Belçika'da PKK'lılar Şartlı Serbest.. Hadi Canım!

Köşe Yazıları / Şerife Özdemir

Belçika'da PKK'lılar Şartlı Serbest.. Hadi Canım!

Şartlı veya şartsız... Sonuçta serbestler değil mi? O halde bunun da bir oyun olduğu kanıtlanmıştır. Zira, daha önce DHKP-C üyesi Fehriye Erdal´ı örnek göstererek bu operasyonların beni hiç ikna etmediğini yazmıştım.

Zaten PKK, operasyonlar sırasında bile terörist olarak Belçika basınında yer almamış, ve hatta bugüne kadar Belçika´da hiçbir eylem yapılmadığı yönünde PKK lehine savunma bile yapılmıştı..

O halde amaç neydi?

Amaç, Türk gençlerini provoke edip tepki göstermelerine neden olmak,  çıkmasını hesap ettikleri  olayların ardından  milliyetçi ve vatansever gençleri fişleyip, bizlere barbar sıfatı yakıştırarak ´gelecekte Türkiye-Belçika arasında olması muhtemel skandal gelişmelere karşı!´ sindirilmiş bir Türk toplumu yaratabilmekti. 

Birinci Raunt başarısız oldu!

Evet,  geçtiğimiz haftalarda yapılan provokasyona karşı Türk gençleri oyunu sezmiş, ve yürütülen oyun bazı gençlerimizin çabaları ile engellenmiştir. Öncelikle yiğit Türk gençlerini kutluyorum.
Ancak konunun daha iyi anlaşılabilmesi için oynan oyunu farkederek geri adım atan ve izinsiz gösteriyi engellemeye çalışan gencin gözaltına alındığını, bu gencin tutuklandığının PKK yanlısı kimi yayın organlarına bir şekilde sızdırılıp ´Faşist ırkçı Türk genci tutuklandı´ şeklinde verildiğini   yazmamız bilmem yeterli olur mu? İşin acı tarafı ise kimi Türk basın kuruluşlarının da aynı şekilde haberi vermesi oldu.

Daha 2007´de yaşananlar aklımızda değil mi?

O dönemde Beltürk Gazetesi´nde manşetten verdiğimiz haberde Hatice Vardar´ın polis tarafından gözaltına alınan oğlunun hakkını aramak için nasıl mücadele ettiğini, ancak ne Türkiye´de ne de Belçika´da gerekli sonuçları alamadığını yazmıştık..

Birinci raunttan başarısızlıkla ayrılanlar elbette ki pes etmedi..
Sırada ikinci Raunt var!

Şimdi yine aynı provokasyonlar başladı.

Bu işin arkasında hangi örgüt, hangi grup ya da hangi kişiler var?

...?

Aslında  dilden dile dolaşan söylentiler ile yapılan oyunun da ne kadar büyük, ne kadar geniş çaplı ve uluslararası olduğunu görebiliriz.

Mutlaka gençler içerisinde izinsiz bir yürüyüş yapmak isteyenler de vardır!
Ancak gençler bunu tek başına düşünüp harekete geçebilir mi? Orası muamma...
Peki bu izinsiz yürüyüşün gerçekleşmesini kimler ister?

-Sözde açılımın aslında ne kadar gerektiğini bir kez daha vurgulamak isteyen çevreler.. -Türk Kürt çatışması çıktı diye lanse etmek için can atan çevreler..
-Türklerin ne kadar barbar olduğunu bir kez daha vurgulayarak, sözde soykırımın doğruluğunu savunmak isteyen çevreler
-Milliyetçi ve vatansever gençleri fişleyip bunların sempati duyduğu partilerin faşist olduğu yalanını yaymak isteyen  çevreler.

Bu çevrelerin ortak yanı mı?

Orasını da siz görün...

Peki neden Kemalist ve milliyetçi gençler hedefte? 

Geçtiğimiz günlerde Belçika televizyonlarında yayınlanan bir belgesel bunu net bir biçimde doğruluyor!

Bu belgeselde milliyetçi ve Kemalist gençler 2007 olaylarından sorumlu tutuluyor ve buna bağlı olarak da Belçika´da bulunan iki sivil toplum örgütüne suçlamalar yapılıyor..

Yani bugün izinsiz bir yürüyüş canımızdan çok sevdiğimiz vatanımıza zarar vermekle kalmayacak, ülkeyi bir kaos ortamına sürüklemek isteyen dış ve iç mihrakların ekmeklerine de yağ sürecektir

Eminim ki bu oyunu Türkiye´de olduğu gibi, Avrupa´da da Türkiye´ye hasret yaşayan Türk gençleri bozacak, dış ve iç güçlere fırsat vermeyecektir.

Biz Avrupa Türk toplumu olarak Türkiye´yi kuşatmak için çaba gösterenler düğmeye bastığı anda sokağa inmeyiz. Bizler Türk Milleti olarak ´biz istediğimizde´ demokratik bir şekilde hakkımızı arar ve yaşanan skandallara tepki gösteririz..

Demokrasi nerede?

Demokrasi nerede diyen gençlerimizi duyar gibiyim. Doğrudur.. Belçika´da  ´sözde demokrasinin´ varlığı bizleri artık çok rahatsız ediyor.  Zor bir dönemden geçtiğimiz aşikar. 

