Başkan Koyuncu, Borcu Açıkladı: 39.5 Milyon TL

Haberler / Özel Haber

Başkan Koyuncu, Borcu Açıkladı: 39.5 Milyon TL

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Belediye Başkanlığını kazandıktan sonraki ilk röportajını Emirdağ Gazetesine vererek merak edilen soruları cevapladı.
Belediye’nin borç durumundan, doğalgazın durumuna kadar birçok sorumuzu yanıtlayan Koyuncu Emirdağ halkına “bize güvenin Emirdağını hakkıyla adaletli bir şekilde yöneteceğiz” mesajı verdi.

İşte Koyuncu’ya yönelttiğimiz sorular ve Koyuncu’nun verdiği cevaplar :
Emirdağ Gazetesi : Belediye Başkanlığı’nı kazandıktan sonra ilk icraatınız ne oldu?
Serkan Koyuncu : Emirdağ Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduktan sonraki ilk icraatımız; belediye ve belediyemize ait şirketin kiralamış olduğu özel araç ve iş makinalarının tamamının kiralamalarını iptal ettik. Çünkü bu kiralamalar belediyemize ciddi anlamda bir külfet getirmekteydi. Bunun dışında ilçemizi yakından ilgilendiren doğalgazın hızlı bir şekilde ilçemize kazandırılması için mecliste bir karar aldık. İlk icraatlarımız bunlar oldu.

“34,5 MİLYON TL. BELEDİYE’NİN, 5 MİLYON TL. ŞİRKETİN BORCU VAR”
E.G. : Emirdağ Belediyesini hangi şartlarda devraldınız? Belediye’nin borcu, alacağı ve genel durumu nasıldı?
Koyuncu : 01 Nisan itibariyle Belediyemizin 34,5 milyon (eski parayla 34.5 trilyon) borcu vardı. Belediyemize ait şirketin ise 5 mil yon (eski parayla 5 trilyon) piyasaya (cari borç, sgk ve vergi borcu dahil), bunun dşında seçimden önce başlanılan inşaatlarla alakalı ise inşaatların bitirilmesi şartıyla 30 milyona (eski parayla 30 trilyon) yakın bir borcu vardı. Bu borçları önümüzdeki günlerde kamuoyuyla ayrıntılı bir şekilde paylaşacağız.

Belediyemizin genel durumu ise; Emirdağ Belediyesi’ne personel alınmış ama bu personellerin yerinde kullanımıyla ilgili bir sorun yaşıyoruz. Örneğin belediyemizde 17 sözleşmeli personel var. Bunlardan bir tanesi Sanat Tarihi mezunu ancak bu sözleşmeli personeli belediyede kullanabileceğimiz bir yer yok. Bunun gibi daha birçok örnekler mevcut. Geçmiş dönemde personel alınmış ama bu personellerin yerinde ve etkin kullanımında sorun yaşıyoruz. Genel durum böyle.

“PROJELERİMİZİ 5 YIL İÇİNDE TAMAMLAYACAĞIZ”
E.G. : Peki Belediye’nin bu mevcut durumu projelerinizi etkileyecek mi?
Koyuncu : Bizim seçimden önce açıkladığımız 56 projemiz vardı. Bu projelerimizin tamamını inşallah 5 yıl içinde tamamlayacağız. Göreve başlayalı iki aya yakın bir süre geçmesine rağmen projelerimizin altyapılarını şimdiden hazırlıyoruz. Projelerimizle ilgili çalışmalarımız hem Belediyemizce hem de ilgili kurumlarla devam ediyor.

