Belçika-Türkiye Arası Seyahat Edecekler Dikkat

Haberler / Güncel

Belçika-Türkiye Arası Seyahat Edecekler Dikkat

T.C.Brüksel Büyükelçiliği Türkiye’den Belçika’ya yapılacak seyahatlerde uygulanacak kurallar hakkında bir duyuru yayınladı. Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada;

1. Türkiye’den Belçika’ya yapılacak seyahatlerde mevcut kurallara ek olarak yapılan son değişiklikler aşağıda sunulmuştur.

2. Belçika’da bir oturuma sahip olmayanlar,

• Belçika’ya seyahat edecek 12 yaş üstü tüm kişiler, varıştan azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu ve AB tarafından tanınan bir aşının iki dozunu en az 14 gün önce alındığını gösterir dijital aşı sertifikası ibraz etmelidir.

• Ayrıca, Belçika’ya varış gününde ve 7. günde test yaptırmaları gerekmektedir. Varış günü yapılan testin sonucu pozitif çıkmazsa herhangi bir karantina zorunluluğu olmayacaktır.

3. Belçika vatandaşlarının ve Belçika’da Oturumu Bulunanların Türkiye’den Belçika’ya seyahatlerinde

• Aşıları tamamlanmış olanlar: AB tarafından tanınan bir aşının iki dozunu en az 14 gün önce alındığını ya da son 6 ay içinde hastalığı geçirdiğini gösteren AB Dijital Covid sertifikasını ibraz etmelidir.

• Ayrıca, varış gününde ve 7. günde PCR testi yaptırmalıdır. Varış günü yapılan testin sonucu pozitif çıkmazsa herhangi bir karantina zorunluluğu olmayacaktır.

Saygıyla duyurulur. T.C. Brüksel Büyükelçiliği

  • Okunma: 3817

Yorumlar (0)Yorum Yap