Gün gelecek hepimiz bir ağızdan ´Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez´ ´ Ne Mutlu Türk´üm diyene´  diyeceğiz.

Ama bu bizleri bilinmez bir oyuna sürüklemeye çalışanların emri ile değil kendi özgür irademizle ve yasal yollardan gerçekleşecektir.

Şerife Özdemir{jcomments off}

  • Güncelleme: 21.05.2010 11:54
  • Okunma: 9591

Yorumlar (34)Yorum Yap

  • Fikret Özgüler

    CAHİL İLE SOHBET ET İŞKENCEYİ GÖR
    Televizyonda Murat bardakcı ,İlber ortaylı seyredenler herkese tarih dersi vermeye kalkıyorlar.Kasımpaşalı edasıyla ilkpozu verip 'Sapına kadar Emirdağlıyım'lafıyla başlayıp,'80senedir darbe iktidarlarının yazdiği veya yazdırdığı tarihi anlatmak abesle iştigal ihsan eyler'gibi abuk bir cümleyi kurabilme becerisi gösteriyorlar.(Türk Tarih Kurumu Atatürkün direktifi ile 1931 de kuruldu.Böylece Atatürke inceden darbeci hakaretini yapmayı ihmal etmiyor.)'sen ve senin gibi 3.dünyaülke zihniyetini aşamamış...biçare insanlara söyleyek tek zözüm var..senin gibi zümreyi bireyler(nedemekse)..apoletli gölgelerde soluklanır'deyip yakın türk tarihininin 'dersim,başbağlar,sivas,ermeni sürgü,ittihat terakkinin ördüğü çoraplar'olarak görüp engin bilgisiyle yakın türk tarihi derside veriyor.'bu idrak yeteneği karşısında bu kadar yazdım'dedikten sonra'sizin için anlamlı ve karakterli bir yazı daha yazacağım'diye devam ediyor.en sonunda saygılar diyor.
    SAP YİYİP SAMAN ÇIKARMANIN GÜZEL BİR ÖRNEĞİNİ SERGİLİYOR.Bu kadar kibir den ve hakaretten sonra saygılar da neyin nesi?
    Bu alıntı yaptığım yazısının anlamlı ve karakterli yazı olduğundan bahis ediyor.
    1-80 yıllık darbe iktidarı lafları zındıkların ve PKK lıların ortak laf1ıdır.
    Atatürk ve Cumhuriyetin kurucularından bu şekilde söz etme densizliğini ancak bunlar devam ettirir.
    2-Yakın türk tarihi dediği olaylar tamamen ermeni tarihcileri ve yardakcıları ile yine ticani ve pkk yandaşlarının savunduğu söylemlerdir.
    3-Burada ittihat terakkiyi savunan yok.
    4-Belki hatırlarsınız yakın Türk tarihi içinde Cumhuriyet tarihide var.
    Cehaletin verdiği cesaretle ve saygısızlıkla devam eden bu söylemleri hergün izliyoruz.Ancak ben yine herkese öneriyorum MANKURTU iyi öğrenin nerde nezaman çıkacağı belli olmuyordu ama sürekli çoğalıyorlar.Her zaman her yerde karşınıza çıkabilir.DİKKAT MANKURT çıkabilir,bağlayın.

  • Kemal

    Ayhan Bey
    Murat Bardakçı'dan İlber Ortaylıya yükselmişsiniz ama dilinizdeki PKK tadı hala aynı seviyesizlikte. İnatla bu ülkeye verdiğiniz vergiyi söylüyorsunuz. Ben de inatla bu ülkeye en çok zarar verenlerin, en çok ihanet edenlerin Cem Uzanlar ve Aydın Doğanlar gibi vergi rekaortmenleri olduğunu söylüyorum. Ülkesine hizmet toplumdaki sosyal konum ile ölçülmez. Bir dilenci bile sizin gibi 'kendisini üst düzey gören bir ukala PKk yanlısından' daha fazla bu ülkeye hizmet edebilir. Sosyal statünüzü burada üstünlük aracı olarak kullanmanız sizi daha da alçaltır. Sözünü ettiğiniz tarihçiler yerine en azından bir Kemal Çiçek, bir Yusuf Halaçoğlu okusanız konulara daha hakim olursunuz. Son olarak da beğenmediğiniz dönemlerde beğenmediğiniz insanlar bu ülke için sizin gibilerle mücadele etmemiş olsalardı rumuzunuzu siz 'Emirdağlı Alfonso' olarak almaktan çeknmezdiniz belki ama bizler bu yapıda değiliz, ülkenin 'Halkların kardeşliği' gibi bir PKK söylemi ile bölünmesine karşıyız diye bizi üçüncü dünya zihniyeti olarak algılamış olmanız sizi olduğunuzdan daha da fazla küçültür. Atatürkçülük, milliyetçilik gibi kavramları üçüncü dünya zihniyeti olarak kabul eden birinin 'Emirdağlı Alfonso' olmaktanda şikayet etmeyeceğini biliyorum.