“BELEDİYEMİZİN SADECE PERSONEL GİDERİ İLLER BANKASINDAN ALDIĞIMIZ PAYIN İKİ KATINDAN FAZLA”
E.G. : Geçtiğimiz günlerde Emirdağ Belediyesi’nin personel maaşlarını ödeyemediği şeklinde söylentiler çıktı bu doğru mu? Ve bu doğruysa neden kaynaklandı?
Koyuncu : Personel maaşlarını geciktirdiğimiz doğrudur. Ancak, bunun sebebi; bizim yaklaşık personel giderimiz SGK ve vergisiyle beraber aylık 1,5 milyon TL’nin üzerinde. İller Bankası’ndan Mayıs ayında aldığımız pay ise 600 bin TL.’dir. Aradaki farkı çeşitli gelir lerle tamamlayarak bayram öncesi tüm memur ve işçilerimizin maaşlarını ödemiş bulunuyoruz. Ancak, bu durum böyle devam etmeyecek, Emirdağ halkı bunu bilsin. Belediyemizin sürekli bir geliri olmalı biz de bu yönde çalışmalar yapmaktayız. Bununla ilgili Organize Sanayi Bölgesi’nden Emirdağ Süt Ürünleri Fabrikası kurmak için yer tahsis talebinde bulunduk. Kısa sürede yerin bize tahsis edileceğini düşünüyoruz. Belediyemize ait bu fabrika ile belediyemizin sürekli bir geliri olmuş olacak ve istihdam için önemli bir adım da atmış olacağız.
Tabi burada şunu belirtmek istiyorum; sözleşmeli memur olarak alınan kişilere ödenen yüksek tutardaki maaşlar da Belediyemiz bütçesine önemli bir yük oluşturmaktadır. Ancak bunların hiçbiri bizim için engel değildir hükümetimizin destekleriyle tüm bu olumsuzlukların üstesinden geleceğiz. Bu konuda Emirdağ halkının içi rahat olsun.

“EYLÜL AYINDAN İTİBAREN 18 AY İÇİNDE EMİRDAĞ’IN BÜYÜK BÖLÜMÜ DOĞALGAZA KAVUŞACAK”
E.G. : Geçenlerde AKSA Doğalgaz Müdürüyle bir görüşme yaptınız. Bu noktada doğalgazda çalışmalar ne zaman başlayacak ve ne kadar sürede sona erecek?
Koyuncu : Belediye Meclisimizin ilk toplantısında oy çokluğuyla aldığımız karara göre doğalgaz firmasından kazı parası, katkı payı gibi isimlerle 18 ay boyunca hiçbir ücret almayacağız. Bunun akabinde doğalgaz firmasıyla iki defa görüştük, gurbetçilerimizin de izinlerini rahat geçirebilmesini hesaba katarak bu yılın Eylül ayı gibi ilçemizde doğalgaz çalışmalarına başlanacak. 18 ayın sonunda ilçemizin büyük bölümü doğalgaza kavuşmuş olacak. Bu konuyu seçimden önce de dile getirmiştik. Söz verdiğimiz gibi Emirdağ’ın önemli bir kısmı Eylül ayından itibaren 18 ay içinde doğalgaza kavuşacak.

“AĞUSTOS AYINDA GURBETÇİ ŞENLİĞİ YAPACAĞIZ”
E.G. : Peki bu yıl bir Gurbetçi Şenliği yapılacak mı? Ve bu şenliğin ne zaman ve kaç gün yapılması planlanıyor?
Koyuncu : Evet bu yıl da Gurbetçi Şenliği yapacağız. Şenlik alanıyla ilgili birkaç alternatif üzerinde duruyoruz. Yer belli olduğunda kamuoyuyla paylaşacağız ve kaç gün yapılacağı da henüz belli değil. Tarihini de Ağustos ayı başı gibi düşünüyoruz.

“GEÇMİŞ DÖNEMDE BAŞLANAN PROJELER TAMAMLANACAK”
E.G. : Geçmiş dönemde başlatılan Cumhuriyet Meydanındaki proje, Kültür Parkın yanındaki proje ve hamamın yanındaki projeler devam edecek mi?
Koyuncu : Bu konuyu tek tek açıklayalım. Hamamın yanına yapılan inşaat için, buranın yapımında Belediyemize önemli anlamda maddi katkı sağlayan Emirdağlı hemşehrimiz Peyami Yıldırım’la (aslen Hamzahacılı Köyü’nden) tekrar görüştük ve bu projeyle ilgili yeniden belediyemiz proje tadilatı yaparak hayırseverimizin isteğine uygun şekilde tasarlanıp tekrar ihaleye çıkılacak. Bu projeyle ilgili bodrum artı 6 katın tamamı tamamlanarak ilçemize kazandırılacak.
Meydandaki projeyle alakalı, gurbetçilerimiz gittikten sonra tekrar bu projenin yapımına başlayacağız.
Kültür Parkın yanındaki inşaat ile ilgili olarak ise; bu proje genelinde değişiklik yaparak inşaatını projeye uygun olarak değiştireceğiz ve burası havuz olarak değil farklı bir proje olarak devam edecek, ve bu şekilde tamamlayacağız.
Yani geçmiş dönemde başlanılan her üç proje de tamamlanarak ilçemize kazandırılacak.

