Belçikalı Türkler Dikkat!

Haberler / Güncel

Belçikalı Türkler Dikkat!

Belçika’da yoksulluk maaşı alan ve sosyal konutlarda kalan yabancıların, yurt dışındaki mal varlıklarının özel bir şirket tarafından araştırılması Belçika’nın tekrar gündemine oturdu.

2018 yılında Anvers Belediyesi Sosyal Yardım Kurumu OCMW (CPAS), yoksulluk maaşı alan yabancıların, yurt dışındaki mal varlıklarının araştırılması için Hollanda menşeili özel bir şirket ile anlaşmaya varmıştı.

Belçika’nın Antwerpen şehrine bağlı 34 bin nufuslu Lier belediyesinde, aralarında Türklerinde bulunduğu toplam 25 aile, yurt dışındaki mal varlıkları öne sürülerek, yaşadıkları sosyal konutlardan çıkarılmaya başlandı.

Özel dedektif şirketinin araştırması sonucunda, yurt dışında mal varlıkları olduğu tespit edilen, aralarında Türklerinde bulunduğu 25 ailenin yaşadıkları sosyal konutların kira sözleşmesi iptal edildi ve sosyal sahtekarlık yaptıkları gerekçesiyle 35 bin euroya varan para cezası ile karşı karşıyalar.

Lier belediyesinin sosyal konutlarında kalan Slovakya, Gürcistan, Polonya, İspanya, Fas, Dominik Cumhuriyeti ve Türkiye’den 59 ailenin yurt dışındaki mal varlıklarının mercek altına alındığını ve şu ana kadar 25 ailenin tespit edildiğini fakat araştırmanın devam ediliği bilgisi verildi.

  • Okunma: 3653

Yorumlar (7)Yorum Yap

  • Mocca

    @Hamza, "yoksulluk maaşı" alan kisiler diyor. Yoksul olan nasil mal sahibi olup yakinlarina para gonderiyor? Hakki olmadan yoksulluk maaşı almak helal mi?
    Ben bu olay Turkiyede olsa diyorum sen Asyadaki butun milletleri saydin. Yorumu kesiyorum. Haydi sana kolay gelsin.

  • hamza

    mocca konuyu nerden nereye getirdin birde belcikadaki insanlari tohmet altinda birakiyorsun buraya getirdiginiz paralar kayit disi nerden kazandiginuz belli olmayan para diyorsun herhalde bir yerde bu paralarin icinde haram var diyorsun 2,ncisi turkiye beni ilgilendirmez turkiye kendi halki ac sin 10 yildir 7 veya 8 milyon suriyeliye 4 ile 5 milyon arasi afkan ,gurcu,cecene bakiyor mesela onunla turkiyede suz yasiyorsunuz suz ilgilenin

  • Mocca

    @Hamza, Yani sen para gelsinde nerden gelirse gelsin diyorsun.
    Olayi cevirelim, Yabanci gelmis Turkiye'de sosyal yardim parasi aliyor kayit disi calisiyor (haksiz kazanc). Bu kisi mi hakli yoksa sosyal yardimi kesen devlet mi hakli?

    Yorum yaparken domuz v.s. gibi kelimeleri kulanma.

  • hamza

    mocco ben algi yapmiyorum senin belcika hakli dedigine yorum yapiyorum belcika hakli veya haksiz seni ilgilendirmez sen emirdagli isen 40 senedir emirdagina giren emirdaglinin isine gelene bak 40 senedir kac yuz milyon ero girdi onu hesap et şu 5 senedir belcikadaki vatandaslara kac bin konut satildi emirdaginda onu hesap et allah razi olsun belcikadaki vatandaslara de vay neymis bekcika hakliymis sen avruoadaki vatandaslarimuza turkiyedeki varliklarini bildirenleri elestir

  • Mocca

    @Hamza, insanlar haksız yere sosyal yardım parası alıyor. Bu bı nevi başkasının hakkını almak gibi bir şey oluyor. Ben kimseye domuz demedim nede birilerinin aç kalmasına sevindim. Algı operasyonu yapma, terbiyeli ol. Sadece Belçika doğrusunu yapıyor dedim. Ne oldu, kuyruğuna mı bastık?

  • hamza

    bocca belcika hakli veya haksiz pek memnun gorunuyon hosuna gitmis herhalde 40 yildir ordan nasil aldiklari para onemli degil 40 yildir emirdaginin fakirlerine fikaralarina fakir ana babalarina komsularina para yolladilar demek belcika hakli ha zaten senin gibilerinin gozunde onlar domuz degilmi?

  • Mocca

    Belcika hakli. Hic kimse kusura bakmasin.