    Son sözde yine MEhmet kardeşime.. Sitede reyting almak için bu PKK yanlısı arkadaşlara propaganda yaptırtma. Bu doğru bir yaklaşım değil.
    Saygılar
    Hamlacıoğlu

  • Kursat

    Kapilmis gidiyorsunuz bu kadinin yazdiklarina,Allah'im sonumuzu hayir etsin!.Birde bi yorumcu beni baskalariyla karistiriyor.Ben benim,beni baska isimlerle,rumuzlarla karistirmayin...

  • m.erdoğan

    Kuru kuruya barış demekle barış olmaz.Atatürk vaatlerde bulunmuştur diyenler yok öyle bişey.açın bakın 1924 anayasasına.orda devletin üniter yapıda olacağı açıkça belirtilmiş.bu anayasayı yapanları içinde kürt vekiller yokmuydu sanki.pkk ya kullanılan bir avuç cahil zavallı diye bakmak daha doğru olur.bir söz vardır.'sulh demekle sulh olmaz'

  • kaptanturgay

    ARKADASLAR BIZ HEP BU PKK MESELESINDE KALDIK,TÜRKIYE ÜZERINDE DAHA NE OYUNLAR OYNALIYOR SIZ BILIYORMUSUNUZ.?
    1. TÜRKIYEDE GIZLI DIN ÖRGÜTLERI VAR BUNLAR TÜRKIYEDE ÖNDE GELEN SIRKETLER SATIN ALIYORLAR,? MESELA MATBA, GASTE,TANINMIS SIRKETLER,BANKA ORTAKLIYI VESARIRE FIRMALAR SATIN ALIYORLAR...BUNLARIN ARKASINDA (VADIKAN,SAYENTOLOGIE ,VE YAHUDI DINI VAR)
    BUNLAR ÜSTÜ ÖRTÜLÜ OLARAK TÜRKIYEDE SIRKET SATINALIYORLAR BUNLAR BÜTÜN DÜNYADA HEMENHEMEN HER DEVLETTE SIRKETLERI VAR;? TÜRKIYENIN YÜZDE 95% MÜSLÜMAN OLDUYU ICIN TÜRKIYEYI GELECEK YILLARDA AMACLARI ELE ALMAK ? MESELA KIBRIZA ISRAELLER YATIRIM YAPIYORLAR KIPRIZIN YÜZDE 60 SATILDI ?ISRAEL DOGUDA ARSA ALIYOR;RUMPADRIKHANESI HEYBELLI ADAYI ISTIYOR ORAYI DIN OKULU ACACAKLAR ?
    DIKKAD EDERSENIZ PAZARLARDA BEDAVA KIDAP VERIYORLAR BUNLARIN ARKASINDA HIRISTIYAN DINI VAR BUNLAR ÜSTÜ ÖRTÜLÜ TÜRKIYEDELER ? BU PKK TERÖRINDEN HARIC BU GIZLI SESSIZ TERÖR DAHA VAR BUNLARI NASIL ENGELENECEK ONUN CARESINI BULUN SIZ? ÖGLE SEN BUCUSUN BEN BUCUYUM SEN OCUSUN DIYE BIRBIRINIZE AKIL VERECEGINIZE BU PROBLEMLERIN CARESINI BULUN BOSU BOSUNA BIRBIRINIZE TAS ATMAYIN
    SAYIN AYHAN INCESU VE MAHMUT ATALAY CETIN
    OKY SLM

  • mahmut atalay cetin

    slm ayhan bey sunu iyi anlamanizi isterim anladigima gore kibirli bir insana benziyorsunuz ben sunu belirteyim belki iyi bir insan olabilirsinz iyi bir vatandasta olabilirsiniz yazimi iyi anlasaydiniz bu sekilde cevap vermezdiniz demekki ben yanlis birsey yazmamisim ben oyle anliyorum
    tabiki insanlar konusarak anlasir soylediginiz gibi sizin gibi onyargili bir noktaya kilitlenmis insanla nasil anlasabilirim onuda merak ediyorum
    evet ben oz be oz emirdagliyim ozbe oz muslumanim ozbe oz ulkucuyum oz be oz bjk liyim anam belli babam belli
    bak ayahan kardesim ailemde alevide var sol goruslu insanlarda var benim aldigim terbiye her insanin dusuncesine saygi duyaraim BENDE DIGER INSANLARDAN AYNI SAYGIYI BEKLERIM BIR TEK ECDADINA KUFREDEN VATAN HAINI VE TURK ISLAM DUSMANLARI HARIC SAYGILARIMLA

  • Ayhan incesu

    Bu mahmut Atalay Cetin denilen arkadas galiba bilgi yoksunu ve sadece hakaret ediyor..Sunu cok iyi bilmelisin mahmut bey..Kötü söz her daim insanin kendine aittir..Ben emirdagliyim ve bununla gurur duyuyorum.Sen acaba Emirdaglimisn ondan emin degilim..cünkü benim tanidigim emirdag ve emirdaglilar fikrin ne olursa olsun saygisini kaybetmeyen insanlardir..sen tarihin( t ) harfinden anlamadan gelip burada hakaret ediyorsun.Bana bilginle gel.beni ikna et.sen belliki Mhp kökenlisin.Bu millet senin bu düsüncelerini hicbir zaman iktidara getirmedi..Burada ben ecdadima hakaret etmedim..ama tarihimin icinde kötü olaylar varsa bununla yüzlesmek onurlu halklarin bas vazifesidir..Sen bana asagilik dedigin zaman ben asagalik olmam..benim egitimim,kariyerim,is hayatim cok mükemmeldir..Vergi vermek insanlara daha fazla faydali olmak icin mücadele eden bir eski adamim..Sen kimsin bilmem bilmemde gerekmez.Ama sunu cok iyi bilirimki senin Emirdaga hizmet eden insanlarin icinde olmadigin kesin.Yani sayin Mahmut Bey ben ülkemi cok seven bir adamim ve bunu memeleketine civi cakmamis insanlara kanitlamak zorunda degilim..Senin asagalik demen beni yüceltir.Bu demektirki ben dogru yoldayim..Allaha emanet ol..