“YEDİKAPI BARAJI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ BAŞLADI”
E.G. : Geçtiğimiz günlerde Şehir Ormanı hizmete açıldı. Diğer parkların ve piknik alanlarının durumu ne şekilde olacak?
Koyuncu : Evet, bilindiği gibi çevre ilçelerin hiçbirinde olmayan manzarasıyla Şehir Ormanımız geçtiğimiz günlerde hizmete açıldı. Bunun yanında ihalesi yapılan Eskişehir Caddesi üzerindeki park, Haarlem Parkı ve EYAD Parkı yeniden ihaleye çıkarıldı. Bu parklar da müstecirlere teslim edildi. Önümüzdeki günlerde EYAD ve Haarlem Parkları da Emirdağlı hemşehrilerimize hizmet vermeye başlayacaktır.
Bunlara ilave olarak, seçim vaatlerimizden olan Yedikapı Barajı mesire alanı için de Milli Parklar ve Orman Bölge Müdürlüklerimiz ile çalışmalara başlamış bulunuyoruz.

“BAKANLARIMIZDAN VE MİLLETVEKİLLERİ MİZDEN TEKRAR DESTEK SÖZÜ ALDIK”
E.G. : Ankara’ya birkaç ziyaret gerçekleştirdiniz. Bu ziyaretler Emirdağ açısından nasıl geçti? Bunun yanında Kızılcahamam Kampı Emirdağ açısından nasıl geçti?
Koyuncu : Ankara ziyaretlerimizde Sayın Bakanlarımızdan ve milletvekillerimizden seçim öncesi vaatlerimizin hayata geçirilmesi için tekrardan destekle rini istedik. Ve kendilerinden de olumlu cevaplar aldık. Projelerimizin tamamının bir an önce hayata geçiril mesi için çalışmalarımız başladı. Önümüzdeki aylarda projelerimizin bir bir hayata geçirildiğine Emirdağ halkı şahit olacak.

“HEMŞEHRİLERİMİZ BİZE GÜVENSİN”
E.G. : Emirdağ halkına ve yurtdışında yaşayan Emirdağlılara ne mesaj vermek istersiniz?
Koyuncu : Öncelikle Emirdağ’da yaşayan hemşehrilerimiz ve gurbette yaşayan hemşehrilerimiz Emirdağ’a hizmet noktasında müsterih olsunlar. Bu noktada bizim tek bir amacımız var; Emirdağ’a hakkıyla ve adaletli bir şekilde hizmet ederek “Gönül Belediyeciliğini” inşaa etmek. İnşallah önümüzdeki aylarda ve yıllarda Emirdağ’daki değişimi hep birlikte gözlemleyeceğiz. Emirdağımızı seçimden önce de dediğimiz gibi elbirliğiyle hep beraber yöneteceğiz ve kalkındıracağız. Bu konuda hemşehrilerimiz bize güvensinler.
Bu vesileyle bugün mübarek Kadir Gecesi tüm hemşehrilerimizin ve Aziz Milletimizin mübarek Kadir Gecesini ve Salı günü idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı’nı en samimi duygularımla tebrik ediyor, sağlıklı, mutlu ve huzurlu nice bayramlara hep birlikte ulaşmak dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
E.G. : Açıklamalarınız için teşekkür ediyoruz.
Koyuncu : Ben teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

  • Okunma: 3792

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Timucin

    Borc oduyoruz deniyordu ....
    Demekki oyle deyilmiş..
    ...
    Belediye baskanlari , secilince mal varliklarini aciklamali.
    Gorevden ayrildiginda da mal varligini aciklamali.
    .....