Belçika'dan Gelen Uçak İnemedi, Eskişehir Karıştı

Haberler / Güncel

Belçika'dan Gelen Uçak İnemedi, Eskişehir Karıştı

Belçika Brüksel'den düzenli olarak Eskişehir'e uçak seferi gerçekleştiren bir havayolu şirketine ait uçak 17 Aralık 2022 günü sabaha karşı gerçekleştirdiği Brüksel-Eskişehir uçuşunda Eskişehir'deki sisli ve kötü hava koşulları nedeniyle iniş gerçekleştiremedi. Bunun üzerine İstanbul'a iniş gerçekleştiren uçak yolcuları İstanbul'da yapılan koordinenin ardından otobüslerle Eskişehir'e hareket ettiler.

Brüksel'den gelen yolcuların Eskişehir'e gitmesi için sorun çözülse de 17 Aralık 2022'de 04.55'te Eskişehir'den Brüksel'e gidecek olan yolcular mağduriyet yaşadı. Brüksel'den gelen uçak ile Eskişehir'den Brüksel'e gidecek olan uçak yolcuları pasaport kontrol aşamasından geçtikten sonra beklemeye başladı. Sabaha kadar beklemenin ardından yolculardan biri tarafından sosyal medya adresinden canlı yayın yaparak mağdur olduklarını anlattı.

Ahde Vefa isimli kullanıcı çocukların ve yaşlıların zorlandıklarını, gece 1'den beri beklediklerini, yerde ve sandalye üzerinde sabahlayan yolculara sabah uçak geleceğini söylediklerini, sabah olmasına rağmen uçak gelmeyince uçağın iptal olduğunu ileten yetkililerin toplu olarak İstanbul üzerinden uçuş yapılacağını ancak biletleri yeniden almaları gerektiğini, ya yarına kadar Eskişehir'de beklemeleri gerektiğini söylediklerinde ortalığın karıştığını, yaşlıların fenalaştığı ortamda sağlık ekipleri, yaşlılara müdahale ettiğini anlattı.

Bu sırada firma yetkilileri uçuş gerçekleşmeyeceğini söyleyerek 18 Aralık 2022'de uçuşun gerçekleşeceğini anlatarak yolcuları otele götürmeyi teklif ettiği, bunun üzerine yolcuların bugün uçmak istediği öğrenildi. Firma yetkilileri 18 Aralıkta uçmak üzere yolcuları Eskişehir'deki otellere götürdüğü öğrenildi.

Video

  • Güncelleme: 17.12.2022 16:29
  • Okunma: 3051

Yorumlar (0)Yorum Yap