Belçika'da Emirdağlıları Kandırıyorlar

Haberler / Siyaset

Belçika'da Emirdağlıları Kandırıyorlar

Belçika'da 14 Ekim'de yapılacak olan yerel seçimlerde Türkler için ayak oyunları devam ediyor. Türklerin yoğun olarak yaşadığı belediyelerde yerel yönetimleri Türklere bırakmak istemeyen Avrupalılar, Türklerin oylarını bölmek için çalışmalarına devam ediyor.

Özellikle Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır üzerinde oynanan oyunlarla ilgili gelen bir köşe yazısını sizlerin takdirine sunuyoruz. İşte o yazı...

"Belçika’nın en küçük belediyesi Saint-Josse Belediyesi, yerel seçimler öncesi çeşitli oyunlara sahne oluyor. Saint-Josse Belediyesi başına 2012 yılında ilk Türk kökenli Belediye Başkanı Emirdağlı Emir KIR 29 sandalyenin 15’ini alarak seçildi. Belediyede yönetiminde iki de Türk kökenli belediye başkan yardımcısı bulunuyor.

Ecolo-Yeşiller partisi Saint-Josse’da liste başı Zoé Genot, kalabalık ailelerden Türk kökenli adaylar koyarak, sandalye sayısını artırmak, Sosyalist parti dışında tüm diğer mualif partilerle birlikte 16 sandalye sayısına ulaşarak Emir KIR’ı devirmek ve yerine belediye başkanı olmak istiyor.

Peki Zoé Genot kimdir? Zoé Genot, DHKP-C terör örgütü değildir diye Belçika’da Bahar Kimyongör ile üniversitelerde toplantılara katılan, seçimlerde bu grup sempatizanlarını aday gösteren kişidir. Terör örgütü Pkk’nın Türkiye karşıtı yürüyüşlerinde ön saflarda yürüyüşlere katılan kişidir. Mensubu olduğu Bölge Parlamentosunda, sözde Ermeni soykırımı konusunda saygı duruşu isteyen kişidir. Bunların hepsi saklı değil internet üzerinde yayınlarda mevcuttur ve kendisi bu duruşu ile gurur duymaktadır.

2012 seçimlerinde Mr-Liberal parti, Türk toplumuna hiç bir katkısı olmadığı halde, 6 yıl boyunca ortalıkta görünmediği halde son anda, soyadı KIR olan bir Türk bayan Canan hanımı listesinden aday gösterdi. Amaç yine aynı, Emir KIR’a destek olanları yanıltmaktı. Ne oldu? Canan KIR, 90 oy aldı seçilemedi. Sonuçları mı neler oldu? Canan Kır’ın yanında gezen, onu öne atan Therry Balzat, onun oylarından yararlanarak, çok az farkla meclis üyesi oldu. 6 yıl boyunca Türklere, Türkiye Cumhuriyeti’nin başına, hanımına küfürler, hakaretler yağdırdı. Bunları sayfasında görmek mümkün. Peki Canan Hanım’a ne oldu. Unutuldu.

Bugün yine genç Türk kardeşlerimiz bu partilerden aday! Onların aday olmalarını sağlayanlar ise rakip partinin komşu belediyedeki Türk seçilmişleri. Kendi bölgelerinde seçim çalışması yapmak yerine Saint-Josse belediyesine odaklanmışlar. Hikâyenin sonunda kaybedenler yine Türkler olacak.

Varsayalım ki, seçimleri bu kadın kazandı. Emir KIR’ı devirdi, Belediye Başkanı oldu. 3 ya da 4 parti koalisyon yapacak. 7 belediye başkan yardımcılığını paylaşacak. Bu partilerden aday olan seçilirlerse genç Türk adaylarımıza bir belediye başkanlığı düşecek mi? Bu partilerde yıllarını veren, senelerdir bu günü bekleyen diğer seçilmişler buna razı olacak mı? Nihayetinde bu genç Türk adaylar daha önce bu partilerde bulunmamış, seçimlerden bir iki ay önce, gökten zembille buralara inmişler.

Diyelim verdiler, bir belediye başkan yardımcılığı. Türk toplumu, Türk kökenli belediye başkanını, 2 belediye başkan yardımcısını kaybedecek. Bir genç kukla belediye başkan yardımcısı kazanacak öyle mi ? Türk toplumu mu kazanır yoksa sade kendini düşünen bu arkadaşlar mı?

Diyelim bu kadın belediye başkanı oldu! Belediyede düzenlenecek sözde soykırım etkinliklerine; Emir KIR’ın belediyesinde engellediği PKK yürüyüşlerine, DHKP-C toplantılarına bu arkadaşlar da yanında katılacak mı?
Her hafta, belediye başkanını belediyede görebilecek, Fransızca bilmeseniz bile rahatça işlerinizi yaptırabilecek misiniz? Yoksa arabaları satıp, bisikletle mi gezeceksiniz? Yolları kapatıp, her yer tıkanınca, itiraz edebilecek misiniz? Bir de bu adayların, yeterli oyu alıp, meclise girmesi lazım.

Peki alamazsa? Alamasa, aldığı oylar liste başında olan vatandaşa sayılıyor. O oylarla o güçlenip sefasını sürüyor. Bu genç adaylarımız, limon gibi suyu sıkılıp, kullanılıp, bir köşeye atılacaklar. Olan Türk toplumunun kazanımlarına olacak. Oyunuzu kullanırken bu gerçekleri göz önünde bulundurun, ben anlattım işte… Gurbetçi Türk"

  • Okunma: 16053

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • Tayfun yilmazer

    Allahini seven gente kirmizilar ve yesilere oy atmasin park paralari ve trafigin hali ortada

  • Yaşar Arslan

    Arkadaş çok güzel açıklamış ve gerçekte bu ona göre elinizi vicdanınıza koyun oyunuz boşuna gitmesin iş yapabilen kişiler gelsin bu her Belediyeler için geçerli şimdiden herkese bol şanslar dilerim.