  • mahmut atalay cetin

    bir insan kendini nasil hissediyorsa o insan odur burda bazi arkadaslar vatanini seven hain olmayan insanlara satasiyorlar yada birkac turk dusmanlarinin kitaplarini okuyarak tarih budur diyecek kadar asagilik olabiliyorlar ben oz be oz turkum kurtler benim kardesimdir onlarda benden daha fazla bu vatana sahip ciktiklarindan hic bir supem yoktur bizim meselemiz turkiyede kalan ermeni kirintilariyla degisik dusuncede olan insanlarla deyil kendisini kurt kimligi adi altinta saklayan hainlerle AYHAN INCESU DENEN YORUMCU SAPINA KADAR EMIRDAGLIYMIS BEN EMIRDAGINDAN NE SOLCU NE ALEVI NE KURT SAGCI BIR KESIMDEN BOYLE ECDADINA SAYGISIZ SOZLER SARF EDEN HIC BIR ASAGILIK BIR EMIRDAGLIYI TANIMIYORUM

  • kaptanturgay

    ARKADASLAR SIZ BIRBIRINIZLE ITISECEGINIZE CAREYI BULUN
    BU PKK MESELESINI NASIL CÖZÜLÜR.
    ONUN YOLUNU ARAYIN SEN BU DÜSÜNCE DESIN
    BEN BUCUYUM DIYE BIRBIRIMIZI KIRMAYALIM.
    NASIL OLSA HEPIMIZ ( EMIRDAGLIYIZ )
    CAREGI ASKER CÖZEMEDI BASBAKAN CÖZEMEDI
    PKK NASIL AYAKDA ONUN CARESINI BULUN SIZ.HANGI DEVLETLER YARDIM EDIYOR KIM PKK YA NE SATIYOR PKK ESRARI NASIL ALIYOR VE SATIYOR AVRUPADAKI ORMANLARDA KIMLER YÖNETIYOR FINANSMANI KIMLER SILAHLAR ELBOMBALARI MAINLERI KIMLER SATIYOR SIZ CARE BULUN ÖGLE BIRBIRIMIZI BOSU BOSUNA KIRMAYALIM HEPIMIZ TÜRKÜZ: OKY SLM

  • Ayhan incesu

    evvela sunu bilmelisin sayin özgüler..ben sapina kadar emirdagliyim..hemde tam orta yerinden..sen ve senin gibi ücüncü dünya ülke zihniyetini asamamis demokrasi ve evrensel insan anlayisindan uzak bircare insanlara söyleyecek tek bir sözüm var.Bana 80 senedir darbe iktidarlarinin yazdigi veya yazdirdigi tarih anlatmak abeste istigal ihsan eyler..sen ve senin gibi zümreyi bireyler ancak apoletli gölgelerde soluklanir ve rahat nefes alirsiniz.biraz bir düsün bakalim yakin tarihi.dersimi,basbaglari,sivasi,ermeni, sürgünlerini..ittihat terakkinin bu milletin basina ördügü coraplari.150 bin vatan evladinin neden bile bile sarikamista öldürüldügünü..Enver pasa ve Talat Pasa denilen zatlarin bu milletin basina ne gibi belalar actiklarini.Ac mesela Ilber oltayli hocayi oku..Yazik sizin gibi insanlara.Ancaaaak bu kadar idrak yetenegi karsisinda bu kadar yazdim..biraz lütf buyurur ,okur arastirsaniz ben sizin icin anlamli ve karakterli bir yazi daha isva eyleyecegim..sayglar sayin özgüler......

  • fikret özgüler

    BÜRÜKSELDEN EMİRDAĞLI YADA AYHAN İNCESU
    Şeh sait isyanını ben tarihci değilim diyen murat bardakcıdan öğrendiğini söylüyorsun aferim.Ama birşey öğrenmek istiyorsan Şerife Özdemirin 'PARDON APO KİMDİ'yazısı altında yaptığım mankurt yorumuna bak yada bu hafta Ahmet Urfalının 'MANKURT'yazısına bak.Brükselden Emirdağlı nicki çok tepki alınca birden ayhan incesu oldun,yoksa kürşat nicki ile yazanda senmisin?
    Ama bir tek gerçek varki sen emirdağlı deilsin.

