Belçika’dan 400 Bin Euro’luk Konteynır Bağışı

Haberler / Güncel

Belçika’dan 400 Bin Euro’luk Konteynır Bağışı

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgede barınma sorununu çözmek için çalışmalarını sürerken, kurum, kuruluş ve şirketler tarafından bölgeye konteyner bağışları da devam ediyor. Merkezi Oirschot / Hollanda’da bulunan yaşam konteyneri üretici firması De Meeuw Nv, Belçika temsilcisi işinsanı Mustafa Morca'nın girişimleri sonucunda 400 bin avro değerindeki 25 konteynerin karşılıksız olarak AFAD’a hibe edilmesini kararlaştırdı.

Toplantıda De Meeuw NV şirketinin Hollanda merkezi ile de ilave 20 konteyner hibe etmesi hakkında görüşmelerin sürdüğü belirtildi. İşinsanı Mustafa Morca, beraberinde Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen ve Gent Tevhid camii başkanı Mustafa Özdemir ile birlikte De Meeuw Nv şirketinin konteyner üretim tesislerini ziyaret ederek şirket yetkilileri ile hibenin detaylarını görüştüler. Yaşam konteynerlerinin Türkiye'nin deeprem bölgesine transferi ve AFAD’ın belirleyeceği şehirde kurulum sürecini Başkonsolos Batu Kesmen'in takip edeceği belirtildi.

Belçika'dan bölgeye konteyner bağışları hakkında konuşan işinsanı Mustafa Morca, "Ülkemizin bu zor günlerinde kenetlenmiş durumdayız, tüm imkanlarımızı seferber etmeye çalışıyoruz. Allah ülkemize devletimize milletimize zeval vermesin" dedi. BRÜKSEL- Şükrü SAĞLAM -Beltürkhaber

  • Okunma: 1326

Yorumlar (0)Yorum Yap