Bir Bardak Çay Gibidir Hayat

Köşe Yazıları / Kurşun Kalem

Bir Bardak Çay Gibidir Hayat

Bir bardak çay gibidir ömrümüz. Kimisini yudum yudum kimisinin ki bir dikişte biter. Dibinde kalanlar ise hayatın kalıntılarıdır. Üç şeye dikkat etmek gerek yaşamda. Göz dil ve gönül.Göz ve dile hakim olmak zor ama Gönül’e hakimiyet daha zor ve çilekeşlidir hayatta.İnsan gönlünü saklamasını bilmeli;kin nefret ve kıskançlık yatağı olmaktan.Ne istediğini ne isteyeceğini bilmeli insan,küstahlığa çaresizliğe düşmekte var tabii ki insanin içinde korkusundan.Davaya insanlığa ve ilme karşı. Sırrını paylaşabileceğin, derdini anlatabileceğin, üzüntünü sevincini haykırabileceğin. Bir dostunun çevrende olması hem güven hem de mutluluk verir. Sende taşın altına elini koyacaksın. Ama her şeyi başkasından beklemeyeceksin. Kılıç üzerinde yürüyeceksin. Ama kılıç hayati ve seni kesmeyecek. Kalbini açık tutacaksın hayata. Kalbin kör olursa Gözler görür mü hiç. Gözü kör yaramaz bir beden neye yarar ki. Bütün kötülükleri yok etmek için iyiliğin değerini bileceksin.

Bir Bardak Çay Gibidir Hayat!...
Hayat dediğin.
Bir Çay.
İnsan ise bir seker.
Karıştırdıkça;
Hayattan tat aldığını
sanırsın,
Oysaki;
Hayatin bittiğini,
Çay bitince anlarsın..

  • Okunma: 9764

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • Evet Meryemle ÖVÜNECEGIZ

    Meryem cok agirbasli, guzel bir hanimefendi. yemekleriylede Emirdaglilarin ne kadar marifetli oldugunu sergilemistir.
    En azindan aslini inkar etmiyor, apacik Emirdagliyim diyebiliyor. Simdi zirvede olan o begendiginiz diger Emirdaglilar Inkar etmislerdi!
    Meryemi destekliyoruz...SMS oylarinizi Meryem veya 2 yazip 3544'e yollayin lutfen. Butun Emirdaglilara duyrulur...Emirdagli kizimiz dururken diger memleketlileremi yedirecegiz sampiyonlugu?

  • coskun03

    Bu yazı Ömer Hayyam'ı hatırlattı bana.Ozaman demiş ki Hayyam; 'Her nefeste,her dakikada alabildiğince yaşa'diğer bir dizesinde ise 'Şu zamanda dostun olacakta ne olacak.Uzaktan bir selam o kadar' İlk dizesinde yaşamın tadından,ikincisinde de yaşananlar dan bahsetmiş.