  • kaptanturgay

    ARKADASLAR BIZIM MIT CAMILERDE HOCALARI VE DININE IBADED EDEN KISILLERI GÖZLEYEC
    EGNE PKK NIN ÜSTÜ ÖRTÜLÜ DERNEKLERI, KAHVELERI, INTERNETSITESI, TICARETLEISYAPAN KARA PARA YIKANAN, YANDASLARINI,YABANCI DEVLETLERIN AJANSINI GÖZLESIN ? DÜNKÜ ISRAELDEN SILAH ALACAKLARINA BIRAZ MOSSAT DAN AKIL ALSINLAR BELKI O ZAMAN PKK DAGILIR.....

  • kaptanturgay

    ALIN ISTE SANKI SUC ISLEDIK GIBI AMERIKAYA YALVARIYORUZ AMAN ERMENI TASARIMI KABUL ETME DIYE YALVARIYORUZ ?
    AMERIKA HEMI HAKEMLIK YAPIYO HEMI TÜRKIYEYI AVUTUYO ?
    ASLINDA AMERIKA COGRAFI YÖNDEN BIZE MUHTAC BUNU BIZIM KILER BILMIYO.?
    HEMI IKI YÜZLÜLÜK YAPIYORLAR HEMI HAKEMLIK ?
    OYUN SAHASI BIZDE OYUNU ONLARA VERIYORUZ AL SEN BIZI YÖNET SEN BIZE ÜVEY BABALIK YAP DIYORUZ ONLARDA YAPACAGINI YAPIYORLAR ZATEN TÜRKIYE ÜZERINE ?
    ARKADASLAR TÜRKIYENINDE ATOMU VAR INCIRLIKTE AMERIKANIN DA ATOMU VAR ?
    NEYAZIKKI OYUNUN KURARLARINI ONLARA VERDIK ONLAR OYUNU OYNATIYO ONLAR MUZIYGI YAPIYO TÜRKIYEDE ORTADA YALVARARAK OYNUYO ERMENISTANLA ,PKK YA BAKALIM DAHA NE OYUNLAR YAPACAKLAR ÜZERIMIZE.YA OYUNU ALIRIZ KURALI KURARIZ MUZIGI BIZ YAPARIZ YADA BÖYLE HEP AMERIKAYA HAKEMLIK YAPIN DIYE YALVARIRIZ..... oky slm

  • kaptanturgay

    ARKADASLAR BILIYORUMKI BIZIM MITIN ELLI KOLU BAYLI OLDUYUNDAN BIRSEY YAPAMIYORLAR ?HER SEYI ASKERE BIRAKIYORLAR .AMA EGER BIR EKIP KURUP DA
    IRAKDAKI KÜRTLERI BARZANI OLSUN TALABANI OLSUN PKK YA KARSI DESDEKLERSEK PKK RAHATSIZ OLUR DAGALIR? PKK NIN ICINDE BIR ÖRGÜT DAHA OLURSA NE OLUR ? BU ÖRGÜT PKK ALEYINE INCIRLIKDEKI AMERIKAN HAVALANINA BIR BASKI YAPSA AMERIKA NASIL DAVRANIR ?INCIRLIKDE ( NUKLEAR SILAH VAR AMERIKANIN )O ZAMAN AMERIKA IKI YÜZLÜLÜYÜNÜ BIRAKIR. ?
    PKK AVRUPADA KIMYASAL SILAH ALSALAR VE ORANIYOM SATIN ALSA AVRUPA RAHATSIZ OLUR O DEVLETTE TERÖR YAPSA NE OLUR ? OLUR SÜNKÜ ONLARI DESDEKLIYEN ONLARIN AJANSI DIR.NASILMI PKK ESRAR SATISINDAN AYAKDA YANDASLARINDAN VE DISDEVLETERIN AJANSINDAN DESDEKLENIYOR.ISRAILE GELEN RUS YAHUDILER VAR ONLARI AYIRIMCILIKLA DESDEMEK LAZIM.TÜRKIYE AMERIKADAN KORKUYOR AMERIKA BIZIM ÜVEY BABAMIZ ESAS AMERIKANIN OGLU ISRAEL BUNLAR BIZI KANDIRIYORLAR BIZDE INANIYORUZ.HANGI DEVLET PKK YI DESDEKLIYORSA BIZDE PKK YI ONLARA YÖNLENDIRMEMIZLAZIM.....

  • Hamlacıoğlu

    Sayın M. erdoğan, Ayhan bey tarihi Murat Bardakçı'dan okuduğuna göre fazla tartışmaya gerek yok. İnsan bari bir tarihçi ismi verir. Bardakçı kendisi bile tarihçi olmadığını kabul ediyor. Bilimsel gerçekler ayrıdır. Bunları tarihçiler araştırır. Araştırmacıların vazifesi ayrıdır. Murat Bardakçı'da araştırmacıdır. Akademik olarak bir tarih çalışması yoktur. Üstelik gerçek tarihçi akademisyenler tarafından da ciddiye alınmaz..

