. Devletimiz, tüketen değil üreten nesil yetişmesi için gayret gösteriyor. Bu nedenle, genç yaşlarda, daha okul sıralarında fikir ve proje üretmenin önemi büyüktür. Valiliğimizin resmî izni ile ortaokul 7’nci sınıf öğrencilerimize yönelik sürdürülen bu projenin siz değerli öğrencilerimizin fikir dünyasına katkısı olacaktır” dedi.

  • Okunma: 3356

Yorumlar (0)Yorum Yap