  • kaptanturgay

    PKK SISTEMI MAFIA ÖRGÜTÜ
    1.PKK NIN TOPLANAN PARASI VAR BU PARA YIKANMASI LAZIM.PARALAR LEGAL VE ILLAGEL YOLLARDAN GELIR.MESELA HARAC ESRAR YANDASLARINDAN DIS DEVLETERIN AJANSINDAN.
    2.ÖRGÜT BU PARALARI YIKARLAR MESELA YANDASLARIYLA ÖRNEK ALI AGA AVRUPADA DÜKKAN ACAR BU DÜKKANIN MASRAFI PKK NIN KIRLI PARASI ZAMAN GELIR ALI AGA KENDI ÜZERINE BANKADAN KREDI CEKER BU PARA PKK NIN SILAH MAINALINIR VE ÖRGÜTE YARDIMLANIR KUNLANILIR ALICISI SATISCISI TEMSILCISI TETIKCISI INTERNET SAYFASSI AYNI BIR SIRKET GIBI DIR.
    3.BU MAFIA SISTEMI DIS DEVLETLERIN ISINE GELIR VE PKK YI KULLARNIRLAR.
    4.ARABLAR INGILIZLERLE BIR OLUP DA OSMANLILARIN SIRTINDAN VURMASALARDI MUSUL KERKÜPDE BIZIMDI.ARABLARDA IKIYE AYRILDILAR BIRAKIN.ISRAIL HEPSININ HAKIN GELIYO.DINIMIZ YAZIMIZ BIRDI ARABLAR BIZI INGILIZLERE SATTILAR.
    5.BIZ FIRSATI LOZAN ANLASMASINDA KACIRDIK.BIZIM TEKCARE BIRLIK VE BERABERLIK....

  • Erkan Kas Y.Piribeyli kasabasi

    Buradaki yorumcular bos bos konusuyor allahima.Eger kürtler olmasaydi kurtulus savasi falan kazanamazdi bu vatan evlatlari.her cephede Türk kadar bizde vardik bu böyle biline.

  • ayhan incesu

    M.erdogan bu senin soylediklerin bize ogretilen resmi tarihden gercek tarihi biraz araştır bakalım..biz kurtuluş savaşını sadece Yunan ordularına karsı verdik.bizim o gunün şartlarında Musul'u alacak bir durumumuz yoktu.öyle kuru kuruya milliyetçilik yapmaya gerek yok.eğer bilmiyorsan biraz Murat bardakci falan oku orada gercek tarihi goreceksin..sen seyh sait isyanının ne olduğunu Google dahi bulabilirsin..bu arada kimse PKK agzi ile konuşmuyor..

  • Hamlacıoğlu

    Ayhan Bey
    Kimin bu memlekete ne kadarlık hizmeti bulunduğunu tayin etme yetkisi sizde değil. Onun için oturduğunuz yerden ahkam kesmeyin. Bu dönemde herkes barışın gelmesini istiyor. Kimse kan dökülsün istemiyor. Ancak kurukuruya milliyetçilere, atatürkçülere saldırarak söylenen 'Barışın gelmesini istiyorum' lafı PKK 'nın söylemidir. Bu arada 'İnsan istediğini yazmakta elbette özgürdür. Ancak başkalarının avukatlığını yapmak özellikle o kisi tüm yorumlarında PKK sempatizanlığı yapıyorsa size düşmemesi lazım. Sizin kılavuzunuz çok saygı duyduğunuz genel kurmay başkanımız olabilir. Ancak söyleminiz maalesef AKP_PKK koalisyonu içerisinde gidiyor...

  • m.erdoğan

    şeyh sait isyanında ingiliz yoktur diyen arkadaş sen tarihin t sinden bile anlamıyosun.ordunun misak-ı milli sınırlarında olan musul ve kerkük ü almak üzere hazırlandığı anda bu isyan ingilizler tarafından organize edilmiş ve ordunun bu isyanla zaman ve güç kaybetmesi sağlanmış musul ve kerkük ün alınması böylelikle engellenmiştir.böylelikle türkiyenin musul ve kerkük pazarlığında eli zayıflatılmıştır.musul ve kerkük ün petrol rezervleri açısından şimdiki durumlarına bakarsan eğer şimdi daha iyi anlarsın bunu.saygılar

  • ayhan incesu.

    Bu ne kadar sinir arkadaslar..Herkes istedigi gibi düsünüp yazmakta hürdür.Herkes sizin gibi düsünmek zorunda degil.Size göre hainlik denilen sey baskadir bana göre baskadir.Herkes memleketini cok sever ve seviyoruzda,bunda en ufak bir kusku yok.ama sizin gibi düsünmek zorunda degil insanlar. Hainligin ölcüsünü siz belirleyemezssiniz.Ben barisin gelmesinden yanayim ve bu bayan arkadasin yazilarini begenmiyorum. Brükselden emirdagli benim..bu yazdiklarimin sonuna kadar arkasindayim.herkes önce dönüm kendine bir kendine baksin.memleketine bir agac dikmemis insanlar,baskalarini hainlikle suclayamaz..bizler ve bizim gibi düsünenler kanin durmasini bu kardes kavgasinin bitmesini istiyoruz.Bu hem biz Türklere hemde bizimle beraber 1000 yildir beraber yasamis beraber vatan savunmasi yapmis kürt kardeslerimiz icin gecerlidir.Benim klavuzum Genelkurmay baskanimiz sayin ILKER BASBUGDUR.Ne demisti ilker basbug;Dagdakide bir insandir.Su cok iyi bilinmelidirki,ben birgün dahi terörü desteklemedim ve yaninda olmadim.ve bizim askerimiz bir daha ölmesin diye bu savas sussun diyoruz..artik yeter baris diyoruz barisssssssssssssssssssssss..

  • mahmut atalay cetin

    emirdag gen tr ye
    burukselden emirdagliya yazdigim e maili kabul etmedigiz icin sizi kiniyorum

  • Hamlacıoğlu

    ayhan bey bu ülkede vergisini veren nice satılmış var. Devlete her vergi vereni en ulu insan görmek yanlış yaklaşım. Dolandırıcı Cem Uzan'da büyük bir ihtimalle sizin verdiğiniz verginin bilmem kaç katını bu devlete verdi. Ancak bu onu dolandırıcı olmaktan kurtarabildi mi? Hayır. Devir vergisini veren, görünümü saygıdeğer işadamı olan ancak aynı zamanda bu devleti içten içe kemiren, PKK'ya maddi ve lojistik destek veren işadamlarının görünüşde normal vatandaşların devri. Bu ülkeye gerçek hizmet tarihi hakkında orda burada atıp tutmakla olmaz. Ancak sadece vergi vermekle de olmaz. Türküm lafı size göre boş bir lafsa Türk tarihi hakkında yorum yapma hakkına nereden sahip olduğunuzu düşünüyorsunuz.

  • Hamlacıoğlu

    Mehmet kardeşim. Uzun zamandır siteni takip ediyorum. Anlayamadığım kendini Brükselden Emirdaglı diye kamufle eden PKK sempatizanına nasıl tahammül ediyorsun. Okuyucu yorumlarının tamamı bu adama karşı. Adam bölünme yanlısı, büyük bir ihtimalle evinin duvarını PKk bayrakları süslüyor. Emirdağ'dan böyle adam çıkmaz. Bu site Türk milletinin sesini yansıtıyorsa PKK lılara neden söz hakkı veriyorsun. Bu arkadaşın yorum yapacağı Roj TV var, Fırat ajansı var. Orada bunun gibi vatanhainlerini, ekmeğini yediği ülkeye ihanet edenleri el üstünde tutuyorlar.
    Hamlacıoğlu

  • ayhan incesu.

    Sayin Fikret bey;Seyh sait isyanlarinin neden ciktigini siz galiba bilmiyorsunuz.Atatürkün Kürtlere verdigi sözlerin kurtulus savas sonrasinda yerine getirilmemesi üzerine cikmistir..ve ingiliz falan yoktur..osmanli dönemindeki yapiyi kürtler özler olduklari icin cikmistir bu isyanlar..Ayrica ugur mumcu nun kimler tarafindan öldürüldügüde cikacak ortaya..siz Ingilizlerin Istanbul isgalinden sonra neden bir tek kursun bile atmadan istanbulu terk ettigini hic düsündünüzmu..Yoksa biz O dönemin En güclü devleti olan ingilteriyide yenerdik falan demezsiniz umarim.eger bunu söylerseniz cok komik olur..Ayrica bazen okuyorum burada bazi insanlari vatan haini olarak görenler var..biz vatana en cok calisan, vergi veren, hizmet eden insanlarin türkiyeyi cok sevdigine inaniriz..böyle Türküm uluyum falan böyle bos laflara karnimiz tok artik.bu millet uyandi..Biz vergi veriyoruz .ve bu milletin demokrasisine,laikligine,sosyal devletine,hukukana sonuna kadar sahibiz..

  • orhan yilmaz

    sayin serife ozdemir sizi yurekten kutluyorum. yaziniza devam edin.her zaman daima yazin. cunku bazilarinin. nasirina basiyorsunuz.her zaman yaninizdayiz. basarilar

  • Fikret Özgüler

    SEVR HORTLAKLARI VE TÜRKLER

    Birinci dünya savaşı sonrası ülkemezi işgal eden avrupalı emparyalist devletler,Türkiyede ermenistan ve kürdistan devleti kurmaya çalışmışlardır.Organizasyonun baş aktörleri fransa ve ingilteredir.Şimdi bunların yerini AB ve ABD aldı.Bizleri soykırımcı ve barbar ilan edip,topraklarımızı medeni!ermenistan ve kürdistan yaratma hevesindeler.Bakın rahmetli Uğur Mumcu ne demişti:“Şovenizm emperyalist devletlerce bir araç olarak kullanılır. Kurtuluş Savaşı öncesinde ve sonrasında Arap-Kürt liderleri, İngiliz gizli istihbarat servislerince kullanıldılar. Türkiye’nin son yıllarında bir Kürt şovenizmi yaratılmıştır... Kürt Şovenizmi ile sınırlarımızın ötesinde ve ülkemizde yine uğursuz oyunlar oynanıyor”.Bu yeni bir oyun değil 1925 yılında şeyh sait isyanı böyle çıkarıldı.Şimdi yine emperyalistlerle şeyh sait torunları elele aynı oyunun içinde sevr hortlakları gibi dolaşıyor.Onlar aslını inkar etmiyorda kendisine türk diyenler nasıl oluyorda AB ve ABD nin niyetini göremiyor.
    Türkler sindirilmesi gereken millettir.Çünkü dünyaya kötü örnek oldular.İşgal altındaki ülkeden emperyalist avrupayı kovup yoktan bir ülke var ettiler.Böylece sömürgeler isyanına öncü ve önder oldular.Bu kötü örnek tarih boyunca huyundanmı suyunanmı bilinmez hep adaletten yana oldu ve sömürüye ve zulme isyan etti.Öyleyse adının.dilinin.yurdunun yok edilmesi gerek.Türklerin yukardaki özelliklerden arındırılıp,maşa haline gelmeside sorunu kökten çözer.Sevr hortlakları ayrık otları gibi ne kadar çabuk çoğalırsa bu tarla o kadar çabuk işgal edilir.Bu hortlaklar sık sık orduya yargıya saldırır,onları terörist görür.Fakat dağdan gelen ve açıkca teröristim diyenlerin ayağına neden mahkeme gönderildi,neden bu PKK teröristleri hemen serbest kaldı diye sorgulamaz.
    Bunu soranlara ergenekoncu yaftasını yapıştırırlar.

  • hasan

    öncelikle cesaretiniz ve köşe yazılarınızdan dolayı kutlarım.hasan kocabaş

  • kaptanturgay

    ARKADASLAR PKK NIN ICINE GIZLI AJANS SOKUPDA AVRUPADAKI ÜLKELERE O DEVLETLERE PKK NIN YÜZÜNÜ NIYE GÖSTERMIYORUZ ?
    BIZIM MIT HERHALDE UYUYO YAU YOKSA DENIZLERDEMI GEZIYORLAR ?
    MESELA O DEVLETDEKI PKK YI SAYFAYI CEVIRIP O DEVLETLERE ( TERÖR YAPTIRMAK )KANUNSUZ IS YAPTIRMAK O ZAMAN SAYFAYI AVRUPA CEVIRIR YOKSA DAHA BIR HAYVAN GIBI BESLERLER ÜZERIMIZE.ONLARIN OYUNUNU KENDILERINE CEVIRMEK;ONLARIN IC ÖRGÜTÜNÜ DESDEKLEMEK;PKK YI ONLARA CEVIRMEK LAZIM.HERDEVLETIN IC PROBLEMLERI VAR O PROBLEMLERI DESDEKLEMEK VE ONLARLA BIR SANDRAC GIBI OYNAMAKLAZIM.HELE HELE O DEVLETLERIN ( EKONOMISINE ZARAR VERILIRSE O ÜLKE ZAYIFLAR )ELIMIZDEKI KOZU BIZE DEYIL ONLARA CEVIRMEK LAZIM.BIZIM MIT ONLARIN IC IRK MESELESINI DESDEKLEMESI LAZIM MIZIMKILER HERHALDE.AMERIKADAN KORKDUYUNA BIRSEY YAPAMIYORLAR BAKIN ISRAILE ARABLARLA ISTEDIYI KADAR OYNUYORLAR.PKK AVRUPAYI AGAYA KALDIRSA ONLAR O ZAMAN EVIN ÖNÜNDAKI ZINCIRLI KÖPEYI BESLEMEZLER.AVRUPYA GIRECEZ DIYE SES CIKARAMIYORUZ.BU YAZININ BAZI KISILERDENDE OKUNDUYUNU BILIYORUM ?OKY SLM SAYGILARIM

  • serkan arikanli

    siz hukuk bilmiyorsunuz sayin yazar.bu insanlar hala yargilaniyor.galiba bu yazi biraz politik olmus.yani duygusal ama bu tehlikeli bir yol..

  • SİBEL

    BEN BİR TÜRKÜM,DİNİM CİNSİM ULUDUR.SİNEM ÖZÜM ATEŞ İLE DOLUDUR.İNSAN OLAN VATANININ KULUDUR.TÜRK EVLADI EVDE DURMAZ GİDERİM...

    ATATÜRKümüzün ve ŞEHİTlerimizin kanlarını dökerek kurduğu ülkemizi damardan son damla kanımız akasıya kadar koruyacağız.

    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE....

  • Brukselden Emirdagli

    Sizin yazilariniza düzeltme yazmaktan yoruldum artik.Milliyetci ve kemalist argümanlarini nasil birlestirme pesine gitmissiniz hayretler icerisindeyim..bu bir TUZAK hazirligi sizin tarafinizdan.bu sizin C(M)HP denilen ergenekon artigi bir yapinin düsüncesi..Eger siz cok seviyorsaniz bu vatani yakinizdaki insanlari askere gönderin önce..
    Artik Insanlar sizin vatan millet sakarya sallamalariniza inanmiyor..Ayrica ben belcikada kendini kemalist milliyetci niteleyeb bir tane insan görmedim..

  • mahmut atalay cetin

    oncelikle slm
    serife hanim yazdiklarinizi zvkle okuyorum tesbitlerinizi cok guzel yapmissiniz sizi tebrik ediyorum bunlarin hepsi pilali oyunlar
    bu pkk li cakkalar bu devletin yerel yoneticilerinin izni olmadan afedrsiniz wc ye bile gidemezler ben bizzat bunlari yasadim esenlikle kalin

  • kemal

    köşeyazarımıza aynen katılıyorum arkadaşlar eskişehirde kızıltepe davasındada aynı oyunu oynadılar. hedef kemalist milliyetçi anadolu delikanlısı idi. yazarımızın dediği gibi birgün ne mutlu türküm diyene diye bağıracağız atatürk bu ülkeyi bizlere bıraktı. onlara değil.